Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150721 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #60 poslato: 08.02.2014, 11:47:13 »
I EVO ZAŠTO SE STRPLJENJE ISPLATI!Nakon trgovanja u periodu od oko mesec ipo dana imali smo više trejdova i čak više gubitaka nego dobitaka i bili u minusu oko 4%.Nikada nismo prešli u  dvocifren minus.Medjutim sa ovim trejdom smo pokrili tih 4 % i čekamo još 26% zarade ukoliko cena dodje do 1.6460.Ovaj trejd sa ulazom koji smo naveli u prethodnom komentaru ima Risk to Reward 1 prema 10.Sada je u plusu oko 1 prema 7 što je 21 % otprilike..Sa prethodnim minusom to je plus 17%.Na 5000 eura uloga ukoliko ste pratili komentare imate  sad oko 850 eura za oko mesec ipo dana.Naravno suština je naći ULAZE u tržište gde imate mali stop i veliku nagradu da bi ostvarili ovakav rezultat.Takodje ne treba biti pohlepan i nije isključeno da ovaj trejd zatvorim i pre ulaska u metu budući da je Short strana objektivnija sa strane Trend trgovanja. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 08.02.2014, 12:28:22 »
Na današnjem grafiku zlata vidimo da se cena konsoliduje na Swing High poziciji i dalje.Naš nalog za Short je i dalje aktivan a parametre možete videti u prethodnim komentarima.Naravno,ukoliko cena probije naviše moguće je da sledi Bullish nastavak ali to je jako napeta ideja sa tehničkog stanovišta nakon lažnog proboja od 05.02.2014 -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 08.02.2014, 12:46:09 »
Na današnjem grafiku vidimo Bullish Rejection nižih cena u okviru Trenda naviše.ADX je jak oko 36.Problem je što ovo nije zapravo dobro definisan Pin Bar.Takodje,nivo koji odbija nije preterano jak Support,bolji bi bio 1.0926.Ukoliko bi cena probila vrh ove sveće moguć bi bio nastavak Trenda naviše do Resistance nivoa u zoni 1.1200.Mi smo ovde po strani ali pratićemo razvoj ovog skoro pa Pina sledeće nedelje.

-

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 08.02.2014, 12:58:45 »
Na grafiku dolar jena vidimo Counter-Trend razvoj dogadjaja.Iako je nanedeljnom grafiku lepo definisan Pin Bar za Long nemojte upasti u zamku jer dokle god vrh na 105.44 ne bude narušen ne možemo govoriti o nastavku Bullish Trenda.Takodje ću priložiti i Mesečni grafik koji je u zoni vrištećeg Resistanca i dao je odličan Bearish Engulfing patterrn na Swing High poziciji.Mi smo po strani i čekamo signal na Dnevnom Grafiku za bilo koju stranu ali Trend je naniže na dnevnom a to nas najviše i zanima. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 08.02.2014, 13:02:46 »
USDJPY Monthly

Van mreže montenegro 25

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 08.02.2014, 17:05:54 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena blago narušila dno Pin Bara ali ukoliko ste trgovali sa poštenim brokerom i imali stop izmedju 5 i 10 pipsa i dalje ste u igri.Ovde imate 2 opcije:1.da ostavite sve kako jeste 2.da stavite Pending Buy Stop iznad glave Pin Bara i da cena momentumom uleti u njega.Ja sam npr.uradio sledeće:pri dnu Pin Bara sam ušao sa još jednim nalogom gde je stop samo 20 pipsa,rizikovao sam 3 % na 20 pipsa,meta mi je dnevna na 1.6460.Osnovni nalog od juče sam zatvorio na nuli.Risk to Reward u ovom slučaju je 1 prema 10 otprilike.Ukoliko trejd uspe nagrada je 30 %.Ume da bude malo neugodno kupovati pri snažnom padu ali vremenom se naviknete.
Postovani:
Objasnite na koju cijenu ste usli u trgovinu i sa kojom velicinom lota,Ako je depozit 5000dolara.Navedite mi koliko je pipsa dobit na ovoj trgovini trenutno i koliko je vrijednost pipa.Nije mi jasno kako je ostvarena tolika dobit.
Hvala.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 10.02.2014, 22:20:01 »

Cena na koju sam ušao 1.6266 stop 1.6246 1.05 lota Rizik 155 eura na 20 pipsa što je 3 posto u odnosu na 5000 eura.Vrednost 1 pipsa oko  7.5 eura,na ceni 1.6460  dobitak 194 pipsa puta 7.5 eura jednako 1455 eura što je 29 posto u odnosu na 5000 eura.Trenutno dobit na 1.6405 je 139 pipsa puta 7.5 pipsa jednako 1042 eura što je 20 posto i odnosu na 5000 eura npr. Suština je u tome što takva lotaža može ići samo na male stopove ako se poštuje Money Management ali nagrada mora biti u okviru dnevnih kretanja tj.dnevnih grafika a ne 1h,30 min,15 min i slično...Trik je naći dobar ulaz na Dnevnom Grafiku ali sa malim stopom

Van mreže montenegro 25

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 11.02.2014, 10:31:32 »

Cena na koju sam ušao 1.6266 stop 1.6246 1.05 lota Rizik 155 eura na 20 pipsa što je 3 posto u odnosu na 5000 eura.Vrednost 1 pipsa oko  7.5 eura,na ceni 1.6460  dobitak 194 pipsa puta 7.5 eura jednako 1455 eura što je 29 posto u odnosu na 5000 eura.Trenutno dobit na 1.6405 je 139 pipsa puta 7.5 pipsa jednako 1042 eura što je 20 posto i odnosu na 5000 eura npr. Suština je u tome što takva lotaža može ići samo na male stopove ako se poštuje Money Management ali nagrada mora biti u okviru dnevnih kretanja tj.dnevnih grafika a ne 1h,30 min,15 min i slično...Trik je naći dobar ulaz na Dnevnom Grafiku ali sa malim stopom
Hvala.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 13.02.2014, 09:10:52 »
Na današnjem grafiku vidimo da je Pin Bar od utorka dao profite svima koji su ga trgovali.Vidimo da cena pravi ritrejs nazad tako imate šansu da udjete nanovo u trejd.Naravno,problem je sam izgled Pin Bara kao i to što se nalazi na vrhu kanala a ne i na snažnom horizontalnom nivou.Sutra imamo veliki broj izveštaja vezanih za Evposku valutu i nije nemoguć izlazak iz kanala naviše.U svakom slučaju ukoliko ste u Shortu ostanite budući da cena pokazuje brojna odbijanja viših cena i da lagano ide naniže. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 13.02.2014, 09:28:18 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena došla mnogo dalje nego što je iko pretpostavljao.Mi smo izašli nešto ispred projektovane mete na 1.6445.Ovdo smo na 3% Rizika uzeli 26.4%.Minus od prethodnih trejdova je bio 4% tako da smo sada u plusu otprilike 22.4% za oko 2 meseca trgovanja.Za ovakve profite morate biti disciplinovani i imati dobre ulaze sa malim ali realnim stopovima.Krajevi repova i snažni Support i Resistance nivoi su najbolji izbor.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 13.02.2014, 09:47:04 »
Na današnjem grafiku vidimo Inside Bar u zoni 8 i 21 Layera kao i na dobroj Swing High poziciji.ATR je takodje dobar što znači da veličina Mother Bar sveće nije znatno veća od dnevnog ATR-a.Problem predstavlja to što setap nije na pravom horizontalnom nivou 102.95 kao i što se nalazi u Support zoni na nedeljnom grafiku.Iako setap može uspeti mi ćemo se držati po strani za sada. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 14.02.2014, 10:27:48 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena počinje da probija gornje ivice kanala kao što smo i pretpostavili da je moguće.Nažalost,ukoliko Vam je stop bio iza repa on je aktiviran.Obzirom da cena nanovo ulazi u telo ogromnog Pin Bara od 27.12.2014 na kome smo da Vas podsetim uzeli već jednom profite mi ćemo ući nanovo u Short na 1.3700,Stop je na 1.3830 i meta na 1.3300 što je nešto više od 1 prema 3.Rizik je 5%.Podsećam Vas da smo u plusu preko 22 posto za ovaj period trgovanja od oko 2 meseca za šta ste imali transparentne komentare i parametre sve ovo vreme i da smo prvih mesec dana bili konstantno u minusu izmedju 5 i 10 posto ali da je jedan dobar trejd dovoljan da Vas izbaci daleko ispred.Samo treba biti strpljiv i Metodičan jer TRŽIŠTA SU EMOTIVNA,TRGOVANJE JE METODIČNO. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 14.02.2014, 10:36:01 »
Na današnjem grafiku funte vidimo da je cena probila naviše i da se približava zoni Resistanca na 1.6743.Ovaj Resistance je izrazito jak istorijski i ukoliko dobijemo dobar Price Action signal svakako da ćemo ga trgovati.Naravno.parabolično kretanje naviše je veoma očigledno  i to je najopasnije stanje tržišta ukoliko trgujete protiv tog paraboličnog smera. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 14.02.2014, 10:51:16 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena pokazuje sa jedne strane odbijanje Resistance nivoa a sa druge da postoje repovi sa donje strane i da se uspostavlje Trend naviše po pokretnim prosecima.Situacija je pomalo napeta i svakako da verovatnoća nije na našoj strani za koju god stranu da se odlučimo.Mi ćemo preskočiti ovaj par za sada,Ovde bih Vas podsetio na interesantnu stvar koja se retko vidja a to je AUDUSD imao 4 Bearish Engulfing paterna u Trendu naniže i da su sva 4 došla i to sa Market Entry na NY close cenu i dala minimum 1 prema 2 profite.Nažalost,ja sam uhvatio samo jedan…Ovde ću Vam priložiti i malu tabelu ukoliko niste upućeni u izgled Candlestick Formacija. -

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 14.02.2014, 11:01:16 »
Na današnjem grafiku funte vidimo da je cena probila naviše i da se približava zoni Resistanca na 1.6743.Ovaj Resistance je izrazito jak istorijski i ukoliko dobijemo dobar Price Action signal svakako da ćemo ga trgovati.Naravno.parabolično kretanje naviše je veoma očigledno  i to je najopasnije stanje tržišta ukoliko trgujete protiv tog paraboličnog smera. -

ako bi još bio vredan, kao što si do sada, da nam objasniš na šta konkretno misliš kada kažeš "parabolično kretanje" ?
Na D1 smo imali signal za divergenciju ... do pre nekoliko dana..