Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58478 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #105 poslato: 16.03.2011, 16:09:08 »
ovo  je  na jednoj  mojoj  platformi  . Ovdje  ne vidim  da je   dodirnut  SL  na  gornju  liniju  .  Aktiviran  je  SELL   ,i   on  je i dalje u  trejdu ,trenutno  oko  40  pipa  plusa (pod  uslovom  da  nije  koriscen trailing stop ) .

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #106 poslato: 16.03.2011, 16:31:18 »
Prvo je dao signal buy, odmah posle 09h, koji je bio fake. Može se primetiti da je u blizini cene bio i 61,8 fibo nivo, testirala ga (probila) i vratila se dole - fake breakout.
Ovde bih definitivno gledao pre do 8 h nivoe i na osnovu toga postavljao nivoe, jer je tržište opet odreagovalo od 8-9 i stvorilo razliku u ceni za moj ukus preveliku za ovu strategiju.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #107 poslato: 16.03.2011, 16:58:43 »
evo  i  na  drugoj  platformi  koja  je  GMT+2  ,sto  bi  bilo   svijeca  9  -10  !    Samo  je Sell  signal  bio  ? 

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #108 poslato: 16.03.2011, 17:39:19 »
Ja sam razumeo da se pozicije postavljaju sa početkom london sesije (8h gmt) ili po trenutnom vremenu kod nas 09.01h (gmt+1).
To mi je i logičnije jer se jaki pomeraji i dešavaju u prvom satu otvaranja londona.
A ako sam te dobro razumeo, po originalnoj strategiji to je definisano, da se uzimaju HIGH/LOW u prvom satu Frankfurt open-a (7h gmt).

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #109 poslato: 16.03.2011, 17:50:14 »
Očigledno je da smo radili u različitim vremenima, pa su nam i rezultati različiti.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #110 poslato: 16.03.2011, 18:59:13 »
Ja sam razumeo da se pozicije postavljaju sa početkom london sesije (8h gmt) ili po trenutnom vremenu kod nas 09.01h (gmt+1).
To mi je i logičnije jer se jaki pomeraji i dešavaju u prvom satu otvaranja londona.
A ako sam te dobro razumeo, po originalnoj strategiji to je definisano, da se uzimaju HIGH/LOW u prvom satu Frankfurt open-a (7h gmt).
Tako sam i ja razumeo strategiju, tj da se gledaju high/low sveca 7h i 8h po nasem vremenu i pozicije se postavljaju po zatvaranju svece 8.
Mada sa druge strane najvise fake brakeout-a se desava bas u periodu od 9 do 10h nakon cega cena obicno krene dublje na drugu stranu.
« Poslednja izmena: 27.03.2011, 21:35:50 dukfx »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #111 poslato: 16.03.2011, 19:49:21 »
Tako sam i ja razumeo strategiju, tj da se gledaju high/low sveca 7h i 8h po nasem vremenu i pozicije se postavljaju po zatvaranju svece 8.
Mada sa druge strane najvise fake brakeout-a se desava bas u periodu od 9 do 10h nakon cega cena obicno krene dublje na drugu stranu.
Sve pohvale za tabelu, mnogo informacija sadrži koje su stvarno značajne za analizu tabele.
Vrlo moguće da ću preći na nju, ako nije problem  ???

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #112 poslato: 16.03.2011, 19:50:33 »
Evo i mojih današnjih rezultata

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #113 poslato: 16.03.2011, 20:00:33 »
ja sam isto gledala svecice u 7h i 8h po nasem vremenu,a otvarala pozicije u 9h...znaci moja tabela ne vazi vise,idemo ispocetka...

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #114 poslato: 16.03.2011, 21:34:08 »
Sve pohvale za tabelu, mnogo informacija sadrži koje su stvarno značajne za analizu tabele.
Vrlo moguće da ću preći na nju, ako nije problem  ???
Naravno da nije problem.
Evo kako bi izgledao mart mart sa high/low 8h i 9h, naravno TP i trigger(pending order postavljen za tu vrednost vise/nize od pomenutog high/low) su relativni.
« Poslednja izmena: 27.03.2011, 21:37:45 dukfx »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #115 poslato: 16.03.2011, 21:52:08 »
mislim da  sam  napisao  ,  da  po  nasem vremenu  ulazimo u  poziciju   u  9.01 h  .  Znaci  to  je  vec  nova  svijeca  od  10  ,jer  se predhodna zatvorila   .  Da ne bude  zabune    ,pratite  7 GMT-8GMT  , ulaz u  poziciju  8.01h GMT  (znaci  na  satnom  grafiku  vec  bi  se otvorila nova  svijeca  9 GMT )   . GMT  se ne mijenja ,  on  je uvijek  isti  . Samo  se mijenja  nase  vremenska zona    +/ -  1     .   

Drugi  grafik  koji  sam  postavio  je  kod  brokera  , to  posebno  obratite paznju    , GMT+2    .  Znaci  vrijeme  na vasoj  platformi  ,ne mora da se podudara sa  vremenom  na  vasem  racunaru .  Onda  je  prema  parametrima  London Breakout  , 7GMT+  2    ,  8GMT + 2  . To  daje ualzak  u  poziciju u 10.01 h  ,odnosno  tada je vec nova  svijeca  od  11h  .

to  je to .
« Poslednja izmena: 16.03.2011, 21:56:25 markot »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #116 poslato: 16.03.2011, 21:59:35 »
Ako  ste ulazili  u  poziciju  u  9.01 h  kod  brokera  kome je vremenska zona  GMT+1  ,onda ste  dobro  odradili  strategiju .   Ako broker ima  drugu  vremensku  zonu ,  onda  ste  grijesili .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #117 poslato: 16.03.2011, 22:13:36 »
evo  ,i   kod  brokera  GMT+1    sto  odgovara nasem  vremenu  .  Svijeca  u  9  se zatvorila   ,i  hipoteticki  bi  usli  u  trgovinu  u  9.01  h   ,ali  to  je vec  nova  svijeca  od 10  koja je bila  Inside  Bar    ,tek  naredna svijeca  je aktivirala  nas  Sell  signal .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #118 poslato: 16.03.2011, 23:08:19 »
 Eto  mene  ,opet    :)   . 

Ovo sto  sam  gore  napisao  je  tacno  kada  gledate grafik na  satnom  nivou   ,medjutim  uzivo  je  drugacije .   Zato  moram  dea se izvinim  i  kazem  da sam  pogrijesio  ,jer  poziciju  koju  otvaramo  po  trenutno  nasem  vremenu  je  10.01  h !     Problem  je u  tome sto  svijeca  8  ,zapravo  predstavlja vremenski  raspon  od  8-9 ,svijeca   9   predstavlja vremenski  raspon  od  9-10  ,i  tako  dalje . Na  grafiku  (satnom )  stoji  samo  8h   i   9h   ,zato  se uzima HIGH/LOW    8-9   . Medjutim  kada  spustite na manje  TF    , onda je zapravo  raspon  od  8-10   .   Grafik  koji  postavljam  je  na  manjem  TF   ,i  tu  cete  vidjeti  VRH  ,preko  kojeg  je trebalo  postaviti  BUY order  ,Kao  i  DNO    gdje se postavlja SELL  . 
Ja  trgujem  na manjem TF   sa GMT  offset  ,pa vise i  ne obracam  paznju (  kod mene je  to  9.01h  sa GMT  offset )

Jos jednom se izvinjam  .  Gjde se radi  tu  se  i  grijesi  :P :P 

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #119 poslato: 17.03.2011, 08:23:13 »
E sad je konačno onda rešena dilema. Ne ulazi se na otvaranju Londona +1 min (dakle po našem u 09:01) nego sat vremena kasnije...
Samo što onda svi ovi rezultati do sada padaju u vodu, a koliko pratim strategiju, uopšte nisu loši :o