Autor Tema: PIVOT POINT strategy  (Pročitano 33236 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« poslato: 25.08.2010, 09:53:03 »
Jednostavna  strategija  koja  se moze  primijeniti  na  sve  parove .

Izracunajte  Pivot  point   (high + low  + close  /  3  )  ,ili  podjite  na  naslovnu  stranu  sajta  i  iskoristite  kalkulator  .  Ili  vec neki drugi izvor . 
Buy    -  preko pivota  10-15  pip 
BUY  1=  PIvot  + 10-15  pip TP20pip/ SL 30 pip   
Buy 2  =TP1(Take  profit  od  provog  naloga  je nas novi aktivacioni  nalog  za  drugi  BUY )  +  20  TP  /sl 30 pip 
Sell   -  ispod  Pivota   10-15  pip 
Sell 1 =    Pivot  -  10/15  pip    ,TP1 20 pip  /SL  30  pip
Sell  2 =  TP1  ( Sell  profit  od  prve pozicije  postaje  nas  aktivacioni  nalog  za  drugi  Sell  order  )  +20  TP /SL  30 pip

Plava  linija  -Pivot  point
Zuta  linija - ulazak  u poziciju 
Zelene  linije  -Linije  TP  koje  istovremeno  postaju  i  aktivacioni  nalozi .

Preporuke :    Moje  preporuke  su  da  ne trgujete  vise  od  2  pozicije u  jednom  smjeru ,jer je  vrlo moguc  retrasement .  Iskoristite  vasu  analizu  trzista  i  povecajte  mogucnost  uspjeha .
Jos jedan  nacin  kako  mozete  iskoristiti  ovu  strategiju  ,je  ulazak  sa  2  ili vise  pozicija  sa  istim  SL  samo razlicitim  TP  ..tako  kada  prvi  TP  bude dostignut ,ostale  pozicije  prebacate  na  BE .
Ova strategija  je  validna  tokom citavog  dana ,moze se  trgovati  u bilo  kojoj  sesiji  ,bitno je samo da  ima  volatilnosti  (a  to  je obicno londonska  i  americka ) .  Takodje ,obratite  paznju  koju  cijenu  uzimate  za  pivot ,odnosno  brokera  sa  kojim  radite  .Svaki  Pivot  prije  6GMT  je  ok 
To  je  to  ! 

Srecno  !   

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: PIVOT POINT strategy
« Odgovor #1 poslato: 25.08.2010, 13:07:53 »
Samo te molim za pojashnjenje rechenice da je svaki pivot pre 6 GMT ok...
Shta znachi ta rechenica? da li se to odnosi na 6 popodne ili ujutro? pivot se odredjuje u ponoc, kad se zatvori dan, ne? a rekao si da se trguje za vremene londona i njujorka, znachi od 9 do 22h po nashem...

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 25.08.2010, 16:14:14 »
Samo te molim za pojashnjenje rechenice da je svaki pivot pre 6 GMT ok...
Shta znachi ta rechenica? da li se to odnosi na 6 popodne ili ujutro? pivot se odredjuje u ponoc, kad se zatvori dan, ne? a rekao si da se trguje za vremene londona i njujorka, znachi od 9 do 22h po nashem...

Ima  brokera  koji  svoje  pivote  izracunavaju po  njihovom  vremenu zatvaranja . TO  sto  je  za  nas  00.00h    ,za  njih  nije  vrijeme  zatvaranja i tako redom  .  Forex  nije  centralizovan  ,i  kao  takav  vrijeme  otvaranja  i  zatvaranja  je  subjektivno  .  6GMT  je  ujutro  ! 
Ako  niste  sigurni  ,pogledajte  pivot  pointe  nekih  vecih evropskih brokera  (dukascopy) ..da  ne  bih  stavljao  linkove  .
Sto  se  tice  trgovine  ,kazao  sam  te  2  sesije  ,jer  imaju  najvise  volatilnosti  ..a  i  poklapaju se  sa nasim  radnim vremenom  . 

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 25.08.2010, 16:22:10 »
ok, jasno mi je, znachi mogu da odredjujem pivot u sushtini svaki sat do 6am gmt. a kad ti konkretno odredjujesh pivot?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 25.08.2010, 16:24:45 »
ja  pratim  dukascopy  :)   Ali  kao  sto sam  kazao ,imate  formulu  pa mozete  da  izracunate    :) 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 25.08.2010, 21:03:05 »
MOj  nacin  trgovanja  ove  strategije  je  ulazak sa  dvije  pozicije  sa  istim  SL   i razlicitm  TP .  Na  taj nacin  ,smanjujem  mogucnost  retrasementa  nakon  20  pipsa  u mojem  pravcu  .  Jedna  pozicija  ima  TP  na  20  pipa, dok  je  druga slobodna  .  Kada   pozicija ode  u  mojem  smjeru  i aktivira  se  TP1  ,onda  ovu  drugu  pomjeram  ili  na  BE  ili  na  TP1  . To  ,naravno zavisi    od  nasih preferencija .  Kada  je trziste  u trendu  ,onda se  desava  da mozemo  uhvatiti  veci zamah  cijene  koji se  iz intraday  moze  pretvoriti  u  swing ,tada  ostavljam  veci  SL  kako  bi trziste  moglo  da  ''dise ''  . Kada  je  trziste  u  range -sideway,  onda  pomjeram SL   na  TP1  ako  je  dovoljno  jak pomak   cijene , jer  je  vjerovatnija  mogucnost  da  ce  se opet  vratiti  i  zatvoriti  poziciju  .

:)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 01.09.2010, 22:41:23 »
Prilicno uspjesan dan  i   za  pivot  point  strategiju   

EUR/USD

GBP/USD

USD/CHF

USD/YPU

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 07.09.2010, 20:05:57 »
znachi ti "chitash" pivote sa dukasa i na osnovu tog pivota postavljash pozicije. u koliko sati to radish? kad oni objavljuju pivote?

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 08.09.2010, 12:22:32 »
Drugi dan radim sa pivot nivoima. Pratim GBPJPY zbog preporuka da su pivoti kod tog para vrlo značajni. U prilogu je slika sa koje se vidi kako je danas od London open cena krenula od CPP, cetral pivot point, daily pivot, ka R1. Potencijalni dobitak 80 pipa. Crna strelica na H4. Indikatori pokazuju relativno mali rizik ulaska. Ušao sam sa dve pozicije na mestima gde počinju crvene strelice na H1. TP stavljen na dnevni R1. Zbog velike volatilnosti sam izašao na mestima gde završavaju crvene strelice (druga slika u prilogu pokazje tačna mesta ulaska, izlaska). Ukupno ostvareno 58 pipa. Cena je kasnije ipak produžila gore do R1, što bi da nisam popustio u igri živaca dalo 90 pipa.

Za pivot nivoe koristim Auto Pivot Pirate 2 opisan u ovde u Indikatorima. Takođe poveravam i na actionforex.com jer ga ameri koriste pre Dukasa. Mala razlika postoji. Konkretno CPP 128.79 prema 128.75, što je zanemarljivo.

Za danas dovoljno. Čekamo novi dan i nove pivote.
« Poslednja izmena: 08.09.2010, 12:28:09 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #9 poslato: 08.09.2010, 15:59:47 »
Dobri rezultati, u praksi dobro odrađena strategija. Samo nemoj da smetneš sa uma je u jutros u 9:00 bila objavljena i vest, odnosno informacija u razlici prodajne cene nekretnina koje finansira Banka Škotske. Podatak koji je objavljen je mnogo bolji nego što se očekivao, odnosno umesto pada cena od 0.3%, cene su porasle za 0.2%, i to je najviše uticalo na rast vrednosti funte.
Samo nastavi da rasturaš tržište....

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy 13.9.2010 GBPUSD
« Odgovor #10 poslato: 13.09.2010, 10:24:31 »
Pivot strategija se i jutros pokazala primenljivom. Pošto je noćas probijen pivot na GBPUSD za očekivati je da stigne do R1 ili čak R2. Ušao sam posle otvaranja Frankfurta, izašao po probijanju R1 i kolebanju cene (slika 1). Ponovo sam ušao kada je cena nastavila rast, izašao kada je dosegla najviši nivo prethodnog dana i počela da se koleba (slika 2). 23+22 pipa za pola sata je sasvim ok.
« Poslednja izmena: 13.09.2010, 10:28:15 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« Odgovor #11 poslato: 02.03.2011, 09:03:25 »
Još jedna od nepravedno zapostavljenih strategija.
Evo jednog ulaza od pre 10 min.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« Odgovor #12 poslato: 02.03.2011, 12:01:10 »
Elegantno uhvaćenih 20 pipa sa strategijom Pivot Point.  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« Odgovor #13 poslato: 02.03.2011, 13:12:20 »
Uhvaćenih 20 pipa i na valutnom paru GbpUsd .  ;D

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« Odgovor #14 poslato: 02.03.2011, 13:17:22 »
Napomena :

PLAVA linija - Pivot Point
CRVENA linija - Buy pozicija (sa uračunatim spread-om)
ZELENA linija - Sell pozicija (sa uračunatim spread-om)

Za sl stavljam 30 pipa, dok mi je tp postavljen na 20 pipa !