Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58442 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #15 poslato: 02.12.2010, 21:42:11 »

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 06.12.2010, 09:40:39 »
Ja malo slabije kapiram.
Pogledamo šta je se radilo u prvih sat vremena Frankfurta (H1 svećica u 8 po našem vremenu, tj od 8 do 9), zatim pustimo London da se igra sat vremena (od 9 do 10), a u poziciju ulazimo u 10:01 po našem vremenu. Je l' tako?
« Poslednja izmena: 06.12.2010, 09:42:15 Beng »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #17 poslato: 06.12.2010, 15:37:52 »
Ja malo slabije kapiram.
Pogledamo šta je se radilo u prvih sat vremena Frankfurta (H1 svećica u 8 po našem vremenu, tj od 8 do 9), zatim pustimo London da se igra sat vremena (od 9 do 10), a u poziciju ulazimo u 10:01 po našem vremenu. Je l' tako?

Ne, 1 sat ranije, od 7 do 9 po našem.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 25.02.2011, 20:29:54 »
Zadnja dva meseca sam testirao ovu strategiju na standardnom demo racunu od 250 eura, znam da je mali iznos ali valja svasta isprobati. MM je bio priblizno 5% ukupnog SL, kazem priblizno zato sto sam zbog malog iznosa morao zaokruzivati lot na vise ili manje u zavisnosti od situacije, a 5% je zato sto se u ova dva meseca testiranja samo 4 puta dogodilo da su pokupljena oba SL isti dan.

Postavio sam fixna podesavanja bez ikakvih korekcija: buy order tacno na high + spread, sell order tacno na low, SL suprotne granice(high/low) i TP 50 pipa.
Zakljucak:
Januar + 289 pipa ili sa mojim gore objasnjenim MM +40.61 EUR
Februar + 238 pipa ili 44.78 EUR

Kad sam ubacio ove pozicije u malo realnije kalkulacije situacija bi bila sledeca, na racunu od preko 1000 eura i 3% rizika, mesecni rast bi iznosio oko 10% sto je prilicno zadovoljavajuce zar ne?
Videcemo kako ce se dalje razvijati situacija, i to ovaj mesec na real racunu.
« Poslednja izmena: 25.02.2011, 21:25:19 dukfx »

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 25.02.2011, 21:31:53 »
Bravo za trud i testiranje strategije. Sa mesečnim uvećanjem od 10% za 7 meseci dupliraš račun, tj u tvojem slučaju zaradićeš još 1000e. E sad, ti proceni da li ti je to mnogo ili malo. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 26.02.2011, 09:28:30 »
Zadnja dva meseca sam testirao ovu strategiju na standardnom demo racunu od 250 eura, znam da je mali iznos ali valja svasta isprobati. MM je bio priblizno 5% ukupnog SL, kazem priblizno zato sto sam zbog malog iznosa morao zaokruzivati lot na vise ili manje u zavisnosti od situacije, a 5% je zato sto se u ova dva meseca testiranja samo 4 puta dogodilo da su pokupljena oba SL isti dan.

Postavio sam fixna podesavanja bez ikakvih korekcija: buy order tacno na high + spread, sell order tacno na low, SL suprotne granice(high/low) i TP 50 pipa.
Zakljucak:
Januar + 289 pipa ili sa mojim gore objasnjenim MM +40.61 EUR
Februar + 238 pipa ili 44.78 EUR

Kad sam ubacio ove pozicije u malo realnije kalkulacije situacija bi bila sledeca, na racunu od preko 1000 eura i 3% rizika, mesecni rast bi iznosio oko 10% sto je prilicno zadovoljavajuce zar ne?
Videcemo kako ce se dalje razvijati situacija, i to ovaj mesec na real racunu.

Dukfx,

Prvo da ti kazem  bravo you rock

Imam par pitanja.

1. Trgovao si svaki dan po ovim pravilima ili si imao izuzetke tj. dane kada ne trgujes.
2. Da li si trgovao bas svaki dan, cak iako je bilo velike violatilnosti (u satima 7 do 9) pre breakouta.

Ja sam testirao malo Volceq EA (u to vreme kada sam ja testirao par dana bilo je dosta false breakouta pa sam ga malo stavio po strani sto se tice testiranja) koji postoji u sekciji sajta sa EA i on moze dobro da se podesi da trguje po ovakvim pravilima (cak ima i dosta vise opcija, ali zasto komplikovati ako nesto funkcionise).

3. Da li mozes da postavis statistiku trgovanja sa svim ulascima u poziciju (bio bi ti veoma zahvalan).

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 26.02.2011, 10:12:50 »
Trgovao sam svaki dan po ovim podesavanjima, nazalost zbog "tehnickih" problema ne mogu postaviti statistiku ali mogu evidenciju koju sam vodio po danima sa svim potrebnim informacijama.
E da, zaboravio sam da napomenem da sam pozicije koje ostanu otvorene zatvarao u 22h isti dan.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 26.02.2011, 11:11:24 »
Trgovao sam svaki dan po ovim podesavanjima, nazalost zbog "tehnickih" problema ne mogu postaviti statistiku ali mogu evidenciju koju sam vodio po danima sa svim potrebnim informacijama.
E da, zaboravio sam da napomenem da sam pozicije koje ostanu otvorene zatvarao u 22h isti dan.

Odlično si vodio statistiku. Svaka ti čast.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 26.02.2011, 11:27:36 »
Sve pohvale...
Moja želja se polako ostvaruje izneta pre dva meseca.
Zajednički cilj naše zajednice je da imamo više ovakvih sistema koji na mesečnom nivou donose ovakve profite.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 28.02.2011, 10:59:02 »
Uspela strategija +50 pipa.

Pokušavam da podesim ovaj Volceq da radi London breakout, ali ima nekih problema. Ponekad ne odradi izlaz iz pozicija kako treba, a upustvo je šturo što se tiče svih parametra podešavanja.
Natrag na googlanje , pa na novo projektovanje set fileova :)

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 28.02.2011, 11:12:19 »

mene zanima koliko % od ovih zatvprenih pozicija ti se zatvorilo do 10.30 kada su fundamenti za gbp , a koliko posle pola 11.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 28.02.2011, 14:58:41 »
Nazalost taj podatak nisam pratio do sad ali ce biti ukljucen u dalje testiranje, najvece pomeranje je bilo oko 11 i 16 za vreme GBP i USD objava vesti tako da definitivno i pracenje fundamenata treba ukljuciti u ovu strategiju i prema njima korigovati parametre u tim danima.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 28.02.2011, 15:57:30 »
ljepota  ovog  sistema  je  fundamentalnost  .Banke  u  Londonu  se  uvijek  otvaraju  u  8am  ,a  one  su  glavni  katalizator   pokreta na FX   . Vijesti  za  Eurozxonu  ,ce  biti  u  10    ,dok  za Njemacku  u  9  ,  LIBOR  rate  ce se  uvijek  objavljivati  u  11  am  ,itd    .Bitno  je izbjeci  fake breakout  ,   i   ispratiti  talase   .   To  je ono  sto  najvise  cijenim  kod  ove  strategije  .

Van mreže Ema

• Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 28.02.2011, 17:36:01 »
Jutros je bio prelep signal, ali ja prespavala :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #29 poslato: 28.02.2011, 20:14:14 »
Jutros je bio prelep signal, ali ja prespavala :)

Neka, nema veze, svako jutro novi signal.
Dobro došla.