Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58480 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #60 poslato: 05.03.2011, 16:46:25 »
Radi lakšeg uvida u rezultate, prilažem i tabelu za vođenje istih, u koju sam uneo rezultate od ove nedelje.
Podsetnik za one koji prate ovu strategiju, da nastave sa svojim načinom primene ove strategije, pa ćemo videti na kraju meseca ko kako stoji, koje su prednosti, a koje su bile mane.

Slažem se. Brojimo se na kraju meseca  :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #61 poslato: 07.03.2011, 11:59:50 »
I ovu nedelju smo počeli sa pozitivnim rezultatima, koji su unešeni u tabelu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 07.03.2011, 12:24:36 »

Čestitam svim današnjim dobitnicima. Ja sam zakasnio da uđem u poziciju ali sutra je novi dan :)

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 07.03.2011, 16:54:08 »

Zašto ti je high na high na 03.03 bio 1,3645 , ujutru je maksimum bio 1,3633 ako ne griješim.

p.s. Da li mogu promjeniti vrijeme na mt4 platformi (admiralmarkets)? Ako ne griješim postavljeno je vrijeme na 1 sat manje nego kod nas.
« Poslednja izmena: 07.03.2011, 17:09:58 igy »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #64 poslato: 07.03.2011, 18:13:25 »

Zašto ti je high na high na 03.03 bio 1,3645 , ujutru je maksimum bio 1,3633 ako ne griješim.

p.s. Da li mogu promjeniti vrijeme na mt4 platformi (admiralmarkets)? Ako ne griješim postavljeno je vrijeme na 1 sat manje nego kod nas.
Pozdrav i dobro nam došao,
pre svega ti predlažem da pročitaš postove od početka da bi stekao kompletan utisak šta se sa ovom strategijom radi, tu ćeš naći i odgovor na prvo pitanje.
Ne možeš da promeniš vreme na platformi na kojoj radiš, ali možeš da naćeš neku drugu platformu koja radi u vremenskoj zoni koja ti odgovara.

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 07.03.2011, 19:08:34 »
Dobra strategija...sve mi se vise svidja  ;)
stizem i ja sa rezultatima za mesec dana ... 8)

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 07.03.2011, 19:51:46 »
Veliko hvala na dobrodošlicu! Pročitao sam sve pa mi baš zato za taj dan nije najjasnije zašto je kao nivo postavljeno mnogo više nego što je bila jedna od dvije svijeće, moguće da mi je nešto čitajući promaklo.
Da, i ja sam oduševljen ovom strategijom, baš sam je analizirao danas neko vrijeme unazad.

Ja sam počeo da trgujem prije nekih mjesec dana, i pored kursa koji sam pohadjao u Admiralmarkets-u izgubio sam 4 manje uplata(po 50 €), mada je ovo vjerovatno bio jedini način da naučim da naučim da ne pretjerujem i ne svetim se tržištu (to su na kursu objašnjavali , ali dok se sam čovjek ne opeče misli da je on najpametniji ) :) .
Sada sam prestao da trgujem na real account-u i vratio se na demo. Ovdje sam naišao na, čini mi se, veoma dobre strategije, mnogo bolje nego na bilo kom domaćem i stranom sajtu koji sam posjetio u zadnjih nekoliko mjeseci.

Hvala vam što sve ovo djelite sa nama početnicima!

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #67 poslato: 07.03.2011, 20:25:26 »
Veliko hvala na dobrodošlicu! Pročitao sam sve pa mi baš zato za taj dan nije najjasnije zašto je kao nivo postavljeno mnogo više nego što je bila jedna od dvije svijeće, moguće da mi je nešto čitajući promaklo.
Da, i ja sam oduševljen ovom strategijom, baš sam je analizirao danas neko vrijeme unazad.

Ja sam počeo da trgujem prije nekih mjesec dana, i pored kursa koji sam pohadjao u Admiralmarkets-u izgubio sam 4 manje uplata(po 50 €), mada je ovo vjerovatno bio jedini način da naučim da naučim da ne pretjerujem i ne svetim se tržištu (to su na kursu objašnjavali , ali dok se sam čovjek ne opeče misli da je on najpametniji ) :) .
Sada sam prestao da trgujem na real account-u i vratio se na demo. Ovdje sam naišao na, čini mi se, veoma dobre strategije, mnogo bolje nego na bilo kom domaćem i stranom sajtu koji sam posjetio u zadnjih nekoliko mjeseci.

Hvala vam što sve ovo djelite sa nama početnicima!
Baš tu konkretnu situaciju oko tog High smo komentarisali , nakon što sam je postavio.
To je bila moja slobodna pretpostavka da je taj vrh na svega 9 pipa (čini mi se ) bitniji nego onaj koji bi trebao originalno da bude stavljen po strategiji koju je Markot stavio. I on je sam naveo da streba da se uzme u obzir i aktivnosti ( High/Low) u azijskoj sesiji.
Nadam se da ti je sada jasnije.
Samo nastavi s na učenjem, vremenom ćeš i sam da shvatiš kada će doći vreme da pređeš na real.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 07.03.2011, 20:31:57 »
Zato sto u obzir treba uzeti i druge support i resistance nivoe koji se nalaze u blizini pomenutih nivoa.

Ja licno jos uvek radim strategiju po default podesavanjima i sistemom set and forget, tj izlazim iz pozicije u 22h ukoliko pozicija nije ranije zatvorena. Radim sa ovakvim sistemom iskljucivo zbog manjka vremena za jutarnje analize i da bi testirao pomenute nivoe, mogu reci da su rezultati vise nego zadovoljavajuci u protekla dva meseca ali eto jos jedan da utvrdimo gradivo  :).

Posle relativno lose prosle nedelje danas 2xTP,
kumulativno u ovom mesecu +41 pip ili da pretvorim u MM(za koji mogu reci da je sa ovakvim nacinom rada kljuc uspeha) +8%.
Naravno na kraju meseca cu postaviti tabelu sa svim dnevnim rezultatima.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #69 poslato: 08.03.2011, 16:21:35 »
Evo i danas pozitivnih rezultata, iako smo malo duže čekali nego što smo navikli, ali se sve završilo kako je tebalo. Današnji rezultati takođe unešeni u tabelu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 09.03.2011, 09:46:46 »
Fake breakout na paru GBPUSD.

HIGH:1.6182
LOW: 1.6138

Probilo na gornju stranu, a nakon toga sledio je pad od oko 50 pipa i dohvatio je tačno 1.6138 i vratio se nazad. Trenutno na nivou 1.6162.

-45 pipa

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #71 poslato: 09.03.2011, 09:52:02 »
Slična situacija i kod mene, rezultati uneti u tabelu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 09.03.2011, 10:01:36 »
Slična situacija i kod mene, rezultati uneti u tabelu.

Bukvalno je dotakao low kod mene i izbacio me za jedan pip  :) i sada se vratio za 40 pipa gore, ali to je Forex.

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 09.03.2011, 10:17:41 »
Zar nije na početku pisalo da mjerimo svijeće 8 i 9 sati, a ne 7 i 8 ? Zar nismo tek sada , kada je prošo 10 trebali postaviti pending order???

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 09.03.2011, 10:48:33 »
Zar nije na početku pisalo da mjerimo svijeće 8 i 9 sati, a ne 7 i 8 ? Zar nismo tek sada , kada je prošo 10 trebali postaviti pending order???

Treba meriti sveće koje se otvaraju u 7 i 8 sati , a zatvaraju se 8 i 9 sati. U 9 sati se otvara London i počinje intezivnije trgovanje sa parom GBPUSD i tu tražimo breakout u neku od strana.
Znači u 9 sati postavljamo ordere, pri čemu gledamo celu Azijsku sesiju (ne samo sveće u 7 i 8), da bi smanjili mogućnost fake breakouta.