Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150702 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #135 poslato: 11.03.2014, 09:34:57 »
Na današnjem grafiku vidimo da nas je opet sreća poslužila što bi neki rekli i u nadi da će se ta sreća nastaviti mi smo u Short trejdu ukoliko ste pratili komentare od 1.6724.Meta je na 1.6460.Stop je na dnevnom zatvaranju iznad 1.6822.Rizik je 2% i na eventualnom vraćanju cene možete povećati rizik za još 2 % ali sa tačnim stopom na 1.6785 za taj nalog.Naravno,nije realno da svi razumeju da je u profesionalnom trgovanju ULAZ ono što je najbitnije a ne Stop i Meta.Ukoliko imate pravi ulaz ozbiljni profiti su Vam zagarantovani.Naravno,bitno je uložiti u sebe i savladati sve psihološke barijere koje kao trgovac imate budući da evolutivno vi više koristite zadnji,instinktivni deo mozga a ne prednji koji je odgovoran za planiranje i samokontrolu. -

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #136 poslato: 11.03.2014, 09:42:20 »
haha,pa vi mene ljudi niste ni videli,pa ja imam 130 kila i bradu!ja ne znam o kakvim vi ulickanim ljudima govorite! ;D
Ne mislim ja vizuelni izgled,vec postoji onaj drugi namazani i nalickani svet ,sto sve prodaju,a nekima i investitori trebaju itd.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 11.03.2014, 09:51:19 »
Na grafiku australijskog dolara vidimo da je cena opet došla ispod nivoa 0.9080 koji nam služi kao Pivot Point.Budući da postoje sve naznake Long trenda mi bismo tražili signale u tom pravcu.Medjutim,ukoliko u zoni supporta oko 0.8950 ne dobijemo Buy signal moguće je da će se Short trend i jačanje dolara ponovo nastaviti i da bi moglo biti poprilično snažno jer ovakva struktura za Long može biti razbijena samo snažnim padom.Za sada smo po strani ovde. -

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 11.03.2014, 10:01:46 »
Na današnjem grafiku vidimo da nas je opet sreća poslužila što bi neki rekli i u nadi da će se ta sreća nastaviti mi smo u Short trejdu ukoliko ste pratili komentare od 1.6724.Meta je na 1.6460.Stop je na dnevnom zatvaranju iznad 1.6822.Rizik je 2% i na eventualnom vraćanju cene možete povećati rizik za još 2 % ali sa tačnim stopom na 1.6785 za taj nalog.Naravno,nije realno da svi razumeju da je u profesionalnom trgovanju ULAZ ono što je najbitnije a ne Stop i Meta.Ukoliko imate pravi ulaz ozbiljni profiti su Vam zagarantovani.Naravno,bitno je uložiti u sebe i savladati sve psihološke barijere koje kao trgovac imate budući da evolutivno vi više koristite zadnji,instinktivni deo mozga a ne prednji koji je odgovoran za planiranje i samokontrolu. -
Zaista divnih izraza skroz dole,i ulazi i psihologija sve ih naucite za 4 sata nema sta vrhunska ponuda.Kao i mnogi sto su isli na seminare,tu pshihologiju ih tesko moze ko nauciti,tako da im seminar opet nista posle ne vredi mnogi su mi se zalili ,jedino sto mogu nauciti je da i oni drze seminare ,da i oni filozofiraju.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #139 poslato: 11.03.2014, 10:35:24 »
Na današnjem grafiku vidimo Inside Bar na padajućoj trend liniji.Sam setap nije dovoljno dobar da bi ga trgovali ali ćemo ga držati na oku budući da je Swing Pozicija kao i opšta tehnička slika pogodna za Short sve do 99 nivoa.Za sada smo po strani. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 11.03.2014, 10:43:00 »
Zaista divnih izraza skroz dole,i ulazi i psihologija sve ih naucite za 4 sata nema sta vrhunska ponuda.Kao i mnogi sto su isli na seminare,tu pshihologiju ih tesko moze ko nauciti,tako da im seminar opet nista posle ne vredi mnogi su mi se zalili ,jedino sto mogu nauciti je da i oni drze seminare ,da i oni filozofiraju.
Dobar dan.ovde se uopšte ne radi o seminaru.To su toliko sitne pare da to nije vredno pominjanja.Pa naravno da većina ljudi ima problem iz čisto razloga što ne mogu da savladaju osnovnu veštinu-STRPLJENJE i Money Management.A takodje nemaju ni Trading Edge.Postoje stvari i stvari se uče.U svakoj drugoj profesiji ljudi provedu godine pre delovanja,jedino u forexu ljudi hoće nešto za ništa.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #141 poslato: 11.03.2014, 10:49:13 »
Slažem se . Zato je i jedan od osnivača ovog foruma rekao, da je za uspeh na Forex-u potrebno 70% psihologija, 20% je money management i samo 10 % znanje.

A kad kažeš "Trading Edge" na šta konkretno misliš ?

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 11.03.2014, 11:23:23 »
Slažem se . Zato je i jedan od osnivača ovog foruma rekao, da je za uspeh na Forex-u potrebno 70% psihologija, 20% je money management i samo 10 % znanje.

Pa za sve ovo nije potreban nikakav seminar,pa bilo za male pare koje ne treba pominjat ili velike pare,vec trejder treba da raskrsti neke stvari  sam sa sobom.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 11.03.2014, 11:53:24 »

Pa za sve ovo nije potreban nikakav seminar,pa bilo za male pare koje ne treba pominjat ili velike pare,vec trejder treba da raskrsti neke stvari  sam sa sobom.

s obzirom koliko se zaradi na Forex-u, cena kursa nije velika.
ali ako gledamo prosečnu platu, i te kako je mnogo .

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 11.03.2014, 14:36:58 »

Trading Edge je tvoja strategija,da li je Harmonik,da li nesto vezano za Fibonacci,da li je Trend following,itd.to mora uvek biti isto i to se ne sme menjati tek tako.Moj Edge je Price Action+Candlectick kombinovan sa jakim nivoima i u Trendu što je više moguće.Veoma jednostavno.Ali sama primena u stvarnim uslovima je nešto potuno drugačije od teorije,tu ljudi padaju jer nemaju nakon ulaska u trejd razradjen odgovor za sve moguće scenarije,gde uzeti profite,da li mogu izdržati da gledaju kako im se sav profit gubi nakon što cena dodje na Breakeven da bi im nakon toga dala 1 prema 3 itd.kad zatvoriti pre vremana itd...Koje signale preskočiti,ne trgovati po dve nedelje,uočiti koje je agregatno stanje na tržištu,odoleti savetu "stručnjaka" sa FX streeta i Forex Factorija itd,itd...sve su to gluposti koje truju um trejdera plus praćenje vesti i fundemantalnih izveštaja.Prema tome,ko to zna i konstantno je profitabilan pa naravno da mu ne treba pomoć ali ko se muči kao ja što sam se mučio godinama i kao većina,onda je pomoć neophodna,veoma logično.

Van mreže MAXPOINT

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 11.03.2014, 18:19:17 »
I ZATO, DARKO, PUNO TI HVALA! TEBI I OSTALIM MALOBROJNIM ENTUZIJASTIMA, KOJI NESEBIČNO DIJELE SVOJE TEŠKO STEČENO ZNANJE I ISKUSTVO, S NAMA POLETARCIMA.
 Pozz,
MAXPOINT.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 12.03.2014, 12:05:22 »

Sa kvalitetnim ulazim strategije,ili ti da se izrazim obrazovno Tradig Edge potrebno 70% psihologija, 25% znanja,i samo 5% MM ,kvalitetnim ulazima i psihologijom se caruje trzistem,a ne MM po meni.Sto veci broj kvalitetnih ulaza smanjuje vaznost MM,a losi ulazi isticu vaznost MM.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 13.03.2014, 10:57:58 »
Na današnjem grafiku vidimo da se Trend naviše nastavlja i da se probijaju Resistance nivoi.ADX je 27 što ipak govori da nije preterano snažan Trend ali je činjenica da Counter Trend signali propadaju što je jedan od prvih indikatora da ne želite da budete protiv tog Trenda naviše ukoliko ne dobijete BAŠ dobar signal za Short.Mi smo za sada po strani. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #148 poslato: 13.03.2014, 11:09:49 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena napravila izvesno odbijanje Support zone.Budući da smo mi u Shortu mi ćemo pratiti situaciju sa ciljem da eventualno dodamo na naš prvobitni trejd ukoliko dobijemo cenovnu potvrdu.Stop ostaje na 1.6792.Takodje,veoma je indikativno što cena nije napravila neki jači signal na Supportu već Doji koji nema preteranu snagu.Uspostavljanje rendža izmedju 1.6582 i 1.6822 nije isključeno takodje. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 13.03.2014, 11:27:03 »
Na današnjem grafiku Australijskog dolara vidimo cena počinje da se odbija sa zone Supporta nakon Pin Bara u zoni 0.8950 koji smo i naglasili kao ključan.Nažalost Pin Bar nismo trgovali zato na njemu i stoji ružičasti x kao signal koji je vidjen ali nije trgovan.Ubuduće će biti na grafiku odredjena klasifikacija signala kako biste tačno znali šta je preskočeno a došlo je,šta je preskočeno i nije došlo,šta ne želimo da trgujemo ma šta bilo i šta je trgovano i dalo profite i šta je trgovano i nije dalo profite.U svakom slučaju najbolje rezultate daju lepi signali u trendu koji se spaze za 15 sekundi.Nažalost, takvi signali se pojave par puta mesečno.Morate imate odredjene karakteristike signala u planu kako biste ga klasifikovali kao odličan,prosečan ili loš signal.Ovaj Pin Bar je npr.za mene bio loš jer se rep nije izdvajao iz okruženja,sama struktura je bila nedefinisana kao i to što je nastao pre Employment Change izveštaja koji da je bio loš signal bi propao za minut. -