Autor Tema: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price  (Pročitano 150723 puta)

Van mreže Darko Milovanovic

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majors parovi-Intra Bank Profesionalni Sistem-Wall Street closed price
« Odgovor #105 poslato: 26.02.2014, 10:16:49 »
Momentum je snaga kretanja u jednom pravcu.ADX je iznad 25,sva 3 pokretna proseka su ukstena za Long.Ako ti je lakse,od poslednjih 18 dnevnih sveca 15 je belo,ili zeleno ako ti je takav grafik.To govori da cena ide gore i da je taj trenutni momentum takav.A takav momentum probija nivoe bez problema.Naravno,Swing pozicija i svi ti resistance nivoi su bolji za Short ali ako čitaš šta sama cena radi bez bilo kakvih drugih crtanja po grafiku videćeš da ona kreće gore.To ti je ona priča Trend is Friend.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #106 poslato: 26.02.2014, 10:21:21 »
Momentum je snaga kretanja u jednom pravcu.ADX je iznad 25,sva 3 pokretna proseka su ukstena za Long.Ako ti je lakse,od poslednjih 18 dnevnih sveca 15 je belo,ili zeleno ako ti je takav grafik.To govori da cena ide gore i da je taj trenutni momentum takav.A takav momentum probija nivoe bez problema.Naravno,Swing pozicija i svi ti resistance nivoi su bolji za Short ali ako čitaš šta sama cena radi bez bilo kakvih drugih crtanja po grafiku videćeš da ona kreće gore.To ti je ona priča Trend is Friend.

Onda bi parovi kao što su GBP-USD i USD-CHF koji su jakoj korelaciji sa ovim parom takođe trebali da idu u long odnosto USD-CHF short .

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #107 poslato: 26.02.2014, 10:27:04 »
Naravno,ako si video ja sam izašao iz Shorta GBPUSD.U svakom slučaju Short je na ovim nivoima prirodan ali šta sad mi da radimo ako čitanje cene nije takvo...

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #108 poslato: 26.02.2014, 10:34:37 »
Na današnjem grafiku vidimo da se cena konsoliduje ispred Resistance nivoa na 102.64.Trenutno su sukobljena 2 Trenda mada proboj naviše deluje kao realniji obzirom da je skorašnji momentum Bullish.Mi ćemo se držati van ovog para trenutno. -

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #109 poslato: 27.02.2014, 13:45:20 »
Na ovom grafiku vidimo Head and Shoulders patern gde cena pravi Coiling Inside Bars setap tačno na ritestu probijenog vrata tradicionalnog Reversal paterna Tehničke analize Head and Shoulders.Nakon 9 meseci konstantnog mada možda je došlo vreme za Reversal???Mi ćemo staviti Pending nalog Buy stop na 1.0856 Stop ispod Mother Bara na 1.0725 i metu na 1.1120 što je 1 prema 2 Risk to Reward.Rizik je 5%.Ukupna izloženost sa 3 trejda nam je 11.5%.. -

Nažalost SL. Možda je i lažan proboj ... videćemo

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #110 poslato: 04.03.2014, 09:16:32 »
Na današnjem grafiku vidimo da je cena nakon Pin Bara od četvrtka probila naviše i da se sad konsoliduje u zoni Resistance.Mi smo bili u tom trejdu medjutim usled tehničkih problema nismo mogli da objavimo taj trejd i analizu tako da ćemo preskočiti objavu profita.Za sada smo u plusu 13% nakon što je AUDNZD probio naniže i aktivirao naš stop.Obzirom na popriličnu konsolidaciju na većini parova držaćemo se po strani.

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #111 poslato: 04.03.2014, 09:24:32 »
Na današnjem grafiku funte vidimo da cena kao i kod EURUSD počinje da ima problema u nastavku trenda naviše.Ironično ali idealna bi bila neka kriza u Ukrajini gde bi došlo do snažnog paničnog trenda naniže slično kao 2008.Za sada još uvek nema toga ali takvi trendovi su fabrike novca za iskusne pogotovu sa ovih nivoa.Za sada se držimo po strani. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #112 poslato: 04.03.2014, 09:40:05 »
Na grafiku USDJPY vidimo da se cena kreće u rendžu i da nema značajnijih pokreta ni na jednu stranu.Ovde su obe opcije otvorene mada bi logičnija bila Short strana sa Long Term stanovišta i većih Time Frame grafika.Mi se držimo po strani čekajući neki lep trend koji nigde nikako da se pojavi a i kad se pojave uslovi veoma brzo se prekine pa čak i kada se uspostavi kao sada na zlatu prosto ne postoji uopšte lep ritrejs na koji biste mogli da udjete sa dobrim Risk to Reward parametrima.U takvim uslovima morate čekati po strani dobar signal kakav je bio u četvrtak na EURUSD. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #113 poslato: 04.03.2014, 09:49:38 »
Na grafiku novozelandskog dolara vidimo da je cena dala još jedan polupin na gornjim ivicama rendža.Sam pin loše izgleda i obzirom na jak bullish momentum ima dobru verovatnoću da propadne i da se cena protegne do 50% Bearish Engulfing paterna od 23.10.2013.Tu bi ulazak u Short bio odličan što bi bilo nivo 0.8454 otprilike.Mi smo za sada po strani. -

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #114 poslato: 04.03.2014, 10:17:44 »
Na grafiku vidimo da je cena opet probila naniže i aktivirala naš stop.Gubitak je bio 5%.Naravno,postoje opcije koje rade profesinalni trejderi gde se stop trejluje i smanji minus ukoliko cena ne radi ono što bi trebala.Ovde sam ja to uradio tako da nisam imao uopšte minus od 5% budući da sam trejlovao stop ispod četvorodnevne konsolidacije od 20-26.02.2014.Nažalost,to nije objavljeno tako da ćemo računati da je minus 5%.Suština takvog trejlovanja stopa je u sledećem:ukoliko imate poziciju koja se ne ponaša kako treba a sa druge strane imate neku cenu veoma blizu kao što je ovde bila 1.0890 gde možete postaviti Buy ili Sell stop nalog gde Vam je trejd sigurniji budući da cena uleće momentumom u njega uvek se odlučite da trejlujete stop ili prosto izadjete iz trejda postavite pending nalog.Što se tiče ovog para nikakv Short nas ne interesuje budući da smo propustili najbolji Trend 2013(shame on me!) i čekamo uspostavljanje Long trenda ako doživimo i taj dan….

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #115 poslato: 04.03.2014, 11:31:35 »
Ukoliko želi neko može da dodje 19.marta u Privrednu Komoru Beograda na Seminar.Bez kojekakvih gluposti,sama suština i kako uzeti pare.Evo ga link
http://www.kombeg.org.rs/Komora/centri/c_obrazovanje/AktuelniSeminari.aspx

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #116 poslato: 04.03.2014, 11:55:05 »
Ukoliko želi neko može da dodje 19.marta u Privrednu Komoru Beograda na Seminar.Bez kojekakvih gluposti,sama suština i kako uzeti pare.Evo ga link
http://www.kombeg.org.rs/Komora/centri/c_obrazovanje/AktuelniSeminari.aspx

pa da nije malo mnogo za 4h ?! Ipak smo mi ovde članovi Foruma :))) Gde je rabat :)

Van mreže zivdus

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #117 poslato: 04.03.2014, 12:28:52 »
Sama sustina i uzeti nam pare  :) , ima li nesto za dz  :)

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #118 poslato: 05.03.2014, 15:57:34 »
ima za dz,uplatis pravu lovu i puknes sve,to je uvek bilo najpovoljnije  :)

Van mreže zivdus

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #119 poslato: 05.03.2014, 16:24:19 »
Hvala ti sto nam cinis  :) ,  uvek je sama sustina bila najpovoljnija   ;)