Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150719 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #90 poslato: 19.02.2014, 10:40:09 »
Na danasnjem grafiku AUDUSD vidimo da cena ne moze,iako u uzlaznom Trendu da se zatvori iznad .09080 i da pokazuje repove sa gornje strane.Mi cemo uci u Short na 0.9010,Stop je na 0.9088 i meta na 0.8808 sto je 1 prema 2.4 Risk to Reward.Rizik je 3 %.Korelacija sa GBPUSD trejdom postoji ali je minimalna. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 19.02.2014, 11:11:55 »
Vidimo da nas trejd nije uspeo i da je aktiviran Stop Loss.Ovde je gubitak bio 1.5% i sa EURUSD trejdom trenutno smo u plusu 15,5 %.U ovom trenutku imamo GBPUSD I AUDUSD short kao AUDNZD Long.Na gbpusd u audsd rizik je po 3 % dok je na AUDNZD 5%.Ukupna izlozenost je 11%.Sto se tice USDCAD para i dalje cekamo dobar ulaz u Long.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 20.02.2014, 10:26:25 »
Na današnjem grafiku vidimo da se cena spušte prema Previous Resistance,now Support regiji.Ukoliko budemo dobili jasan signal za Long mi ćemo ga trgovati ali veoma pažljivo budući da je opšta struktura spremna za Short.U svakom slučaju jasan smer je odsutan i  lepog Trenda na ovom paru nema nigde u zadnje vreme.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 20.02.2014, 10:53:41 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena lepo napreduje u željenom pravcu.Mi ostajemo u trejdu i gadjamo 1.6480.Moguće je da izadjemo i ranije ali to sve zavisi od razvoja situacije.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 20.02.2014, 11:36:45 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena ide naniže kako smo i očekivali ali ne samo da smo očekivali nego smo i realno u tom trejdu sa rizikom i mogućom nagradom.Imamo 3 trejda trenutno GBPUSD,AUDUSD I AUDNZD.Parametre možete naći u prethodnim komentarima.Što se tiče AUDUSD ovde očekujemo dalji pad cene prema 0.8850 regiji.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 20.02.2014, 11:52:08 »
Na današnjem grafiku vidimo da se cena lagano kreće naviše i da ADX jača.8 i 21 EMA su se ukrstile i moguće je još neko vreme laganog uspona sve do momenta kada bi cena mogla da eksplodira naviše što mi i čekamo.Mi smo u Longu od 1.0850 i gadjamo 1.2000 regiju,moguće i 100 pipsa više ukoliko se uspostave pune sveće naviše.Potvrda će biti kada bude invalidiran Pin Bar od 4.02.2014. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 20.02.2014, 12:08:08 »
Vrhunac ironije…Ovde nam je aktiviran stop loss za tridesetak pipsa samo da bi cena juče opalila visoko prema željenoj meti koju smo imali.Za sada se držimo van ovog para budući da su nam loši parametri za oba smera.Ovde bih Vas podsetio da  postoje slučajevi slični ovom kada imate mali stop od oko dvadesetak pipsa i nagrade od oko 200 pipsa pa i više.Tu na rizikovanih 100 eura uzimate 1000 eura  i slično.Ukoliko razvijete strategije velikih Risk to Reward trejdova eksponencionalni rast računa je izvestan,tj,sa 1000 eura pravite 5000 i slično koristeći Compounding sa dobrim Risk to Rewardom.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 21.02.2014, 09:33:51 »
Na današnjem grafiku eurodolara vidimo pomalo čudnu formaciju sa Bearish zatvaranjem.Ovde imamo sa donje strane rep koji odbija drugi rep u uzlaznom Trendu.Nažalost,sam signal je odsutan i držaćemo se po strani budući da je cena na ničijoj zemlji. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 21.02.2014, 09:50:06 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena počinje da se konsoliduje u nivou Supporta.Budući da ne postoji jasan Counter signal našoj poziciji ostaćemo u trejdu.Parametre možete pronaći u prethodnim komentarima. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 21.02.2014, 10:11:01 »
Na današnjem grafiku USDJPY vidimo Pin Bar na Swing Low poziciji.Problem je nažalost što se nalazi u bočnom periodu konsolidacije i što je tačno ispred jakog Resistance nivoa u padajućem trendu.Sve ovo čini ovaj setap slabije verovatnoće i mi ćemo ga preskočiti za trgovanje.Takodje rep se ne izdvaja iz okruženja i ne odbija jak Support.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 21.02.2014, 11:33:02 »
Na današnjem grafiku vidimo Pin Bar koji odbija zonu Supporta.Budući da smo mi u Shortu mi ćemo Trejlovati stop iznad glave Pin Bara na 1.0925.Ukoliko ga cena aktivira jednostavno ćemo biti zaustavljeni sa malim minusom.Inače,i na ovom paru a i na jen parovima trenutno su sukobljeni signali za Long I Short tako da je pomalo teško videti sled dogadjaja. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 26.02.2014, 09:20:36 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena nastavila da konsoliduje u uskom rendžu .Momentum je trenutno veoma Bullish i možemo očekivati testiranje gornjih granica Resistance.Mi ćemo ovde staviti Pending Buy Stop nalog na 1.3774,Stop na 1.3703 i metu na 1.3876 što je 1 prema 1,5 Risk to Reward.Setap je Inside Bar koji se nalazi u zoni Support 8 Ema dnevnog grafika i u Trendu je.Rizik je 3%.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 26.02.2014, 09:46:32 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena napravila protivrečne signale.Mi smo u Shortu od 1.6717.Budući da imamo tačno na ovoj ceni od  1.6674. probijanje naviše jakog Kontra signala za Long od 24.02.2014 mi ćemo pokupiti profite i izaći iz Trejda sa profitima od oko 50 pipsa šro je procentualno oko 1.5% i čini da smo oko 17% trenutno u plusu od početka merenja uspešnosti od pre oko 2 meseca. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 26.02.2014, 10:04:30 »
Na današnjem grafiku vidimo da cena ne može da probije niže i dalje.Trenutno se nalazi na gornjim granicama mogućeg rendža.Podsetio bih Vas da smo mi bili u Shortu i da smo trejlovali stop na o.9025 tačno iznad Pin Bara.Budući da ie stop aktiviran mi smi izašli iz Shorta sa  malim minusom od oko 15 pipsa.Na ovom paru su trenutno sve opcije moguće jer je kontekst podeljen.U ovakvim slučajevima najbolje je biti po strani i eventualno ući u trejd u toku dnevnog momentuma kad dodje do probijanja.

-

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 26.02.2014, 10:08:39 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena nastavila da konsoliduje u uskom rendžu .Momentum je trenutno veoma Bullish i možemo očekivati testiranje gornjih granica Resistance.Mi ćemo ovde staviti Pending Buy Stop nalog na 1.3774,Stop na 1.3703 i metu na 1.3876 što je 1 prema 1,5 Risk to Reward.Setap je Inside Bar koji se nalazi u zoni Support 8 Ema dnevnog grafika i u Trendu je.Rizik je 3%.

Po čemu je "bullish momentum"  ? S obzirom  da se cena nalazi na jakim otporima ?