Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58471 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #45 poslato: 02.03.2011, 14:36:58 »
Nakon što mi je ušao u sell, ja sam mu obrisao buy naloge, jer je to bio breakout ( u ovom slučaju fake), tako i nameravam na dalje da testiram strategiju, jer mislim da nakon odlaska tržišta u neku stranu i formiranja novih vrhova i topova, oni stari gube smisao, pa tako i prethodno postavljeni ulazi i sl-ovi od kontra pozicija.
Ali neka svakako onaj ko testira sa obe pozicije nastavi tako, pa ćemo biti  u mogućnosti da uporedimo rezultate na kraju meseca.
Ujedno mislim da ovim povećavam potencijalnu učinkovitost strategije, jer MM podešavam u odnosu na samo dve pozicije koje će mi se otvoriti, a ne na sve četiri i time znači da ulazim i automatski sa većim lotom, a pritom ostajem u okvirima predviđenog MM u slučaju SL.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 02.03.2011, 15:53:45 »
Nakon što mi je ušao u sell, ja sam mu obrisao buy naloge, jer je to bio breakout ( u ovom slučaju fake), tako i nameravam na dalje da testiram strategiju, jer mislim da nakon odlaska tržišta u neku stranu i formiranja novih vrhova i topova, oni stari gube smisao, pa tako i prethodno postavljeni ulazi i sl-ovi od kontra pozicija.
Ali neka svakako onaj ko testira sa obe pozicije nastavi tako, pa ćemo biti  u mogućnosti da uporedimo rezultate na kraju meseca.
Ujedno mislim da ovim povećavam potencijalnu učinkovitost strategije, jer MM podešavam u odnosu na samo dve pozicije koje će mi se otvoriti, a ne na sve četiri i time znači da ulazim i automatski sa većim lotom, a pritom ostajem u okvirima predviđenog MM u slučaju SL.

Slažem se. Svi ćemo da testiramo kako mislimo da treba pa ćemo na kraju da uporedimo rezultate, analiziramo i da na kraju odsečemo što više gubitke , a da povećamo profit  :)

Zajedno smo jači  :)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #47 poslato: 02.03.2011, 16:00:20 »
Upravo tako.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #48 poslato: 03.03.2011, 11:46:36 »
Evo današnjih rezultata:

3.3.2011. četvrtak
High: 1.6345
Low: 1.6303
Razlika: 42
Tp1: 25
Tp2: (ostavljen otvoren sa ts 25 pipa, za sada sigurnih 9 pipa u džepu)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 03.03.2011, 11:57:32 »
Evo današnjih rezultata:

3.3.2011. četvrtak
High: 1.6345
Low: 1.6303
Razlika: 42
Tp1: 25
Tp2: (ostavljen otvoren sa ts 25 pipa, za sada sigurnih 9 pipa u džepu)

Mislim da je high od 1.6345 bio juče poslepodne između 16 i 17 časova. Kod mene je u Azisjkoj sesiji najveća vrednost bila 1.6333

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 03.03.2011, 12:59:15 »
FxMaster ne zbunjuj me  ::),i kod mene je isto bilo kao kod Korleonea,il' ja nisam dobro ukapirala strategiju  :'(
« Poslednja izmena: 03.03.2011, 21:27:05 Branchy »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #51 poslato: 03.03.2011, 13:27:13 »
Slažem se da je ta cena bila u azijskoj sesiji najveća, ali je na samo 9 pipa od te cene postavljen jak resistance, koga nisam mogao izostaviti.
To je ona priča markotova, da ne može slepo da se prate tačne linije , treba  uzimati u obzir i ostale stvari koje mogu da doprinesu povećanju profitabilnosti ( isključivanju fake breakout-a), zato će se verovatno i rezultati na mesečnom nivou i razlikovati od čoveka do čoveka.
Evo jednog primera, da sam postavio cenu tačno po pravilima strategije, da je cena otišla gore, još jednom bezuspešno testirala resistance, odbila se od njega i vratila, bi bio realan scenario i dosta puta viđen.
Kod mog slučaja sa postavljenom gornjom cenom sam išao na sigurnije probijanje tog resistance-a, i time smanjio rizik od fake breakeout-a.
Ujedno sam i tih dodatnoh 9 pipa naravno uračunao u MM i srazmerno povećanju SL-a smanjio lot i time ostao u projektovanim okvirima..

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #52 poslato: 03.03.2011, 14:09:20 »
TS nas je izbacio, inkasirali smo 12 pipa, znači danas uk 37.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 03.03.2011, 15:54:36 »
Slažem se da je ta cena bila u azijskoj sesiji najveća, ali je na samo 9 pipa od te cene postavljen jak resistance, koga nisam mogao izostaviti.
To je ona priča markotova, da ne može slepo da se prate tačne linije , treba  uzimati u obzir i ostale stvari koje mogu da doprinesu povećanju profitabilnosti ( isključivanju fake breakout-a), zato će se verovatno i rezultati na mesečnom nivou i razlikovati od čoveka do čoveka.
Evo jednog primera, da sam postavio cenu tačno po pravilima strategije, da je cena otišla gore, još jednom bezuspešno testirala resistance, odbila se od njega i vratila, bi bio realan scenario i dosta puta viđen.
Kod mog slučaja sa postavljenom gornjom cenom sam išao na sigurnije probijanje tog resistance-a, i time smanjio rizik od fake breakeout-a.
Ujedno sam i tih dodatnoh 9 pipa naravno uračunao u MM i srazmerno povećanju SL-a smanjio lot i time ostao u projektovanim okvirima..

Upravo  tako  !  Bilo  bi  lijepo  kada  bi zadani  broj predstavljao  tacku  preokreta  . Medjutim,  sve je u zivotu  vise  SIVO   ,nego  crno  i  bijelo  .

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 03.03.2011, 16:00:35 »

Slažem se i ja. Zbog tog jakog otpora na 1.6345 ja nisam ni trgovao danas jer sam pretpostavio da će cena teže ići u gornju stranu nego u donju pa tako nisam hteo da rizikujem.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #55 poslato: 04.03.2011, 12:37:28 »
I danas je London breakout prošao.

03.03.2011. petak
High: 1.6292
Low: 1.6267
Razlika: 25
TP: 25

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 04.03.2011, 12:56:18 »

03.03.2011. petak

I kod mene je prošao, sa malo drugačijim rezultatima

High : 1.6292
Low: 1.6265
Razlika: 27 pipa
TP: 24 pipa

Samo da napomenem da ako bi se dugo čekalo tj. išlo na profit od 50 pipa izgubilo bi se jer se tržište vratilo na drugu stranu.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 04.03.2011, 13:00:04 »

03.03.2011. petak

I kod mene je prošao, sa malo drugačijim rezultatima

High : 1.6292
Low: 1.6265
Razlika: 27 pipa
TP: 24 pipa

Samo da napomenem da ako bi se dugo čekalo tj. išlo na profit od 50 pipa izgubilo bi se jer se tržište vratilo na drugu stranu.

DA,  zato treba  sa dvije pozicije  uci(ili izaci pola  pozicije  ,ako  ima  ta opcija  na platformi ) . Ali obavezno  BE  !

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 04.03.2011, 14:08:35 »
Prosao i kod mene,da se  malo pohvalim... ;)

Hvala Markot

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #59 poslato: 05.03.2011, 11:01:05 »
Radi lakšeg uvida u rezultate, prilažem i tabelu za vođenje istih, u koju sam uneo rezultate od ove nedelje.
Podsetnik za one koji prate ovu strategiju, da nastave sa svojim načinom primene ove strategije, pa ćemo videti na kraju meseca ko kako stoji, koje su prednosti, a koje su bile mane.
« Poslednja izmena: 05.03.2011, 11:03:08 FXMaster »