Autor Tema: PIVOT POINT strategy  (Pročitano 33212 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: PIVOT POINT strategy
« Odgovor #90 poslato: 15.03.2011, 22:21:33 »
EUR/USD dohvatio pivot liniju (po mojoj racunici) u 16.55 zatim otisao 15 pipova gore u 17.10 i zatim otisao gore 29 pipova, 1.4010 a to znaci da se moglo uzeti 20 - tak pipova i na tom valutnom paru!
Iz priložene slike se vidi da ni u jednoj varijanti nije mogao da dotakne tp pre sl-a.
U 17.10 je krenuo na dole i udario u sl, a ne gore.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #91 poslato: 16.03.2011, 08:14:56 »
tp na GBPUSD u par minuta postignut, ali nisam uspeo da postavim order, jer sam postavljao druge pivote.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 16.03.2011, 08:17:27 »
tp na GBPUSD u par minuta postignut, ali nisam uspeo da postavim order, jer sam postavljao druge pivote.

Da zadnja dva dana se dešava da GBPUSD uspešno završi celokupnu akciju sa pivot linijom u opsegu 7 i 45 do 8 i 15 ujutru.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #93 poslato: 16.03.2011, 08:25:43 »
To sam i ja primetio, to je zbog pomeranja sata u US, tako da bi po toj logici i big ben trebalo da se radi sat vremena ranije, naravno mislim na period dok se i kod nas ne pomeri sat

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 16.03.2011, 08:40:24 »
To sam i ja primetio, to je zbog pomeranja sata u US, tako da bi po toj logici i big ben trebalo da se radi sat vremena ranije, naravno mislim na period dok se i kod nas ne pomeri sat

Da, to sam i ja razmišljao a sa druge strane, s obzirom da big ben prati pomeranje pri otvaranju Londona onda bi trebalo i dalje da ostane u isto vreme.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 16.03.2011, 09:10:19 »

I još jednom je GBPUSD odreagovao veoma brzo tako da nisam stigao da reagujem  :) Speedy funta :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #96 poslato: 16.03.2011, 09:20:59 »
-30pipa buy AUDUSD,
otvorena USDCHF sell
« Poslednja izmena: 16.03.2011, 09:22:37 FXMaster »

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 16.03.2011, 10:46:28 »
AUS/USD uzeo 20 pipova u sell-u!!!

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 16.03.2011, 12:28:11 »

Ukoliko sada cijena dotakne pivot i pređe  neku stranu 15 pipova da li bi opet ulazio u poziciju?
Kao što vidim na početku su mnogi od vas to izbjegavali, ali da li ste vremenom promjenili pogled na to?
Da li, ukoliko se probudim u 10 a u 9 je vec bio jedan proboj pivota na sljedeći treba da uđem u poziciju?
« Poslednja izmena: 16.03.2011, 12:48:07 igy »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #99 poslato: 16.03.2011, 12:50:51 »

Ukoliko sada cijena dotakne pivot i pređe  neku stranu 15 pipova da li bi opet ulazio u poziciju?
Kao što vidim na početku su mnogi od vas to izbjegavali, ali da li ste vremenom promjenili pogled na to?
Da li, ukoliko se probudim u 10 a u 9 je vec bio jedan proboj pivota na sljedeći treba da uđem u poziciju?

Preporuke :    Moje  preporuke  su  da  ne trgujete  vise  od  2  pozicije u  jednom  smjeru ,jer je  vrlo moguc  retrasement .  Iskoristite  vasu  analizu  trzista  i  povecajte  mogucnost  uspjeha .

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #100 poslato: 16.03.2011, 14:18:46 »
-30 pipa sell eurusd,
+20pipa sell usdchf,
trenutno nije aktivna ni jedna pozicija

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 16.03.2011, 14:26:00 »
I ja sam poprilicno novi u cijeloj prici, i jos uvjek ucim zahvaljujuci dobrim ljudima na ovom forumu. U svakom slucaju u poziciju ulazim samo jednom dnevno po valutnom paru, a krecem iza 07 sati kada obicno ustajem. Strategija mi se svidja i kao sto rekose kolege forumasi najvazniji je PIVOT (zato se valjda i zove tako).
Ja otvaram samo jednu poziciju po paru (za sada)

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 16.03.2011, 14:27:59 »
Pukoh i ja -30 na EUR/USD

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 16.03.2011, 14:50:42 »
Koliko sam ja primetio ovo vreme koliko pratim strategiju da su pravila sledeca po parovima.

1. USDCHF ovaj par je izuzetan za ovu strategiju. Zbog ne velike vioalatilnosti ne daje puno ili uopšte lažne signale.
2. USDJPY ovaj par je sličan sa USDCHF. Jedina je razlika je što daje manje signala za ulaz (Možda će se to promeniti kada Japanska centralna banka smanji intervencija. Trenutno je JPY u jakom buy trendu, tako da ne stigne da dodirne pivot liniju i da signal za ordere).
3. GBPUSD ovaj par je veoma vioalatilan (pogotovu pred i posle London breakouta, tako da daje dosta lažnih signala). Za ovaj par bi možda trebalo povećati broj pipa od cpp linije kada se ulazi u poziciju ili ga možda izostaviti iz trgovanja (U Londonskoj sesiji je dosta pokretljiv i 15 pipa od CPP na jednu i drugu stranu veoma lako dohvati):
4. EURUSD nit smrdi , nit miriše :) Bolji je od GBPUSD ali mislim da je i za njega problematičan ulazak na 15 pipa od cpp linije.
5. AUDUSD ima potencijala jer spada u grupu u kojoj su USDCHF i USDJPY ali me spread od 3 pipa na mojoj platformi odvraća.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 16.03.2011, 14:58:58 »
Koliko sam ja primetio ovo vreme koliko pratim strategiju da su pravila sledeca po parovima.

1. USDCHF ovaj par je izuzetan za ovu strategiju. Zbog ne velike vioalatilnosti ne daje puno ili uopšte lažne signale.
2. USDJPY ovaj par je sličan sa USDCHF. Jedina je razlika je što daje manje signala za ulaz (Možda će se to promeniti kada Japanska centralna banka smanji intervencija. Trenutno je JPY u jakom buy trendu, tako da ne stigne da dodirne pivot liniju i da signal za ordere).
3. GBPUSD ovaj par je veoma vioalatilan (pogotovu pred i posle London breakouta, tako da daje dosta lažnih signala). Za ovaj par bi možda trebalo povećati broj pipa od cpp linije kada se ulazi u poziciju ili ga možda izostaviti iz trgovanja (U Londonskoj sesiji je dosta pokretljiv i 15 pipa od CPP na jednu i drugu stranu veoma lako dohvati):
4. EURUSD nit smrdi , nit miriše :) Bolji je od GBPUSD ali mislim da je i za njega problematičan ulazak na 15 pipa od cpp linije.
5. AUDUSD ima potencijala jer spada u grupu u kojoj su USDCHF i USDJPY ali me spread od 3 pipa na mojoj platformi odvraća.

Naravno nastavljamo dalje sa testiranjem , ovo je samo moje zapažanje do sada  :)