Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150722 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #45 poslato: 24.01.2014, 10:54:14 »
Odmah da kažem mi smo ušli ovde u Short na 1.1107 i tražimo 1.0970 Stop je iza repa.Rizik je 3% Nagrada  je 1 prema 2.Ukoliko želite mogu vam poslati Screen Shot samo mi pustite mail.Poenta je sledeća:Imate signale,svaki signal vam daje odredjenu nagradu koja u većini slučajeva mora biti 1 prema 1 pa naviše.Ukoliko ne gledate emotivno na gubitke i pratite naučenu strategiju ma koja ona bila uvek ćete biti u profitima.Bitno je ne biti emotivan i koristiti čvrst Money Management kao i Stopove.Nikad ne pomerajte stopove.Zamislite da smo pomerili stop sa prethodnog trejda USDCAD Short,sada bismo bili u lepom minusu a ukoliko bismo želeli da trgujemo ovaj Pin Bar to bi u suštini bilo dodavanje na gubitničku poziciju i ukoliko on nastavi naviše…Margin Call.Naravno,kad krene da Vam daje profite ne bežite već ostanite u trejdu.Paradoks je da kada pozicija ide protiv Vas vi ste spremni da je držite beskonačno a kada ide u Vašem pravcu Vi bežite sa sićom.Danas je  Bank Canada Consumer Price Index Core  u 14.30 i nadam se da će nam poslužiti. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 25.01.2014, 12:53:42 »
Na današnjem grafiku vidimo lep Pin Bar sa Resistance nivoa.Svakako da možemo očekivati kretanje naniže sledeće nedelje.Medjutim 1 prema 2 može biti malo nezgodno obzirom na Bullish Sveću od četvrtka.Mi ćemo obzirom na kvalitet setapa ući tražeći brze profite od 1 prema 1.Ulaz je na Market  Entry,stop je iza repa a meta na 1.3600.Rizik je 3%.Trenutno smo u minusu 7% sa svim Trejdovima do sada i imamo otvoren USDCAD Short koji je trenutno u profitima i ide po planu. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 25.01.2014, 13:37:04 »
Na današnjem grafiku GBPUSD vidimo False Break of Resistance setap kao što smo i naslutili da bi se moglo desiti u jučerašnjem komentaru.Setap je dobar ali obzirom na veliki ATR signala nećemo ga trgovati a takodje i iz razloga što je korelisan sa EURUSD Pin Bar trejdom.Ovde bih naglasio da jeveliki problem za većinu trejdera kada imaju više signala na više parova i više pozicija.Tu postoje 2 osnovna pravila: 1.)Postoje 3 grupe parova a)EURUSD I GBPUSD b) AUDUSD I NZDUSD c)svi jen parovi i svaki signal u jednoj grupi je Jedan signal 2.Paralelne pozicije su isto sto i redne ukoliko ne postoji korelacija.Ovde očekujemo dalji pad cene. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 25.01.2014, 14:00:51 »
Na današnjem grafiku vidimo da vidimo da je cena krenula naniže i zatvorila se ISPOD glave Pin Bara što je dobar znak.Mi ostajemo u ovom trejdu čekajući da cena pogodi metu. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 01.02.2014, 09:08:15 »
Nakon par dana pauze nastavljamo gde smo stali.Vidimo da je EURUSD trejd pogodio metu i otišao i dalje.Mi smo pokupili profite na 1.3600 i uzeli 3 %.Minus je smanjen na 4%.Ovde možemo očekivati neki Bullish signal u regiji Support-a.Stanje je i dalje poprilično neodredjeno i sama tehnička slika je konfuzna. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 01.02.2014, 09:29:40 »
Na današnjem grafiku vidimo da se cena konsoliduje na Swing High poziciji.Mi smo bili u trejdu Short medjutim nakon Bullish Sveće od 27.01.2014 trejlovali smo stop iznad sveće i izašli na nuli.Ovde bih naglasio da je Trade Management i Profit Taking najdiskrecioniji  deo trgovanja i moguće je da se ne mogu uvek sistemski pokriti .Nažalost,ukoliko zbog sprečenosti u izvesnim danima ne bude komentara a vi budete u nedoumici slobodno možete pustiti poruku na mail. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 01.02.2014, 09:59:34 »
Na današnjem grafiku vidimo konsolidaciju na Swing Low poziciji i Support nivou.Skorašnji momentum je Bearish dok je dugoročni Bullish.To je često problem kada treba utvrditi Trend jer postoji više trendova istovremeno što često ume da zbuni.Po mom iskustvu uvek primat ima skorašnji momentum što je u ovom slučaju Bearish.Bilo kako bilo Inside Bar ima veliki ATR i nezgodan je za trgovanje.Ovde bi bio idealan neki lažni proboj Support nivoa i povratak iznad.Tu bi ušli u kratkoročni Long .Za sada smo po strani.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 04.02.2014, 10:24:58 »
U današnjem komentaru obradićemo samo zlato budući da su se na drugim proizvodima već desile odredjene promene cene.Ovde vidimo Inside Bars setap na Swing High poziciji.Srednjeročni Trend je naniže,dok je kratkoročni naviše.Krupna slika Trenda je generalno naniže .Cena bi mogla probiti na bilo koju stranu medjutim mi uvek gledamo da budemo u pravcu opšteg Trenda a to je u ovom slučaju naniže.Problem predstavlja veliki ATR Mother Bar sveće od 30.01.2014 kao i trenutni Long Trend.U ovom slučaju ostaćemo po strani jer su ovakve šahovske igrice slučajevi u kojima verovatnoća nije na našoj strani.Pratićemo razvoj situacije na zlatu jer ovakve konsolidacije često rezultiraju snažnim probijanjima na bilo koju stranu. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 05.02.2014, 10:22:43 »
Na današnjem grafiku eurodolara vidimo da cena počinje da nalazi Support nivo.Naravno,da liće on izdržati ili ne  zapravo niko ne zna,pogotovu nakon sutrašnjih fundamentalnih vesti.Pin Bar na kome smo uzeli profite od 1 prema 1 je dao  1 prema 2.8 ako izračunate kursorom u odnosu na Market Entry.To je uglavnom dobar signal da bi cena mogla da se okrene jer se kupe profiti trejdera.Mi smo ovde po strani. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 05.02.2014, 10:43:41 »
Na današnjem grafiku vidimo Pin Bar na swing low poziciji.Pin Bar ima dobru Swing poziciju i pristojnu definiciju.Problem je što se nalazi u Support zoni ali ne na pravom nivou što bi bio 1.6220.Takodje je problem što su se 8 i 21 EMA upravu ukrstile za Short stranu.Ovo je B kvalitet setapa i mi smo ušli u Long ali rizikujući manji iznos novca a to je 2 % .Trenutno smo u minusu 4 %.Ulaz je na 1.6312,stop ispod repa i meta na 1.6466.Što je 1 prema 2 Risk To Reward.Veoma često ćete imati setape gde niste zaista sigurni,možete ih preskočiti ili možete trgovati za novčanu gradaciju niže nego regularno.Problem predstavljaju periodi gde će svi lošiji setapi jednostavno dolaziti a vi ćete kuditi sebe što niste ušli u trejd.Drugu stranu medalje predstavlja što ćete češće biti u trejdovima što vam može poremetiti psihičku stabilnost. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 05.02.2014, 11:06:13 »
Vidimo da se cena na današnjem grafiku konsoliduje u okviru Mother Bar sveće od 30.01.2014.Očekujemo snažan proboj na bilo koju stranu.Budući da Bearish Engulfing patern ne može već danima da da profite nadole sve je veća verovatnoća kretanja naviše.Mi smi stavili Pending Buy stop nalog na 1267.92.Stop na 1239.26 i metu na 1320.72. Rizik je 3 %.Nagrada je nešto manje od 1 prema 2 . -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 06.02.2014, 10:05:14 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena blago narušila dno Pin Bara ali ukoliko ste trgovali sa poštenim brokerom i imali stop izmedju 5 i 10 pipsa i dalje ste u igri.Ovde imate 2 opcije:1.da ostavite sve kako jeste 2.da stavite Pending Buy Stop iznad glave Pin Bara i da cena momentumom uleti u njega.Ja sam npr.uradio sledeće:pri dnu Pin Bara sam ušao sa još jednim nalogom gde je stop samo 20 pipsa,rizikovao sam 3 % na 20 pipsa,meta mi je dnevna na 1.6460.Osnovni nalog od juče sam zatvorio na nuli.Risk to Reward u ovom slučaju je 1 prema 10 otprilike.Ukoliko trejd uspe nagrada je 30 %.Ume da bude malo neugodno kupovati pri snažnom padu ali vremenom se naviknete.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 06.02.2014, 10:51:02 »
Na današnjem grafiku zlata vidimo da je cena pokupila naš Buy Stop nalog ali da se vratila nazad u telo Mother Bar sveće dajući False Break signal.Budući da je ovo veoma indikativno mi smo manuelno zatvorili poziciju sa manjim minusom na 1260.Takodje smo obrnuli stranu i igraćemo na Short strani sa Pending Sell Stop nalogom na 1251.35 Stop 1276.35 i meta 1 prema 2 na 1200.Ruzik je 3%.Potvrdu nam daje i grafik sa 30,50,100 i 200 SMA pokretnim prosecima koji ću priložiti sledeći a koji koristi veliki broj profesionalaca pogotovu kada nije lako odrediti čist kontekst kao u ovom slučaju.Naravno,uvek postoji i ironična mogućnost da naš prvobitni trejd uspe koji smo zatvorili ali što bi rekao Bili Piton:Posao je takav ,ni ja ga ne volim :-))

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 06.02.2014, 10:54:42 »
Zlato 30,50,100 i 200 SMA grafik

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 08.02.2014, 11:30:10 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena snažno krenula prema vrhu kanala i Resistance zoni.Ovde možemo očekivati Short signal koji bi vodio sledeći Swing niže prema 1.3300 zoni.Za sada smo zainteresovani najviše za Short. -