Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150748 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #75 poslato: 14.02.2014, 11:08:32 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena zlata otišla naviše iako su tehničke studije pokazivale nemogućnost takvog razvoja dogadjaja što još jednom potvrdjuje činjenicu da su psihologija i Money Management ključni za uspeh  u ovom poslu.Mi smo obrisali naš Sell Stop nalog budući da nikad nije aktiviran.Obzirom da se cena približava snažnoj zoni Resistanca mi bismo trgovali Short signal ali smo prevashodno zainteresovani za trgovanje u Trendu i čekamo ritrejs do zone Supporta.Kod ovakvih slučajeva nikad ne pokušavajte da uhvatite vrh ukoliko nemate dobar signal.Zašto?Nešto veoma Fundamentalno iz stvarnog sveta je izazavalo ovakvo kretanje,nečije finansije,životi i ostalo je u pitanju,i nemojte misliti da njih mnogo zanima to što vi mislite da ne može više ići ili da je na 61.8 Fibonačija da je Harmonic patern i slično.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 14.02.2014, 11:15:31 »
Naravno,svakako mislim da nema potrebe za takvim tonom budući da smo mi trgovci da je prirodno da se ponekad ne slažemo u vezi sa očekivanim pravcom.Parabolično kretanje je kretanje punim svećama u jednom pravcu bez ritrejsa.Da bude jednostavnije,Izreka NEVER STAND IN FRONT OF SPEED TRAIN je upravo za to kretanje dok je NEVER CATCH A FALLING KNIFE to isto samo naniže.Što se tiče divergencije ja to nisam spominjao.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 14.02.2014, 11:22:14 »
Naravno,svakako mislim da nema potrebe za takvim tonom budući da smo mi trgovci da je prirodno da se ponekad ne slažemo u vezi sa očekivanim pravcom.Parabolično kretanje je kretanje punim svećama u jednom pravcu bez ritrejsa.Da bude jednostavnije,Izreka NEVER STAND IN FRONT OF SPEED TRAIN je upravo za to kretanje dok je NEVER CATCH A FALLING KNIFE to isto samo naniže.Što se tiče divergencije ja to nisam spominjao.

Ništa loše nije bilo u tonu... pogrešno si protumačio. Nisam imao nameru
Za divergenciju ću postaviti sliku.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 14.02.2014, 12:20:58 »

Ništa loše nije bilo u tonu... pogrešno si protumačio. Nisam imao nameru
Za divergenciju ću postaviti sliku.

Evo slike...doduše bilo je retrace ali opet mislim da je nedovoljan bio s obzirom da se radi o TF od D1 gde je taj signal jači .

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 14.02.2014, 15:52:16 »
Ok,kao prvo taj grafik ja nisam stavio niti koristim MACD.Postoje dve vrste divergencije-True and Hidden.Ovo ovde je Hidden Divergence.Ono što tebe najverovatnije muči jeste zašto ako se smanjuje divergencija cena ne pravi Reversal već nastavlja naviše?Zato što postoji fundamentalni razlog za to makar investitori i grešili ali njihov novac ide u funtu a ne u dolar trenutno.NJih ne zanima MACD i slično.Ako se pitaš kada će se dogoditi okret nazad to niko ne zna ali svakako da će uskoro korekcija doći.Ne očekuj da ti indikatori pokažu budućnost cene jer uglavnom neće.Ukoliko imaš bilo kakva pitanja slobodno postavi ali bitno je da shvatiš da berza kao i sve ostalo zahteva da naučiš odredjenu strategiju trgovanja da bi zaradjivao novac.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 14.02.2014, 18:15:01 »
Hvala na odgovoru. Slažem se za strategiju kao i za mišljenje ... najviše lovim divergencije, do sada sam imao dosta uspeha.s tim što se strategije menjaju , jer koliko sam na Forex-u strategije su sklone promenama , nijedna nažalost nije sveti gral  .

Svaka čast, na trudu i analizama ...

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 16.02.2014, 14:31:56 »
Postovani,
pohvale za vas trud ali imam jednu sugestiju. Da bi vase analize bile mnogo jasnije, preglednije i vjerodostojne trebali bi postavljati screenshot sa vidljivim ulazima i izlazima iz trgovanja. Takodje obavezno prilog iz statementa.

Nadam se da cete ovo prihvatiti, jer kao profesionalac vam je jasno da konstatacija" postavite stop loss iza repa " je prilicno neodredjena sa obzirom na to da ponekad o okidanju stop lossa odlucuje i jedan jedini pip.Takodje se to odnosi i na velicinu lota. Pozdrav.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 17.02.2014, 22:49:14 »
Stop loss iza repa je 5 do 10 pipsa iza na dnevnom grafiku u zavisnosti od para i vrste racuna koji imate kod brokera kao i od brokera(da li Vas krade ili ne).Sto se tice ulaza to je najmanji problem.Na moju sreću,ja nisam ovde da bih bilo kome bilo šta dokazivao vec da bih pokazao kako da zaradite keš.Lako,može svako  ;)

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 17.02.2014, 23:17:01 »
Na današnjem grafiku vidimo malu Doji sveću na Resistance nivou.Neodlučnost je evidentna ali budući da se sveća nalazi na dobrom Resistance nivou naš Short i dalje deluje objektivno.Parametre možete naći u prethodnim komentarima sa tim što je Stop pomeren niže na 1.3750 što čini još veći Risk to Reward.Meta je za sada na 1.3300.Rizik je 5%.RTR je 1 prema 6. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 17.02.2014, 23:28:11 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena lažno probila nivo 1.6743 i vratila se nazad.U narednim danima možemo očekivati povratak u Range.Iako sve deluje veoma Bullish ne bi me iznenadilo da sa ovih nivoa krene ozbiljan Short.Mi smo po strani za sada.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 17.02.2014, 23:48:12 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena poštuje Resistance i da je počela da pada.Sam signal je odsutan i mi se držimo po strani iako je Short primamljiv i to pre svega iz razloga korelacije sa EURUSD short trejdom .Korelacija je 0.62 što znači da se kreću manje-više u istom pravcu.Naravno,to automatski znači da niste rizikovali 5% već 10% na jedan trejd!Korelacija se može menjati ali nikad ne birajte tradicionalno korelisane parove osim u extremnim slučajevima izuzetno slabe a NE negativne korelacije.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 18.02.2014, 00:09:41 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena napravila Inside Bar unutar Pin Bara od petka.Ovde ćemo ući na Market Entry na 1.0964.Stop je ispod repa na 1.0935.Meta je dnevna na 1.0100.Rizik je 1.5 %.Risk to Reward je 1 prema 4.5 tako da će nagrada ukoliko je bude bilo biti 6,75%.Podsetio bih Vas da smo do sada u plusu oko 23% u dosadašnjem trgovanju zahvaljujući samo jednom trejdu sa velikim Risk To Rewardom.Ovde je Trend naviše.Korekcija je ozbiljna,Pin Bar je jasan,problem je nivo,tj.nivo bi mogao biti bolji.U svakom slučaju RTR je dobar,u trendu smo i koncepcija Inside Bar-Pin Bar je indikativna za Long u ovom slučaju. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 18.02.2014, 00:40:07 »
Na ovom grafiku vidimo Head and Shoulders patern gde cena pravi Coiling Inside Bars setap tačno na ritestu probijenog vrata tradicionalnog Reversal paterna Tehničke analize Head and Shoulders.Nakon 9 meseci konstantnog mada možda je došlo vreme za Reversal???Mi ćemo staviti Pending nalog Buy stop na 1.0856 Stop ispod Mother Bara na 1.0725 i metu na 1.1120 što je 1 prema 2 Risk to Reward.Rizik je 5%.Ukupna izloženost sa 3 trejda nam je 11.5%.. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 19.02.2014, 09:51:22 »
Na danasnjem grafiku vidimo da je cena pokupila nas Stop Loss.Ovde je gubitak bio 5 % i sada smo u plusu oko 15,5 % sa USDCAD trejdom koji takodje nije uspeo buduci da je tamo rizik bio 1,5%.Na grafiku euro dolara vidimo da cena napreduje prema jakoj Resistance zoni 1.3809-1.3892.Za sada se drzimo po strani sto se tice ovog para. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 19.02.2014, 10:22:17 »
Na danasnjem grafiku GBPUSD vidimo da je cena probila ispod svece od ponedeljka i zatvorila se.Iako cena u danasnjem trgovanju pokazuje odredjeno odbijanje od Supporta na 1.6665 buduci da nemamo EURUSD trejd mi cemo ovde uci u  Short na 1.6717 Stop je na 1.6828 i meta na 1.6480 sto je 1 prema 2.Rizik je 3%.Iako je Trend navise i ADX oko 40 sveca od ponedeljka je izuzetno jaka i moze zapoceti Reversal.