Koliko sam ja primetio ovo vreme koliko pratim strategiju da su pravila sledeca po parovima.
1. USDCHF ovaj par je izuzetan za ovu strategiju. Zbog ne velike vioalatilnosti ne daje puno ili uopšte lažne signale.
2. USDJPY ovaj par je sličan sa USDCHF. Jedina je razlika je što daje manje signala za ulaz (Možda će se to promeniti kada Japanska centralna banka smanji intervencija. Trenutno je JPY u jakom buy trendu, tako da ne stigne da dodirne pivot liniju i da signal za ordere).
3. GBPUSD ovaj par je veoma vioalatilan (pogotovu pred i posle London breakouta, tako da daje dosta lažnih signala). Za ovaj par bi možda trebalo povećati broj pipa od cpp linije kada se ulazi u poziciju ili ga možda izostaviti iz trgovanja (U Londonskoj sesiji je dosta pokretljiv i 15 pipa od CPP na jednu i drugu stranu veoma lako dohvati):
4. EURUSD nit smrdi , nit miriše
Bolji je od GBPUSD ali mislim da je i za njega problematičan ulazak na 15 pipa od cpp linije.
5. AUDUSD ima potencijala jer spada u grupu u kojoj su USDCHF i USDJPY ali me spread od 3 pipa na mojoj platformi odvraća.