Autor Tema: PIVOT POINT strategy  (Pročitano 33238 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: PIVOT POINT strategy
« Odgovor #30 poslato: 08.03.2011, 13:48:06 »
Jel nije bitno kada dotakne pivot liniju. Ako npr. dotakle pivot linije u 11 sati ujutru tada smo dobili validan signal i čekamo proboj od 15 pipa u neku stranu.

I još samo jedno pitanje, ako cena dotakne pivot liniju u npr 4 sata ujutru, obavi posao i ponovo dotakne liniju u npr 10, da li ponovo ulazis ili je samo prvi dodir pivot linije validan (samo se tada ulazi u poziciju ako se ispune uslovi sa 15 pipa od pivot linije).

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 08.03.2011, 13:58:54 »
Jel nije bitno kada dotakne pivot liniju. Ako npr. dotakle pivot linije u 11 sati ujutru tada smo dobili validan signal i čekamo proboj od 15 pipa u neku stranu.

I još samo jedno pitanje, ako cena dotakne pivot liniju u npr 4 sata ujutru, obavi posao i ponovo dotakne liniju u npr 10, da li ponovo ulazis ili je samo prvi dodir pivot linije validan (samo se tada ulazi u poziciju ako se ispune uslovi sa 15 pipa od pivot linije).

Ako u 4.00h ujutru cena dotakne pivot liniju i ode u neku stranu, to me ne zanima.
Validno vreme ove strategije je od 06.00 do 14.00h po nekim mojim uslovima.
Takođe, radim je samo jednom dnevno po valutnom paru i to u proboju 15 pipa od pivot linije.
Ako sam danas uradio trgovanja na Aud/Usd, Eur/Usd i Usd/Jpy u slučaju vraćanja cene ne bi ulazio npr. u buy na Eur/Usd, u sell na Usd/Jpy i u buy na Aud/Usd. Jer ok. ?  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
PIVOT POINT strategy
« Odgovor #32 poslato: 08.03.2011, 14:10:04 »
Možeš takođe da primetiš da je jutros cena na valutnom paru eur/usd došla do pivot linije, krenuo je bearish trend i pokupio mi je sell pa se cena opet vratila nekih 15 pipa.
U tom slučaju ako prethodno nisi ušao u poziciju, imaćeš još mnogo bolji ulaz (rizikovaćeš duplo manji broj pipa za sl, a put do tp-a će ti biti utoliko i kraći).

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 08.03.2011, 14:20:07 »
Hvala na iscrpnim odgovorima. Sada mi je sve jasno.
« Poslednja izmena: 08.03.2011, 14:23:06 Majk Korleone »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 09.03.2011, 13:31:16 »
+ 20 pipa u sellu na paru usdchf.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 09.03.2011, 14:57:35 »
-30 pipa u buy na par eurusd.

Beležim i ja u tabelu sve rezultate pa ćemo razmeniti iskustva i videti rezultate. Strategija ima dosta potencijala i uz više iteracija doterivanja ovo može biti jako profitabilna strategija.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #36 poslato: 09.03.2011, 17:10:42 »
Pored ovih pozicija bi prošle i pozicije na audusd i gbpusd, naravno pozitivno, krajnji saldo dana bi za sada bio 30pipa. To bi bilo ukoliko bi se radilo ceo dan, a ne do otvaranja NY. Usdjpy je upravo dotakao pivot...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 10.03.2011, 08:59:52 »
Moje mišljenje je da danas nema trgovanja na svim parovima jer je dosta pre 6 sati bio proboj pivot linija.
Da li FXMaster isto misli ?

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #38 poslato: 10.03.2011, 09:12:55 »
Moje mišljenje je da danas nema trgovanja na svim parovima jer je dosta pre 6 sati bio proboj pivot linija.
Ne bi se složio sa tobom Majk,
SuperFX je rekao da se ne gleda pre 6 sati šta se desilo, znači da proboji do tada ne važe.
Za sada sam ušao u BUY na USDCHF, i to na bolju cenu od standardne po ovoj strategiji, jer je dostigao ulaznu cenu, ali nije dotakao TP i vratio se nazad kada sam ja ušao.
Svaki par je u opticaju

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 10.03.2011, 09:45:25 »
SuperFX je rekao da se ne gleda pre 6 sati šta se desilo, znači da proboji do tada ne važe.
Za sada sam ušao u BUY na USDCHF, i to na bolju cenu od standardne po ovoj strategiji, jer je dostigao ulaznu cenu, ali nije dotakao TP i vratio se nazad kada sam ja ušao.
Svaki par je u opticaju

Odlično , svi ćemo imati slične parametre a u nekim stvarima će biti razlike pa ćemo moći da uradimo dublju analizu rezultata  :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #40 poslato: 10.03.2011, 12:03:25 »
Svaki par je u opticaju

Odlično , svi ćemo imati slične parametre a u nekim stvarima će biti razlike pa ćemo moći da uradimo dublju analizu rezultata  :)
Tako je !
Ja radim ceo dan, npr. kod mene je još upaljena pozicija na usdjpy od juče, tek kada se ona zatvori, usdjpy će biti opet u opticaju.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #41 poslato: 10.03.2011, 12:26:59 »
+20 pipa buy USDCHF, još uvek otvoren usdjpy od juče.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 10.03.2011, 12:35:14 »
Svaki par je u opticaju

Tako je !
Ja radim ceo dan, npr. kod mene je još upaljena pozicija na usdjpy od juče, tek kada se ona zatvori, usdjpy će biti opet u opticaju.

Ja imam drugacija pravila. Doduse malo konzervativnija :)

1. Ulazi se samo u jednom u poziciju u toku dana na jednom paru.
2. Pre 6 sati ujutru dozvoljeno je samo jednom da se preseče linija CPP. Ukoliko se preseče dva puta samtram da CPP više nije za taj dan značajna tačka.
3. Ukoliko se preseče CPP linija i ostvari se target bilo u buy ili u sell stranu sa tim parom se više ne trguje za taj dan (to znaci da se ostvari cilj od 35 pipa u buy ili sell stranu pre postavljanja ordera).
4. Nalozi mogu da se aktiviraju do 14 sati. Svi koji nisu aktivirani do tada se brisu.

« Poslednja izmena: 10.03.2011, 12:36:50 Majk Korleone »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 10.03.2011, 12:40:57 »

FXMaster ,

Koliko vidim entry ti je 10 pipa od pivota. Zar ne ?

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #44 poslato: 10.03.2011, 13:11:23 »

FXMaster ,

Koliko vidim entry ti je 10 pipa od pivota. Zar ne ?
15 pipa od CPP - spread