Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58456 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #135 poslato: 18.03.2011, 14:02:11 »
Srecno  ;)   :D

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #136 poslato: 21.03.2011, 14:46:46 »
Evo rezultata za zadnja dva dana prošle nedelje.
Inače kao što sam i rekao , nastavio sam da unosim rezultate u tabelu koju je dukfx napravio jer sadrži mnogo više informacija, od prvobitno korištene tabele.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 21.03.2011, 14:55:58 »
Evo rezultata za zadnja dva dana prošle nedelje.
Inače kao što sam i rekao , nastavio sam da unosim rezultate u tabelu koju je dukfx napravio jer sadrži mnogo više informacija, od prvobitno korištene tabele.

Da li je ovo neka greska ili FXMaster testira EURUSD par kako se ponasa na London breakoutu.

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 21.03.2011, 15:01:07 »
Ja testiram oba para ali ove vesti ne mogu vise da podnesem...i na 'line in the sand" mi je lepo krenulo ali....

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #139 poslato: 21.03.2011, 15:01:58 »
Da da, testiram ga od prošle nedelje i dao je za sada lepe rezultate, imaš deo rezultata u staroj tabeli u EURUSD sheet-u i deo u novoj tabeli, nisam ih još spajao ( tabele)

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 21.03.2011, 15:03:25 »
FxMaster,
sta je to trigger?

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #141 poslato: 21.03.2011, 15:06:16 »
FxMaster,
sta je to trigger?
To će ti odgovoriti dukfx, mislim da je spread ( jer unosi u neke formule kada računa broj pipa kao profit, ja ih za sada unosim ručno.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 21.03.2011, 15:17:19 »
FxMaster,
sta je to trigger?
To će ti odgovoriti dukfx, mislim da je spread ( jer unosi u neke formule kada računa broj pipa kao profit, ja ih za sada unosim ručno.

Mislim da je to broj pipa od high i low tacke na koji se ulazi u order.
npr. trigger 5 pipa znaci da 5 pipa od high tacke se ulazi u buy order.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 21.03.2011, 19:52:27 »
Spread je vec uracunat u kalkulacije i iznosi 2 pipa.

U prilogu sam postavio tabelu sa objasnjenjima.
« Poslednja izmena: 27.03.2011, 21:40:36 dukfx »

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 25.03.2011, 19:44:11 »
Evo rezultata za tekuci mesec.
« Poslednja izmena: 27.03.2011, 21:27:26 dukfx »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 26.03.2011, 12:49:54 »
Kolege ,

Šaljem Vam tabelu sa rezultatima za strategiju London Breakout pri ulasku u trejd u 9 sati po našem vremenu.

TP1 je rezultat sa fiksnim tp od 50 pipa (drugi order se briše kada se prvi aktivira)
TP2 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa (drugi order se briše kada se prvi aktivira)
TP3 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, ali pri čemu se ta svaku razliku koja je veća od 65 pipa ne ulazi u trgovinu (drugi order se briše kada se prvi aktivira).
TP4 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, pri čemu se ulazi i u poziciju u suprotnom smeru ukoliko prvi order ode u sl, a ostvare se uslovi za drugi order. Za razlike veće od 65 se ne ulazi u poziciju.
TP5 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, pri čemu se ulazi i u poziciju u suprotnom smeru ukoliko prvi order ode u sl, a ostvare se uslovi za drugi order. Za razlike veće od 50 pipa se ne ulazi u poziciju.

Po mojim proračunima najbolje rezultate daje ulazak u 9 sati po našem vremenu pri uslovima iz TP4.
U tabeli su dati rezultati i za prošlu godinu (za mesec jun i za delove nekih meseca nedostaju podaci jer sam imao problem prilikom povlačenja istorijskih podataka i nisam mogao da garantujem da za taj period da se podaci nisu pomerili zbog pomeranja sata za sat vremena čime ne bi bili validni).

Izvinjavam se za neuređenost izgleda tabela, ali prvashodni cilj su bili podaci.

« Poslednja izmena: 26.03.2011, 12:59:01 Majk Korleone »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 26.03.2011, 13:15:11 »
Još da napomenem da je broj pipa ostvaren za otprilike 9 meseci prošle godine (kada se odbije od cele prošle godine broj dana koji nedostaje u analizi) ukupno 1431 za varijantu strategije TP4.

Najveći vezan gubitak je bio -419 (ovo je veoma bitno da se zna da ne bi spalili račun). Još jedna stvar je nikako ne rizikujte više od 3 posto vašeg accounta. Pri varijanti strategije TP4 3 posto bi iznosilo 67 pipa.

To znači da je najveći vezani gubitak bio za 9 meseci prošle godine 18,76 posto računa,
a ukupan dobitak za otprilike 9 meseci je 64,07 posto.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 26.03.2011, 13:50:24 »
Kolege ,

Šaljem Vam tabelu sa rezultatima za strategiju London Breakout pri ulasku u trejd u 9 sati po našem vremenu.

TP1 je rezultat sa fiksnim tp od 50 pipa (drugi order se briše kada se prvi aktivira)
TP2 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa (drugi order se briše kada se prvi aktivira)
TP3 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, ali pri čemu se ta svaku razliku koja je veća od 65 pipa ne ulazi u trgovinu (drugi order se briše kada se prvi aktivira).
TP4 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, pri čemu se ulazi i u poziciju u suprotnom smeru ukoliko prvi order ode u sl, a ostvare se uslovi za drugi order. Za razlike veće od 65 se ne ulazi u poziciju.
TP5 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa, pri čemu se ulazi i u poziciju u suprotnom smeru ukoliko prvi order ode u sl, a ostvare se uslovi za drugi order. Za razlike veće od 50 pipa se ne ulazi u poziciju.

Po mojim proračunima najbolje rezultate daje ulazak u 9 sati po našem vremenu pri uslovima iz TP4.
U tabeli su dati rezultati i za prošlu godinu (za mesec jun i za delove nekih meseca nedostaju podaci jer sam imao problem prilikom povlačenja istorijskih podataka i nisam mogao da garantujem da za taj period da se podaci nisu pomerili zbog pomeranja sata za sat vremena čime ne bi bili validni).

Izvinjavam se za neuređenost izgleda tabela, ali prvashodni cilj su bili podaci.

Zaboravio sam da napomenem da za TP1 i TP2 se ne postavljaju orderi ukoliko je razlika veća od 100 pipa.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #148 poslato: 26.03.2011, 22:17:42 »
Svaka čast na trudu !

Znam koliko je punoooo truda i vremena uloženo u ovu tabelu.
Nadam se da to i ostali članovi primećuju.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 26.03.2011, 22:28:20 »
Markot je ovu strategiju predočio 24 avgusta 2010. Posle par postova od tog dana, o Big Benu se nije pričalo skoro punih 6 meseci.
Onda je DukFx predočio svoju tabelu rezultata zadnja dva meseca, i onda nastaje BUM.
Puno puta sam napomenuo da su sve ove strategije sa dobrim MM-om profitabilne na mesečnom nivou min. 5-15 % , sve u zavisnosti od podešavanja i posmatranja stvari.

Ima još puno zapostavljenih strategija.