Autor Tema: Mining  (Pročitano 60239 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Mining
« Odgovor #30 poslato: 16.02.2014, 22:01:54 »
Inače (ne verujem da posle 4 godine postojanja ovog sajta i foruma moram da objašanjavam) sva pitanja koja imate u vezi BILO ČEGA što je vezano za forum, MOLIM VAS da postavite na forumu, a ne u privatnim porukama, jer tako pomažete našoj zajednici jer sam siguran da niste jedini koji ima slično pitanje, a takođe sam siguran da niko nije sveznalica i da više osoboa može više da pomogne.

Ovo sam napisao zbog toga što u privatnim porukama dobijam zaista svakojaka pitanja, a ono šro me zabrinulo jeste primedba da nije dovoljno jednostavno objasnjen ceo proces zarađivanja od kopanja virtuelnih valuta. Zaista pokušavam na što laičkiji način da objasnim SVE pa i ovo.

Mislim da od ovoga ne može jednostavije:

sastavi mašinu -> pokreni kopanje -> sve različite valute koje iskopaš prebaci na Cryptsy -> na Cryptsy-u prebaci u Bitcoin -> sa Crypsty-a Bitcoine prebaci na Bitstamp -> sa Bitstampa prebaci novac na svoj račun u banci -> radi sa novcem šta želiš!

Naravno da svaki ovaj korak ima podkorake koji su ranije objašnjeni, a najbitnije je da koraci 3, 4 i 5 mogu da se automatizuju po vašoj volji. Postoje i drugi sajtovi i druge kombinacije, ali neću sada o tome.

Najteže je početi, to je pitanje volje, a posle je sve pitanje istrajnosti...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #31 poslato: 16.02.2014, 22:05:44 »
dobro bi bilo da neko izbaci tipove grafickif kartica koje mogu da posluze ovoj nameni ,a mogu se nabavit na nasem trzistu...

Cela R9 serija je pogodna za mining (270, 280, 290). Naravno što je skuplja, više i vredi, tj. više Mhash/s "kopa" i time će ti se kasnije više isplatiti.

Od starih kartica (ako ih nađeš) najbolje su se pokazale 5970, 7970, 7990.

Van mreže jandza68

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 18.02.2014, 22:49:00 »
Meni nista bas nije jasno tu :D
A mnogo se trudim da razumem... :P Da li se isplati kopati sa ASIC Butterfly? Imam 20gh...i slabo daje..ne znam da nadjem pool..nista ne znam :(
 :'(

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #33 poslato: 19.02.2014, 00:04:16 »
Meni nista bas nije jasno tu :D
A mnogo se trudim da razumem... :P Da li se isplati kopati sa ASIC Butterfly? Imam 20gh...i slabo daje..ne znam da nadjem pool..nista ne znam :(
 :'(

Ako već imaš asic od 20Gh isplati se... Bolje da ti kopa nego da ti stoji u ormaru. Sa 20Gh po sadašnjoj ceni mesečno možeš da očekuješ oko 50-60$ zarade. Zato se sada prave ASIC-i koji rade na Th/s.

A evo i primer pool-a za BTC: give-me-coins.com.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #34 poslato: 19.03.2014, 00:31:23 »
Malo je utihnula tema, ali moramo da naglasimo da je u poslednje vreme jedna od najinteresantnijih i najisplativijih kriptovaluta postala Spaincoin.

Ništa ovu valutu ne bi izdvajalo posebno da je tvorci iste nisu namenili žiteljima Španije.
Naime, plan je da svi sa španskim ličnim kartama dobiju po Spaincoin (SPA) kako bi počeli sa trgovinom istima i svojom finansijskom nezavisnošću. Naravno, da SVI mogu da "kopaju" za ovom valutom i da zarađuju.

Detalje o ovoj kriptovaluti možete da nađete na zvaničnom sajtu, neki od najboljih pool-ova za mining SPA su http://spa.pool.mn/ i http://spaincoin.miningpoolhub.com/, a takođe je tu i novi multipool - https://ipominer.com/ koji pruža mogućnost još veće zarade jer majnuje više različitih novih kriptovaluta.

Samo da dam primer, pre samo koji dan za 24h na ovom pool-u se moglo iskopati Spaincoina vrednosti 0.02 Bitcoina brzinom 1Mh/s, što je u praksi otprilike oko 12$ po sadašnjoj ceni BTC-a. Ako u kalkulaciju ubacimo mašinu koju smo pominjali ranije, koja radi na 1,5Mh/s, to je onda 18$ za 24h.

Kalkulacija je jasna...