Autor Tema: Pivot linije  (Pročitano 6811 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Pivot linije
« poslato: 27.08.2010, 08:48:55 »
Profesionalni trejderi koriste pivot linije za identifikaciju važnih nivoa podrške i otpora. Jednostavno rečeno, pivot linije i njegovi nivoi podrške / otpora su područja na kojem bi moglo doći do promene u smeru kretanja cene. Opširno o njima možete pročitati u edukaciji : http://forexsrbija.rs/pivot-points-linije-tacke.html

Najviše koristim sledeća dva pivot alata.
Za nedeljno i mesečno određivanje pivota koristim Pivot Auto pirate2, u podešavanjima stavite Daily- False, Weekly - true, Monthly - true.
LC-Pivots koristim za određivanje dnevnog pivota.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Pivot linije
« Odgovor #1 poslato: 06.09.2010, 20:16:32 »
Pivot linije su odlična stvar jer ih veliki broj trejdera poštuje. Juče sam instalirao indikatore, danas sam pratio GBPJPY, i pokazala se njihova snaga. Priložena slika pokazuje kako se cena kretala tačno između dnevne pivot linije i prvog oslonca (daily support).

Ako pogledamo EURUSD, koji danas nije imao veliko pomeranje zbog neradnog dana, čak i tu vidimo da je ispoštovan daily support.

Pivot linije plus 00 nivoi, plus lokalni SR nivoi su neophodni elemnti na kartama koji nam govore gde će cena otići, odnosno na koji profit možemo da ciljamo.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 07.09.2010, 01:29:26 »
Ok , da vas pitam za malo pomoci, mozda se smejete sada  :-\ ali sam novi u ovo pa.... evo skinuio sam ova dva pivot alata , ali neznam kako ih dodati i koristiti na MT4
Hvala

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #3 poslato: 07.09.2010, 08:04:27 »
Ok , da vas pitam za malo pomoci, mozda se smejete sada  :-\ ali sam novi u ovo pa.... evo skinuio sam ova dva pivot alata , ali neznam kako ih dodati i koristiti na MT4
Hvala
Ne postoji glupo pitanje, glup ostane onaj ko ne pita...
Evo ti par načina pa odaberi sebi najjednostavniji, poz.
http://www.forexsrbija.rs/forum/index.php?topic=36.0

Van mreže kristian

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 14.10.2011, 17:05:30 »
Imam pitanje za FXModeratora: u rubrici dnevna tehnička analiza za vodeće valutne parove, u tabeli postavljaš i pivote. Zanima me koje vreme zatvaranja koristiš prilikom proračuna istog?

Hvala!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 14.10.2011, 17:39:57 »
Imam pitanje za FXModeratora: u rubrici dnevna tehnička analiza za vodeće valutne parove, u tabeli postavljaš i pivote. Zanima me koje vreme zatvaranja koristiš prilikom proračuna istog?

Hvala!

Poslednja 24h.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 14.10.2011, 20:20:04 »
Da li radiš (High + Close + Low)/3 ili (O+H+C+L)/4 pošto se nikad ne slaže sa mojim pp, a ni sa dukascopy? Razlika je nekad i do 30ak pipsa i više, a to je složićemo se mnogo i verovatno nije problem platforma. Ako ti nije problem objasni kako ih dobijaš da bih video gde grešim i šta treba da promenim. Ja uzimam vreme od 00:00 po platformi i uglavnom mi se proračun slaže sa dukascopy i fiboPiv_v3 je tu negde.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Badzi

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
    • Trgovina Zlatom
« Odgovor #7 poslato: 26.10.2011, 16:11:20 »
Ja koristim Auto Pivot Indikator Hourly, nasao sam ga ovde na forumu neznam tacno u kom postu. Mislim da dosta dobro pokazuje linije podrske i otpora

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 27.10.2011, 00:33:13 »
Da li radiš (High + Close + Low)/3 ili (O+H+C+L)/4 pošto se nikad ne slaže sa mojim pp, a ni sa dukascopy? Razlika je nekad i do 30ak pipsa i više, a to je složićemo se mnogo i verovatno nije problem platforma. Ako ti nije problem objasni kako ih dobijaš da bih video gde grešim i šta treba da promenim. Ja uzimam vreme od 00:00 po platformi i uglavnom mi se proračun slaže sa dukascopy i fiboPiv_v3 je tu negde.

Uskoro detaljno o pivot linijama u našoj video edukaciji...