Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58417 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
''BIG BEN '' -London breakout
« poslato: 23.08.2010, 13:22:12 »
Ovo  je    veoma   jednostavna  strategija  koja  funkcionise   najbolje  na  par  GBP/USD  .     ''big  Ben''  strategija  pokusava  da  iskoristi  pomjeranje  u  najacoj sesiji  -londonskoj  .  Naime  ,  nakon  zavrsetka    Londonske  sesije  ,par  GBP/USD  se  slabije  trguje  u  americkoj  ,a  najslabije  u  azijskoj  sesiji  ,  sto  londonskim  brokerima  daje  veliku  prednost  narednog  dana   da  tacno  utvrde  gdje  se  nalaze  SL  /TP  i  ostali  orderi  .  Prilikom otvaranja   londonske  sesije  (7GMT  ,sto  je  kod  nas  trenutno  9.00 am  A)  ,  trziste  pravi  pokrete  u  oba  smjera  kako  bi  aktivirala  glavnicu   SL   ,ili  TP  koja  se  nagomilala  tokom noci (  nesto  slicno   americkom Rodeu  :)  )   ,da  bi  nakon  toga  pokazao  svoj  pravi  put  :)   
Strategija  je  breakout  ,i  prvenstveno  iskoriscava  london desk  pokretanja . 
Sledeca   slika  i  vremena  su  podesena  sa  aktuelnim  nasim vremenima  , a  inace odgovaraju  Frankfurt  open 06.00GMT  i  LONDON  open  07.00GMT

znaci   uzimamo  ,po  nasem  vremenu  ,otvaranja Frankfurta  i  LOndona ,  trenutno   08.00  i  09.00 (GMT+2 )

Potom  nadjemo   HIGH  i  LOW   od  ove  dvije  svijece ,i  tu  ce  biti  nas  Entry  order  (ili  par  pipsa  vise  ,to  je  individualno  )  .   SL  je  opozit  od  nase  aktivirane  pozicije ,npr :  Ako  nam  je  aktiviran  HIGH  (tj.  BUY  )  onda  nam  je  SL   na  LOW  (bitno  je  ne  zaboraviti  da  uzmimamo  2  svijece  da  odredimo   HIGH/LOW  )  . 
Sto  se  tice  TP  ,  ima    vise  nacina  kako  mozete  izaci iz  pozicije  .
1.  Tehnicki  leveli  (npr    S/R  leveli  ,pivot  leveli  ...fibonaci  ..itd ) 
2. Odredjeni  profit  ,koji  vas   zadovoljava  . 

Ja   volim da  udjem  sa  3  pozicije    .  Prve  dvije  imaju  odredjeni  TP  ,dok  je  treca  otvorena  da  bih mogao  da  iskoristim  maksimalno  kretanje .   TP  kod  prve  dvije  odredjujem    na  osnovu  ATR  (average  true  range )  na weekly  nivoou  .  Tako  ako  je  ATR  weekly  500  ,uzimam  10 %    ,prvi  target  je   25  ,  drugi   50    ,a  treci  je  slobodan  .   Ovo  je moj nacin  ,a  svako moze  pronaci  sebi  odgovarajuci  :) 

Kada  se  dostigne  prvi  TP  ,ostale    dvije  pozicije  se  pomjeraju  na  BE (  moze  se  pomjeriti  i  ranije  ako  nije  dostignut  TP  ,mada  to je  sve  individualno  ,npr:  kada  je  slaba  volatilnost  na trzistu  ..)

to  bi  bilo  to  :)   
srecno  !

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #1 poslato: 24.08.2010, 20:34:20 »
Hvala na interesantnoj strategiji .
Pratićemo narednih par nedelja.
Izlaz je ovde kao i uvek vrlo bitna stavka ,danas zbog nevolatilnosti je bio mali profit ali strategija je u svakom slučaju uspela. :)

« Poslednja izmena: 25.08.2010, 14:06:07 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 24.08.2010, 22:01:56 »

Juce i  Danas   

Juce  je bio  dobar dan  ,  i  kao sto  vidite  moglo  se zaraditi  oko 100  pipa . 

Danas  ,smo   na  BE  ..jer  je  aktiviran   SL  na  Sell  ,a  onda  bi smo  uzeli  Buy  ..sto  bi  bilo  gotovo  jednako .

pozzz

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 24.08.2010, 22:47:30 »
Dali grešim možda ali si napisao da treba da se uzme u obzir ,po  našem  vremenu  ,otvaranja Frankfurta  i  Londona ,  trenutno   08.00  i  09.00 (GMT+2 ),  u 8 je bio oko 1,5433 a u 9 1.5371 a onih + par pipova za Buy stop i u ovom slučaju sell stop kod mene je bio samo jedan pip igrom slučaja

« Poslednja izmena: 25.08.2010, 14:02:00 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 24.08.2010, 22:53:31 »
Nisi  pogrijesio  :)   Frankfurt  i London !
low  u  9  am  candle je kod mene  bila  1.5384   ,do k  je  Low  u  10  am  bila  1.5370  .   Tako  da  sam racunao   Sell  order .  Mada  ,kao  sto  sam kazao  sve  je na  individualnom  nivou  . Ako  si uzeo  10  -15pipa  ulaz  od  HIGH  -LOW  ,onda  si  dobro  prosao danas   :)

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 24.08.2010, 22:58:28 »
U svakom slučaju jednostavne ali efektivne strategije su uvek dobro došle. ;)
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 01.09.2010, 22:27:20 »
danas  je bio dobar  dan  za BIG  BEN  :) 

takodje  za  GBP/YPU 

prvo  smo imali  cist  ulazak  u sell  ,d a bi  kasnije  kada  je  probijen vrh  svijece   u  9.am   imali  odlican Buy  signal  . 

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 07.09.2010, 20:03:16 »
da li sam dobro odradio ovu strategiju danas? ili sam mogao i kasnije u sell da je odradim?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 07.09.2010, 22:55:22 »
sell  je  bio  dobar  ,  mogao  si  uzeti  i  onaj  BUY  u 10.00  .Mada  je  bio  jak  pokret  sa  45  pipa  :)  To  zavisi  od  tvojih  preferencija  ! 

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 09.09.2010, 16:47:03 »
Jos jednom uspela strategija ,mada pomeraj je bio mali ,zaustavlja se pre Support 1 pa se polako vraca do pivot linije .Kombinovanjem dve strategije mogao se zaraditi lepo na GBPUSD .I jesmo  ;)
« Poslednja izmena: 09.09.2010, 16:48:59 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 09.09.2010, 19:26:33 »
Naravno ;)    sve 4   strategije  koje  sam  postavio  imaju  svojih prednosti i  zasto je  tako . Bitno  je  znati  kada  neku iskoristiti .    Npr , kada  je   volatilno  trziste  mozete  iskoristiti martingale strategiju  koju  sam  postavio  , a  za  ulaznu  cijenu  uzeti  npr  London  ''Big Ben'' -ako  tome  dodate  i  pivot  linije  ..eto  novaca  ;)   Ima  jos  kombinacija ..vi  izaberite !

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 10.09.2010, 21:30:50 »
Evo još jednom uspela strategija na gbpusd sa još malo začina ,odbijanje od prvog supporta sto mi je dao razlog za ulazak u poziciju,cena raste ide do gornjeg nivoa breakouta što je dodatno i u blizini pivota i dolazi do snažnog  probijanja oba nivoa,otvara se još jedna pozicija sto je bio pending 5 pipa iznad pivota i puštamo obe pozicije dok ne dobijemo signal za izlazak iz obe pozicije nakon odbijanja od nivoa resistance1.Uskoro u10h30 izadje crvena vest za gbp dva pendinga su već bili u pripravnosti jedan se aktivira i ide dole zatim intenzivno probija pivot i nastavlja da pada cena. Trailing stop 10 ga je na kraju zatvorio!Još bi dodao da razlog za ulazak u prvu poziciju su mi ojačali i indikatori Rsi i Stochastic na h1.
76+22+65=163 pipa nije loše  ;)
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 10.09.2010, 22:00:34 »
Odlično urađena trgovina i zarađeno puno. Čestitam.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 03.10.2010, 16:00:19 »
Nisam bas razumeo ovu strategiju.
Pre pocetka otvaranja evropskog trzista znaci po nasem vremenu u 8h i 9h, uzimamo u obzir dve svećice(kad gledamo period na 1h) znači sveća koja je formirana u 8h i 9h nadjemo najvišu i najnižu vrednost to mi je jasno...ali u poziciju se ulazi u 8:55 ili kasnije?
I da li se ulazili na sell i na buy ili se čeka da se probije ta najniža ili najviša cena koju su formirale te dve sveće?  ???

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 03.10.2010, 16:42:24 »
Nisam bas razumeo ovu strategiju.
Pre pocetka otvaranja evropskog trzista znaci po nasem vremenu u 8h i 9h, uzimamo u obzir dve svećice(kad gledamo period na 1h) znači sveća koja je formirana u 8h i 9h nadjemo najvišu i najnižu vrednost to mi je jasno...ali u poziciju se ulazi u 8:55 ili kasnije?
I da li se ulazili na sell i na buy ili se čeka da se probije ta najniža ili najviša cena koju su formirale te dve sveće?  ???

Sve je  to individualno  ,okvirno  , pravila  su -     LOW  /HIGH    8-9   h   ,da li ces  postaviti  pending ordere  odmah  ili  sacekati  ,tvoja  stvar ...poenta  je  da  tada  krece  kontrakcija  cijene  . Svako  neka  sebi  izgradi   komforan  nacin  ...