Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58452 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #120 poslato: 17.03.2011, 09:01:07 »
Eto  mene  ,opet    :)   . 

Ovo sto  sam  gore  napisao  je  tacno  kada  gledate grafik na  satnom  nivou   ,medjutim  uzivo  je  drugacije .   Zato  moram  dea se izvinim  i  kazem  da sam  pogrijesio  ,jer  poziciju  koju  otvaramo  po  trenutno  nasem  vremenu  je  10.01  h !     Problem  je u  tome sto  svijeca  8  ,zapravo  predstavlja vremenski  raspon  od  8-9 ,svijeca   9   predstavlja vremenski  raspon  od  9-10  ,i  tako  dalje . Na  grafiku  (satnom )  stoji  samo  8h   i   9h   ,zato  se uzima HIGH/LOW    8-9   . Medjutim  kada  spustite na manje  TF    , onda je zapravo  raspon  od  8-10   .   Grafik  koji  postavljam  je  na  manjem  TF   ,i  tu  cete  vidjeti  VRH  ,preko  kojeg  je trebalo  postaviti  BUY order  ,Kao  i  DNO    gdje se postavlja SELL  . 
Ja  trgujem  na manjem TF   sa GMT  offset  ,pa vise i  ne obracam  paznju (  kod mene je  to  9.01h  sa GMT  offset )

Jos jednom se izvinjam  .  Gjde se radi  tu  se  i  grijesi  :P :P
Drago mi je da su rešene nedoumice, na kraju već nisam znao šta čitam, čas u 9.01, pa u 10.01, pa onda opet u 9.01...  :o
Nema šta da nam se izvinjavaš, jer je stvarno tako, taj ko radi, on i greši, pogotovo, ako radiš više strategija, na različitim platformama sa različitim GMT, neminovno je da će se napraviti greška.
A tebi još jednom  hvala za strategije koje smo dobili od tebe.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #121 poslato: 17.03.2011, 09:10:32 »
Kolege , hajde da se dogovorimo da nastavimo da pratimo strategiju sa ulaskom u 9 sati po našem vremenu i sa ulaskom u 10 sati po našem vremenu (Možemo da se dogovorimo ko će koju varijantu strategije).
Prema dukfx testiranju ulazak u 9 sati je veoma profitabilan.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #122 poslato: 17.03.2011, 09:13:16 »
Ja ću onda raditi u 10 i rezultate ću prebaciti u dukfx-ovu tabelu jer je mnogo kompleksija i sa više informacija

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #123 poslato: 17.03.2011, 09:14:37 »
A danas je opet uradio pokret već u 8h po našem, to se cele ove nedelje dešava.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #124 poslato: 17.03.2011, 09:57:57 »

Kolege ,

Povlačim se malo iz testiranja London Breakouta i Pivot Pointa. Naime vidim da na tim strategijama ima barem dvoje trejdera koji testiraju a sa druge strane na strategiji 87 pipa mi izmiču dobri ulazi i dobra analiza jer počinjem već mehanički da je pratim bez neke adekvatne analize.

Planiram da se posvetim 100 posto 87 pipa strategiji jer vidim da ima dosta potencijala, ali da mora dosta da se kristalise. S obzirom da nam nema elite44 (nadam se da je to privremeno i da će se vratiti), pokušao bih da najbolje što mogu da nekako iskoristimo njegovu zaostavštinu.

Cilj mi je da dobijemo još jednu strategiju koja bi bila dobro definisana sa svim predefinisanim tačkama ulaska i izlaska, ukoliko je to moguće.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #125 poslato: 17.03.2011, 10:24:13 »

Kolege ,

Povlačim se malo iz testiranja London Breakouta i Pivot Pointa. Naime vidim da na tim strategijama ima barem dvoje trejdera koji testiraju a sa druge strane na strategiji 87 pipa mi izmiču dobri ulazi i dobra analiza jer počinjem već mehanički da je pratim bez neke adekvatne analize.

Planiram da se posvetim 100 posto 87 pipa strategiji jer vidim da ima dosta potencijala, ali da mora dosta da se kristalise. S obzirom da nam nema elite44 (nadam se da je to privremeno i da će se vratiti), pokušao bih da najbolje što mogu da nekako iskoristimo njegovu zaostavštinu.

Cilj mi je da dobijemo još jednu strategiju koja bi bila dobro definisana sa svim predefinisanim tačkama ulaska i izlaska, ukoliko je to moguće.
Slažem se sa tobom,
i ja uviđam da novi ljudi pristupaju analiziranju strategija koje se već analiziraju.
Smatram da za tim nema potrebe, jer se rezultati za analizirane strategije daju svekodnevno, pa im savetujem da nađu neku strategiju sa našeg foruma koja još nije uzeta na analizu ili neka nađu neku na netu za koju smatraju da je interesantna ( čak oko tog dela možemo i zajedno da donesemo zaključak).
Time ćemo postići da ćemo imati više rezultata od više strategija i time sebi skraćujemo put potrage za profitabilnim strategijama.

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #126 poslato: 17.03.2011, 11:55:22 »
ja samo zelim da zahvalim Markotiju na strategiji,bez obzira i na moje pogresno posmatrano vreme,uz malo kaskaderskih poduhvata,bila sam u plusu..evo moje tabele a ako imate neku strategiju koju niko nece ,javljam se dobrovoljno da je ja istestiram...

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #127 poslato: 17.03.2011, 12:30:42 »
ja samo zelim da zahvalim Markotiju na strategiji,bez obzira i na moje pogresno posmatrano vreme,uz malo kaskaderskih poduhvata,bila sam u plusu..evo moje tabele a ako imate neku strategiju koju niko nece ,javljam se dobrovoljno da je ja istestiram...
Branchy,
izaberi si strategiju koja ti najviše odgovara po vremenu, npr. možeš uzeti neku od preostalih markotovih (Bull and bear stairs, lines in the sand, hedging strategy + martingale, W.D.Gann Variation strategy, FSP & ONS strategy, US Open -Breakout, Hedge and Correlation strategy)
Mislim da ti je najjednostavnije da uzmeš npr. US Open -Breakout i još neku koja ne zadaje dosta vremena.
Preporuka ukoliko budeš odabrala US Open -Breakout je da koristiš dukfx-ovu tabelu, jer se tamo nalaze sve informacije potrabne za analizu ovakve vrste strategija.
Ajd sada da te vidimo i sa rezultatima  :odraditi:

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #128 poslato: 17.03.2011, 14:30:23 »
Ajd...dogovoreno,izabracu neku,samo da se organizujem jer ako ovako nastavim moj kucni ljubimac ce poceti  vise da lici na hrta nego na vucjaka  ;D,a krenula sam i sa live racunom  8)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #129 poslato: 17.03.2011, 14:46:16 »
Ajd...dogovoreno,izabracu neku,samo da se organizujem jer ako ovako nastavim moj kucni ljubimac ce poceti  vise da lici na hrta nego na vucjaka  ;D,a krenula sam i sa live racunom  8)
Opa, lepo, samo pametno i polako.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #130 poslato: 17.03.2011, 14:46:32 »

Ma samo opušteno  :) Shvatiće pas to. Samo mu treba lepo objasniti da je gazdarica preskočila par evolucionih koraka do live trejdera i da se od njega isto očekuje žrtva da evoluira od vučjaka ka hrtu :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #131 poslato: 17.03.2011, 14:48:00 »

Ma samo opušteno  :) Shvatiće pas to. Samo mu treba lepo objasniti da je gazdarica preskočila par evolucionih koraka do live trejdera i da se od njega isto očekuje žrtva da evoluira od vučjaka ka hrtu :)
Haha  you rock

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #132 poslato: 18.03.2011, 08:26:52 »
Kolege ,

Puštam tabelu sa analizom BIGBEN strategije pri ulasku u 10 sati po našem vremenu.
Cilj mi je da uradim analizu za celu prošlu godinu i tekuću godinu. Juče sam uspeo da uradim za prav tri meseca ove godine i za decembra i oktobar prošle godine.

TP1 je rezultat sa fiksnim tp od 50 pipa
TP2 je rezultat sa fiksnim tp od 40 pipa
TP3 je rezultat sa fiksnim TP od 40 pipa, ali pri čemu se ta svaku razliku koja je veća od 65 pipa ne ulazi u trgovinu.

Kako sam krenuo da analiziram unazad mart, februar, januar, itd.. TP3 je davao najbolje rezultate sve dok nisam došao do novembra gde je bilo dosta lažnih breakouta i gde je katastrofa što se tiče rezultata.

Ako neko ima neki predlog kako da poboljšamo rezultate bilo bi super  :) ja više ne vidim belu sveću  :)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #133 poslato: 18.03.2011, 13:31:37 »
Sve  je to  dobro  sto  gledas  unazad i  testiras  ,ali  jedno  veliko upozorenje  svima ; Rezultati  u  proslosti  su  rezultati  u  proslosti , i ovaj prikaz  je hipotetican .  Uzivo trgovanje  ,kao  sto  vidimo iz  dosadasnjeg  trgovanja  ( a trguje  ih  vise ljudi ) , je sasvim drugacije  i rezultati  variraju .  Moja  licna  preporuka  je  da  ne gubite  vrijeme na takva  testiranja ,jer  rezultati  uzivo su  pravo mjerilo  a  razlikuju se od  trgovca  do trgovca .  Ova strategija  iskoriscava  ''strukturu''  trzista   ,i  ako se nesto radikalno  ne promijeni (banke  i poslovi  pocnu  raditi popodne ,umjesto  ujutro )strategija  ce uvijek  imati edge .  Takodje ,ne  vjerujem  da  si  imao  kada  u analizi  da gledas  kada je praznik ?,kada je  spekulativna vijest  ? ....itd .  Ovo je ziva  strategija  ,i  tesko ce biti  ista  za  svakog  ,makar ja  tako  mislim .

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #134 poslato: 18.03.2011, 13:57:10 »
I slažem se i ne slažem se ali se više ne slažem.
Slažem se da će strategija davati različite rezultate u zavisnosti od primene i tu se slažem. Ali tu je i mač sa dve oštrice.
Ukoliko istestiramo neku strategiju i podesimo predefinisane parametre, da se ulazi kada je npr. razlika između 30 i 65, da je tp npr. 50 itd i dobijemo za takve parametre da smo svaki mesec u zadnjih 15 meseci sa takvim parametrima u profitu od 100 pipa pa naviše, ja mislim da je to dobro i to iz jednog veoma bitnog razloga psihologije. Svako ko je početnik pri prvom gubitku ili nizu gubitničkih trejdova će da se uplaši i onda kreće sumnja u strategiju i na kraju i strategija koja je dobitnička će dovoditi do gubitaka.

Da bi verovao u strategiju moraš da imaš osnov u šta veruješ, a to su rezultati. Imam dve mogućnosti. Testirati 15 meseci ovu strategiju, od sada pa narednih 15 meseci ili se vratiti 15 meseci unazad i onda još 3 dodatna meseca testirati u budućnosti. Kada složim sve parametre onda verujem u strategiju i onda nema straha ni kada dođe do niza gubitaka jer strategija na kraju daje pozitivan rezultat.

Naravno poštujem tvoje mišljenje, ali ja ovako razmišljam.

Ono što mene brinem je ovaj novembar 2010 i ne znam kako njega da rešim (ima puno fake breakouta).

« Poslednja izmena: 18.03.2011, 13:59:26 Majk Korleone »