Autor Tema: Kako poceti?  (Pročitano 4994 puta)

Van mreže Dimitrije

• Pogledaj profil
Kako poceti?
« poslato: 30.08.2010, 15:36:05 »
Dobar dan svima! Evo par pitanja od pocetnika.  Kada se neko oseti sposobnim da proba sa pravim novcem, pod pretpostavkom da je ucio dovoljno, sta bi trebalo da uradi? Kako da prebaci novac na racun brokera? Da li je to izvodljivo iz Srbije? Moze li se novac sa deviznog racuna u domacoj banci prebaciti na racun brokerske firme u inostranstvu i obrnuto? Ako dobijete, da li placate porez?  Ja shvatam da bi to bila kapitalna dobit kao svaka druga, dakle  10%.  A sta sa porezom u zemlji u kojoj je brokerska firma? Unapred hvala za sve napredne i kreativne tehnike u vezi sa ovim pitanjima.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Kako poceti?
« Odgovor #1 poslato: 30.08.2010, 16:22:40 »
Dobar dan svima! Evo par pitanja od pocetnika.  Kada se neko oseti sposobnim da proba sa pravim novcem, pod pretpostavkom da je ucio dovoljno, sta bi trebalo da uradi? Kako da prebaci novac na racun brokera? Da li je to izvodljivo iz Srbije? Moze li se novac sa deviznog racuna u domacoj banci prebaciti na racun brokerske firme u inostranstvu i obrnuto? Ako dobijete, da li placate porez?  Ja shvatam da bi to bila kapitalna dobit kao svaka druga, dakle  10%.  A sta sa porezom u zemlji u kojoj je brokerska firma? Unapred hvala za sve napredne i kreativne tehnike u vezi sa ovim pitanjima.

Pozdrav,
drago nam je što si se priključio radu foruma.
Tvoje pitanje je već bilo postavljeno, odgovor ćeš naći na http://www.forexsrbija.rs/forum/index.php?topic=73.15
Još jednom dobro došao.

Van mreže Dimitrije

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 30.08.2010, 16:51:45 »
Hvala i na odgovoru i na dobrodoslici! 
Dakle, prebacivanje deviza sa licnog deviznog racuna u Srbiji na tudj racun u inostranstvu je dozvoljeno.  Kako ide u suportnom smeru, da li je bas to preporucljiva strategija ili je bolje otici u neku od susednih zemalja i tamo otvoriti racun i uzeti karticu?  Da li se nasi poreski organi interesuju za ovakve transfere?  Kakva su vasa iskustva?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 30.08.2010, 19:43:49 »
da li je bas to preporucljiva strategija ili je bolje otici u neku od susednih zemalja i tamo otvoriti racun i uzeti karticu?

Ta varijanta ti je srećnija...  ;)
« Poslednja izmena: 30.08.2010, 19:45:41 SuperFX »

Van mreže boksa

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 13.10.2010, 16:43:53 »
Nisam hteo da otvaram novu temu za ovo jednostavno pitanje, a ovo je ionako tema posvećena početnicima.

1.Dakle mene zanima koliko u proseku pip-a zaruđuju ljudi koji su neko duže vreme na Forex-u. Ne sad ono top kategorija ali kapiram da ipak ima neki prosek.

2. Znam da je zarada i od jedne pip-e zarada, ali me interesuje ima li neka vrednost za koju se može reći da je uspešna trgovina.

Živo me interesuje gde se ja kao totalni početnik kotiram u toj priči :)

Ako nije prob i adminima da nam  kažu koliko oni u proseku pip-a hvataju  ;D

Hvala  !!!

Van mreže huntrader

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 13.10.2010, 17:03:57 »
Ja bi tebi savetovao da nemoj pipove gledati koliko se hvata mesečno pošto to nije merodavan, dali je neko uspešan ili nije. Pošto možeš sa hvatanjem 100 pipa zaraditi 100$ i možeš sa 10 pipa napraviti -500$. Mislim da ne treba u daljem da objasnim zašto je svejedno koliko pipa se hvata. Bolje ako procenat gledaš.

A druga stvar što opet nije merodavan zašto pipove gledati, to je zbog strategije. Neko skalpira i neko lovi trendove. Prvi sa mali broj pipa zaradi pare a drugi sa veliki broj...

Van mreže boksa

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 13.10.2010, 17:13:12 »
Da, postavio sam pitanje, izmenio ga jednom i onda skapirao da je tako kako kažeš i skroz se slažem. Mislio sam na prosek profita u dolarima ili evrićima na recimo mesečnom niovu ili tako nešto. Ako recimo krenemo sa 10oicom pa ono da smo relativno ili minimalno uspešni, koliko je to u stvari minimalno ? Valjda sam sad malo pojasnio :)

Van mreže huntrader

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 13.10.2010, 18:16:58 »
Jeste, jasno mije. :)
Sličan mi je odgovor nego pre. Ovo su relativne stvari. Svakome drugo znači uspeh. Ti sebi bi trebao da odrediš šta je tvoj cilj sa trgovanjem. Šta tebi znači uspeh ovde. Dali se osećaš uspešno ako zaradiš 1000$ na računu od 10000$? Mislim da je odgovor da. A šta je onda ako isto 1000$ zaradiš ali na računu od 100000$? Onda isto tako uspešan se osećaš? Ja mislim da najviše od nas isto bi odgovorio. Rezultat ti je isti, ali ipak drugačiji se deluje.
Nemoj pasti u grešku da ćeš sebi odrediti cilj da svaki mesec ćeš naprimer 1000$ zaraditi. Imaćeš mesec kad će tržište i više pare dati i imećeš mesec kad će oduzeti od tebe. Jedno je sigurno. Tu je najveća lova, samo treba naučiti da izvaditi! ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 13.10.2010, 18:30:54 »
huntrader je izrekao suštinu i nema se šta dodati na tu temu: gledaj %, a ne pipe. Sve što je u + je dobro. E sad, da li će to biti 1% mesečno, 10% mesečno ili više, to je već individualno. Sa kojim rezultatom bi neko bio zadovoljan - to je subjektivno pitanje.
Ako si ti, recimo zacrtao 10% mesečno i do tog rezultata stigneš posle 10 dana, da li bi prestao da radiš za taj mesec? Vrlo malo će ti odgovoriti sa da, ali opet ima i onih što će reći upravo to: zadovoljan sam, neću više, idem da šetam decu  ;)
Da li će oni koji će nastaviti da trejduju biti u pravu ili ovi prvi, to se ne zna, jer retko kad može da se isplanira.

Van mreže boksa

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 13.10.2010, 18:42:19 »
Što se tiče uspeha, kao početniku ne znam šta da očekujem. Ja lični bih bio zadovoljan i sa 50 - 100 evra mesečno za početak. I neću da se zanosim nekim nerealnim ciframa ali kontam 200-300 u ovoj našoj jadnoj Srbiji je premija, naročito ako uzmemo u obzir da bih da krenem sa 100 evra. Više ne mogu da si priuštim (bar za sada) pa tako nisam siguran za koliko % ovu uloženu stoju mogu podići na mesečnom nivou.

Sa prvih 6 dana na demou sam prezadovoljan  8)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 13.10.2010, 18:52:46 »
Što se tiče uspeha, kao početniku ne znam šta da očekujem. Ja lični bih bio zadovoljan i sa 50 - 100 evra mesečno za početak. I neću da se zanosim nekim nerealnim ciframa ali kontam 200-300 u ovoj našoj jadnoj Srbiji je premija, naročito ako uzmemo u obzir da bih da krenem sa 100 evra. Više ne mogu da si priuštim (bar za sada) pa tako nisam siguran za koliko % ovu uloženu stoju mogu podići na mesečnom nivou.

Sa prvih 6 dana na demou sam prezadovoljan  8)

Kažem ti, sve je relativno. Tebi bih samo savetovao da tih 6 dana produžiš na još jedno 60 i onda tek uložiš novac. Ako sam dobro shvatio  ti sa 100€ očekuješ mesečno 50-100€ zarade. Ispravi me ako grešim. To je u procentima 50-100% mesečno, odnosno ti bi na dan morao 1.5-3% da zaradiš. Hmmmmmm......
Nije nemoguće, ali su onda veliki rizici, a demo nikad nije isto što i real - psiha je onda najbitniji faktor. Iskuliraj još neko vreme...  O0

Van mreže boksa

• Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 13.10.2010, 19:03:36 »
Hmmm, hmmm :) Pa sa 100e teško da bilo koji početnik može da napravi još 100 ali recimo 30ak prvih mesec dana, pa onda možda još toliko sledeći mesec ... Kapiram za recimo 3-4 meseca da će moći da se dodje do 100ke, a onda lagano napred do tih 200-300.

Definitivno ću da kuliram još neko vreme na demou. Nastavim li sa ovim trendom kao i do sada što imam moraću da podignem temperaturu  :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #12 poslato: 13.10.2010, 19:05:17 »
Hmmm, hmmm :) Pa sa 100e teško da bilo koji početnik može da napravi još 100 ali recimo 30ak prvih mesec dana, pa onda možda još toliko sledeći mesec ... Kapiram za recimo 3-4 meseca da će moći da se dodje do 100ke, a onda lagano napred do tih 200-300.

To da. Samo napred!

Van mreže huntrader

• Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 13.10.2010, 23:47:40 »

Definitivno ću da kuliram još neko vreme na demou. Nastavim li sa ovim trendom kao i do sada što imam moraću da podignem temperaturu  :)

Mislim da bi treablo da budemo realniji. Ne želim te plašiti, ali dobro da znaš da 90% početnika na forexu u prvi 3 meseci izgubi kapital. Što se tiče trgovanje absolutno će biti normalno ako na početku ćeč imati više gubitaka. Ono što sad ti radiš smeo bi da se kladim da je početnička sreća. I ja sam prešao to. Za jedan noć sam duplirao račun.  :) Ali to je iluzija da već znamo trgovati... Ako posle godinu dana već znaš u 0 da držiš račun i to više meseci onda dobru šansu imaš da ćeš postati uspešan trejder. Posle toga dolazi treća faza kad će doći zarade...