Autor Tema: Forex rookie  (Pročitano 4705 puta)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Forex rookie
« poslato: 27.08.2010, 19:11:17 »
Pozdrav,
u potpunosti sam nov sto se tice forexa, moja edukacija se svodi na par tekstova procitanih danas. Doduse imam iskustva sa belex-om ali ne vidim neku preteranu slicnost.

Uglavnom poceo sam trgovati na jednom demo nalogu cisto da vidim kako to prakticno funkcionise i moram priznati da me je to dodatno zbunilo.

kako je za ovako male promene vrednosti ovako velika promena profita, koliki je tu taj leverage?
Ustvari osnovno pitanje je jel ima ta slika veze sa stvarnoscu(mislim na cifre i promene)?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Forex rookie
« Odgovor #1 poslato: 27.08.2010, 19:31:43 »
Pozdrav...
Drago nam je što si se priključio našem sajtu i pre svega forumu.
Pošto si nov u fx-u predložio bih ti da pročitaš kompletnu edukaciju na našem sajtu. Odgovor na tvoje pitanje ćeš naći na http://forexsrbija.rs/pip-i-lot-osnovni-koraci.html .
Razlog tvoje zarade leži u trejdanju sa velikim lotom. Vrednost 1 lot-a u tvojoj situaciji koju si prikazao na slici je 10 $. Najveća tvoja zarada u prikazanom stejtmentu je bila 1120 $ ili 5,6 pipa, tamo si igrao sa lotom 20, odnosno vrednost 1 pipa u tom trejdu ti je iznosila 200$.
Tvoj rezultat se može smatrati čistom početničkom srećom.  ;D
Igranje sa takvim lotom se radi na milionskom računu, a ne na računu od 15.000$.
Na taj način ćeš brzo spržiti račun (pitanju su sati)...
Ali zbog toga i postoje demo računi na kojima početnici mogu da vežbaju, uoče svoje greške, napreduju, i na kraju da se uzdignu u pravog profesionalnog trejdera...
Za svako pitanje, stojimo Vam na raspolaganju...

ForexSrbija Team

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 27.08.2010, 19:56:01 »
Pozdrav dukfxu. Ako želiš uspeha na forexu predstoji ti veliko učenje. Ova lokacija i forum su odlično mesto odakle se može dosta nuačiti. Za tvoju informaciju, na forexu je oko 5% uspešnih. Statistika je pokazala da su tih 5% radili demo do godinu dana, zatim sa pravim minimalnim parama još godinu, i konačno treće godine sa većim parama. Ostali su gubitnici.
« Poslednja izmena: 27.08.2010, 20:19:16 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 27.08.2010, 20:03:18 »
Svaka čast što si radio na BELEX-u, ja lično tamo ne bi ulagao novac, a evo i zašto :
1. Slaba volatilnost
2. Korumpiranost
3. Pod "velikim igračima " na toj berzi, smatram ljude iz prošlosti sa ne tako lepim osobinama
4. Isti ti ljudi, "imaju unapred dojave" o tržišnim kretanjima
5  Itd...

Forex je najveća i najvolatilnija berza na svetu. Svi učesnici na njemu su ravnopravni, da li on trguje iz Čikaga ili nekog sela u Srbiji (jedini uslov mu je brz internet), sve ostalo je znanje !

Dobrodošao u svet FX-a, lepa budućnost je pred tobom...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 27.08.2010, 20:11:24 »
To je tačno da 90-95 % na fx-u gubi pare. Mi ne spadamo u tu grupu, kao što nećemo dozvoliti ni našim članovima da završe u toj korpi.
Tango je prisutan na ovom sajtu mesec, dva - došao je kao početnik.
Njegovo trenutno znanje je na zavidnom nivou u odnosu na taj period...
Relativna je stvar koliko nekome treba da počne sa trejdanjem na real acc. Nekome je verujte potrebno i samo tri meseca, ali je to od čoveka do čoveka.
Nije isto provesti u učenju 2 sata dnevno ili 12 sati, sve je to individualno.
Pozz...

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.08.2010, 20:22:20 »
Prvo hvala na brzom odgovoru i dobrodoslici.
Sto se tice belex-a u pravu si, sve se vrti oko vesti i to ne onih javnih medjutim informacije cure(dobra je stvar sto kod nas ljudi vole puno da se hvale  :D) pa se ponekad moze i zaraditi.

Iskreno prilicno sam se iznenadio kad sam video koliko je tehnicka analiza primenljiva na fx-u, verovatno zbog tog sto se veliki broj investitora trazi signale "po knjizi" pa oni sami i prave kratkorocne trendove, ali videcemo u narednih par meseci kako cu se snaci.

A sto se tice ucenja to se podrazumeva, posto je motika davno ispala iz mode danas je slogan "nema hleba bez knjige"  ;D

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 27.08.2010, 21:30:00 »
Pozdrav!!!
Dobro  došao na naš forum gde je svaka tema u ovoj oblasti otvorena za ljude koji žele od forexa malo više.
Ako te dovoljo zanima tematika forexa na pravom si mestu da maximalno ubrzaš svoje učenje od osnovnog znanja  pa do napredne faze gde više nije pitanje dali praviš profit ili gubitak nego koliki profit ćes praviti na mesečnom pa na godišnjem nivou.
Puno učenja je pred tobom...samo napred!!!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 28.08.2010, 12:28:22 »
Tango je prisutan na ovom sajtu mesec, dva - došao je kao početnik.
Njegovo trenutno znanje je na zavidnom nivou u odnosu na taj period...
Hvala na lepim rečima. Svo vreme koje mi ostane van porodičnih i poslovnih obaveza bavim se učenjem forexa, a to jeste više sati dnevno. Velika posvećenost je nepohodna. Varijanata sa čudima preko noći na forexu ne postoji. Jesu neki uzeli i milon za godinu dana ali to su specijalni slučajevi iskusnih trejdera došlih na forex sa velikim iskustvom trgovanja akcijama i velikim početnim kapitalom.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 29.08.2010, 21:47:32 »
Opet sam se zaglavio,
ako sam dobro razumeo vrednost pipa(u dolarima) u paru gde je USD na prvom mestu je uvek 10 dok je kod para gde je USD na drugom mestu vrednost pipa promenljiva u zavisnosti od kursa(manji kurs veca vrednost i obrnuto)?

Drugo pitanje,
ako imam otvoren racun u dolarima, na forexu trgujem samo u toj valuti bez obzira sa kojim parovima trgujem i dali se USD nalazi u tom paru? Negde sam citao da broker automatski pretvara te vrednosti, na koji nacin ih pretvara, po kom kursu ili kako vec?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 29.08.2010, 22:38:23 »
Opet sam se zaglavio,
ako sam dobro razumeo vrednost pipa(u dolarima) u paru gde je USD na prvom mestu je uvek 10 dok je kod para gde je USD na drugom mestu vrednost pipa promenljiva u zavisnosti od kursa(manji kurs veca vrednost i obrnuto)?

Drugo pitanje,
ako imam otvoren racun u dolarima, na forexu trgujem samo u toj valuti bez obzira sa kojim parovima trgujem i dali se USD nalazi u tom paru? Negde sam citao da broker automatski pretvara te vrednosti, na koji nacin ih pretvara, po kom kursu ili kako vec?

Pozz...
1. Nije tako. U zavisnosti sa kojim parom trguješ, vrednost 1 pipa ti je različita. Neće ti biti ista vrednost 1 pipa na usd/jpy ili npr. usd/cad, ona ti je u svakoj sekundi promenljiva zbog valutnog kursa.
2. Ako ti je dolarski račun, a ti npr. tguješ na valutnom paru eur/aud, brokerska platforma će ti momentalno generisati tvoj profit/gubitak isključivo u dolarima, srazmerno kursu dolara sa tim valutama.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 29.08.2010, 22:49:57 »
Izvini greska u kucanju, obrnuo sam situacije.
kad je USD na prvom vrednost pipa je promenljiva, tj krece se u srazmeri manji kurs=veca vrednost pipa?
kad je USD na drugom uvek je 10?

A za drugo pitanje sam mislio dali se u pretvaranju koristi neki zvanicni kurs za taj dan ili trenutni kurs na berzi u trenutku pretvaranja.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 29.08.2010, 23:32:42 »
Izvini greska u kucanju, obrnuo sam situacije.
kad je USD na prvom vrednost pipa je promenljiva, tj krece se u srazmeri manji kurs=veca vrednost pipa?
kad je USD na drugom uvek je 10?

A za drugo pitanje sam mislio dali se u pretvaranju koristi neki zvanicni kurs za taj dan ili trenutni kurs na berzi u trenutku pretvaranja.

Ovdje  na  sajtu ces pronaci   FOREX BASIC(pocetnicke  diskusije )  ,preporucujem ti  da  procitas  ..mislim da bi  te  moglo interesovati  .   
kod  valutnih  parova  ,prva  valuta  je  uvijek  roba ,dok  je  druga  Novac  .  To  znaci ,na paru  EUR/USD , EUR  je  roba  a  USD  je  novac  . Ili jednostavnije    koliko  je USD  potrebno  da bi se  kupila  jedna jedinica  Eura  ?  Odgovor  je  trenutni  kurs  /1.2760 . 
Vrijednost  jednog  pipa   zavisi od  tvog  leverage ,kao i od  valute  u  kojem se  nalazi  tvoj  racun   . Ako  ti je dolarski  racun ,onda  je standardizovana  jedinica mjere  1 lot =100.000 Dolara  /1 pip =10  dolara  . Ako  ti je racun  u Eurima  ,onda  je    1/1.2760 (trenutni  kurs  ) =  0.7837na  svake  10  k ,tj.   7.84  Eura  na  1LOt  .  Ovdje  sam racunao  Leverage  1:1  .    Ako  uzmes  da  je leverage  1:100  ,onda  sa  ulozenih  1k  (1000x 100 =100.000)novca  mozes  da  kontrolises  1LOT  (100.000)  u  tom  slucaju je i vrijednost  pipa  10dolara  (ako ti  je  dolarski racun  )  . 

Za pretvaranja broker  uvijek  koristi  trenutni  kurs  ,odnosno  kurs  koji dobije  na  Interbank  trzistu gdje  kupuje  i  prodaje  valute  . Nama  broker  daje  uvecani  kurs  ,to  jeste  stavlja  ''mark up '' ili  poznatije kao  spread  .  Sto  se tice  obavljanja  operacija pretvaranja  u dolare  ,naveo sam dobar  pimjer  u  FOREX  BASIC ,procitaj . 
Ipak  je  dolar  No1  valuta svijetu  !