Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150691 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #150 poslato: 13.03.2014, 17:59:42 »
JPY SAYS  -RISK IS OFF!!!-

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #151 poslato: 14.03.2014, 09:52:30 »
Na današnjem grafiku vidimo veoma veliki Pin Bar sa ključnog Resistance nivoa.Ovo je upravo signal kakav smo čekali.Mi ćemo pokupiti profite se GBPUSD Short trejda gde smo u plusu 2% i ukupno u plusu oko 15% i ući u ovaj trejd sa rizikom 5%.Entry je 1.3870.Stop je na 1.3971 meta 1 prema 2 na 1.3672.Signal ima malo veći ATR od normalnog ali ništa strašno.Ukoliko Vas brinu pokretni proseci kao Support ubacite ovu rečenicu u plan-Jak Price Action signal sa dobrog nivoa će pocepati pokretne proseke.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #152 poslato: 14.03.2014, 10:08:13 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena dala veliki Pin Bar za Short mada sam pin bar se ne izdvaja iz okruženja i nije sjajan.Mi ćemo ovde izaći iz Shorta budući da ulazimo u EURUSD short trejd.Ovde smo pokupili profite od oko 2% i trenutno smo u plusu oko 15%. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #153 poslato: 14.03.2014, 10:27:11 »
Na grafiku australisjkog dolara vidimo daje cena trenutno u uskom rendzu ali da se drži iznad 21 ema tako da je long favorizovaniji.Medjutim dokle god ne budemo imali zatvaranje iznad o.9088 ne možemo govoriti o trendu naviše.Za sada smo po strani ovde. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #154 poslato: 14.03.2014, 10:53:21 »
Na grafiku GBPJPY vidimo snažnu sveću koja je vratila cenu ispod ključnog nivoa 171.58.Kada vidite da grafik počenje da se crni i da sveće počinju da probijaju nivoe snažno naniže to vam je jedan od prvih indikacija da je Short u toku.Naravno,vi tada počinjete da tražite Support nivoe i da kupujete i šta se dešava,kad je cena išla gore vi ste tražili nivoe da prodajete,sad kad ide dole vi tražite nivoe da kupujete i automatski ste stalno protiv trenda pogotovu jer na svim forumima izbacuju podatke koji je sledeći Support na primer.Ovde smo po strani ali čekamo dobar Short Trend sve do 160 nivoa naravno trgovaćemo i Long ukoliko tržište ispali neki dobar signal. -

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #155 poslato: 26.03.2014, 11:12:05 »
Pozdrav Darko, sto si stao tvoje TA su bas dobre i rado ih pratim nadam se da ces uskoro nastaviti sa deljenjem tvog iskustva. Inace ja sam usao u poziciju na cablu usao 24.3 na 1.6480 sl bio 50 pipa sada vec na BE  :P prvu gasim na EMA20 bilo bi dobro ako neko ima neki EA koji moze da se veze za MA pa da sam gasi pozicije, a za drugu cu jos videti. Inace cable u poslednja dva meseca bio divan za trgovinu ( barem na tf koji ja navise posmatram d1) tri odlicne pozicije za ulaz su bile gde je cena postovala sve otpore i moglo je da se ulazi sa velikom preciznoscu. Sada je malo cudna korelacija sa e/u valjda zato sto usd ima tendencije da jaca i malo okrene ovaj dugacki up trend (odnosi se na parnjake o kojima sam govorio) Jos jednom pozdrav svima (s obzirom da mi je ovo prvi post) :)

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #156 poslato: 28.03.2014, 12:26:49 »
Pozdrav,
evo cena probi emu 20 tp1 se uhvatio mada je na tf h4 cena bila u kanalu koji je probijen kao sir, odradila se formacija 123 svecica je overila odozgo lin. otpora I odletela 70 pipsa kao od sale. Sl je pomeren jos 50 pipsa na gore tako da je za sada profit zakljucan jednim delom, nadam se da nece uslediti neka veca korekcija I da necu morati da korigujem sl. TP2 sam postavio na 6750 mada ce I to zavisiti od momentuma videcemo voleo bih da ga dignem jos gore ali I ovo je dobro za sada. Srecno trgovanje svima   

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #157 poslato: 29.03.2014, 19:21:33 »
Nakon male pauze nastavljamo.Vidimo da je nas trejd u profitima,ali tek nakon 11 dana  sto govori da je cena imala ozbiljnih problema u okretanju.Podsetio bih Vas da smo usli u Short na 1.3870  i da nam je rizik bio 5%.Meta je bila na 1.3672 sto je bio 1 prema 2.Mi cemo ovde  izaci sa profitima 1 prema 1 jer nam je stop bio 105 pipsa i nagrada je 105 pipsa u ovom trenutku.Ukupan plus nam je 20% do sada tacnije od pocetka januara.Takodje,danasnji skoro pa Pin Bar ima dobre sanse da ispali navise a ima i dobar Risk to Reward…. E sad…Mi cemo sacekati pad cene do kraja repa i pokusati da udjemo pri dnu sa malim stopom i dobrim Risk To Rewardom.U svakom slucaju 8 i 21 EMA su se ukrstile za Short i to treba imati u vidu. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #158 poslato: 29.03.2014, 19:36:46 »
Na grafiku EURJPY vidimo stvarnost forex trgovanja.Muka i konsolidacije.Sve ostalo su lazi analiticara i samoproklamovanih gurua.Naravno,kad dodje dobar trend ili sjajan signal vreme je za uzimanje keša.Mi smo ovde po strani,poenta je bila da se pokaže istina.I sad bih ja pitao te što imaju 80% win procentage gde će ići EURJPY?Pojma niko nema i to je istina kao i za sve ostalo što brljave po tim forex sajtovima. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #159 poslato: 29.03.2014, 19:49:06 »
Na grafiku funte vidimo da bi cena došla do naše projektovane mete u Short trejdu koji smo imali da smo ostali u njemu.Nažalost.to niko ne može da zna,pitanje je šta vas više nervira:da izadjete ranije iz trejda iz odredjenih razloga i da cena ode dalje,ili da ostanete i izgubite profite jer niste poštovali kontra signal ili jak otpor.Mene iskreno više nervira da vratim profite ukoliko nije razvijen Trend koji se može držati.Što se tiče samog grafika ovde vidimo silazni kanal ali je pitanje šta će cena uraditi na ovim nivoima.Sve je tu za short osim signala.Prema tome,čekamo. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #160 poslato: 29.03.2014, 19:56:35 »
Na grafiku vidimo da je cena u konsolidaciji već duže vreme.Obzirom na snagu pada od pre 2 nedelje mi preferiramo Short mada je anticipiranje budućih pokreta u ovakvoj situaciji poprilično uzaludan posao. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #161 poslato: 29.03.2014, 20:19:12 »
I napokon nešto konkretno za uzimanje love što nas i zanima najviše jer smo profesionalni  trejderi i ne radimo ovo iz hobija.Pin bar protiv Trenda na Resistance nivou od 12.04.2013.Pin bar ima relativno malu veličinu i stoga dobar Risk to Reward.Entry je na 0.8652,stop na 0.8701 i meta na 0.8515 što je 1 prema 3.Rizik je 5% kapitala.ADX JE 51 I to je najveći problem.4 counter trend signala su propala i možda je vreme da tržište vrati deo profita svima koji su izgubili novac na pokušaju Shorta a medju kojima ja sigurno nisam iz jednostavnog razloga-čuvajte se paraboličnih Trendova gde cena skoro ne ulazi u 8 i 21 ema lejer i ima jak ADX iznad 40.Takvi Trendovi su vozovi u punoj brzini.Nažalost,signala za Long nije bilo kao i u sličnim slučajevima gde ima more signala protiv Trenda ali nijedan u Trendu.Mislite da je to slučajno?

Van mreže Andi

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #162 poslato: 29.03.2014, 23:07:15 »
Yep! Yep! Yep! :odraditi:

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #163 poslato: 04.04.2014, 13:07:43 »
Na današnjem grafiku EURJPY vidimo da je cena zastala ne resistance nivou i da izgleda kao da se cena sprema na korekciju naniže.Naravno,sam signal je odsutan i mi ćemo se držati po strani za sada budući da je tehnička slika poprilično Range bounded što bi rekli naša braća Englezi .

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #164 poslato: 04.04.2014, 13:19:59 »
Na današnjem grafiku EURUSD vidimo da je cena u stepenastom padu i dalje.Mi nismo trgovali skoro pa pin bar od 28.marta očekujući pad blizu repa za bar još 10 pipsa.U svakom slučaju to vam je primer načina za uzimanje velikih para sa malim rizikom-stop 15 pipsa nagrada 80 i slično i sve sa dnevnih grafika a sa malim stopovima,idealno.Za sada smo po strani ovde i očekujemo da se završi i taj NFP pa da vidimo šta tržište misli o tome,tj.da li je izveštaj  u skladu sa očekivanjima ili ne,velika volatilnost znači da su trustovi mozgova sa Wall Streeta i šire omanuli.Budući da mi trgujemo sa dnevnih grafika mi dolazimo uvek nakon bitke i procenjujemo krajnji settlement iliti  nagodbu.