Autor Tema: ''BIG BEN '' -London breakout  (Pročitano 58407 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: ''BIG BEN '' -London breakout
« Odgovor #195 poslato: 17.04.2011, 23:11:26 »
Slazem se, doduse ja sam planirao to da radim postepeno. Od sutra nakon odredjenog proboja povlacim SL na entry.

To se definitivno mora raditi, pitanje je samo na kom broju pipa u plusu ?

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #196 poslato: 17.04.2011, 23:25:03 »
Mislim da tabele govore puno o tome, u strategiji se ne radi o "nagomilavanju" cene vec o proboju a svaki kasniji proboj nakon retracementa vise nije stvar ove strategije tako da bi po mom misljenju 15 pipa bilo vise nego dovoljno.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #197 poslato: 17.04.2011, 23:39:19 »
Iz tabele možemo puno dobrih i loših stvari da izvučemo, upravo sam i potencirao na njima kod svake strategije, da bi iz njih što više korisnih stvari mogli da izvučemo pri pravljenju iste...

Iz svega toga sam i pokrenuo novu temu www.forexsrbija.rs/forum/uopsteno-o-forex-trgovanju/kako-izbeci-poraz-!/  .

Svakoj našoj strategiji moramo da damo šansu 2 i 3 ako tržište krene protiv Nas.

Puno puta se BIG BEN odigrao da nas je tržište počistilo u pip (dobili MINUS u našoj tabeli) a potom je krenulo u našu stranu (očekivani PROFIT) , razmislite o tome...

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #198 poslato: 18.04.2011, 00:20:15 »
Verujem da imas neku dobru ideju, medjutim ja pustam trgovanje sa default podesavanjima bas zato da vidim koje su potencijalne mane i sta je potrebno da se menja(doduse i zbog manjka vremena u tom periodu). Sto se tice pomeranja SLa 15 pipa nije nasumicna cifra nego neka realna granica detektovanja proboja koju sam izvukao iz dosadasnjeg trgovanja, ukoliko bi do sad u ovom mesecu radili po tim pravilima rezultat nebi bio -200 nego +50 pipa.

A sto se tice promena, trenutno radim na necemu suprotnom od trenutnih pravila strategije, tj na proboju tih istih nivoa ali na suprotnu stranu, ali otom potom.

Usvakom slucaju voleo bih da cujem tvoje misljenje o branjenju pozicije.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #199 poslato: 21.04.2011, 09:36:40 »
Evo i ja da se oglasim  :)
Наžalost zbog poslovnih obaveza nisam u mogućnosti da trenutno trgujem u vreme Londona tako da sam malo zapostavio ovu strategiju (trenutno sam u fazi da tražim neku strategiju koja će se bazirati na većim TFovima, daily npr. :) ).
Ono što sam primetio dok sam je trgovao da kao i svaka strategija ima periode dobrih trgovina i loših, ali da je u zbiru kada se sumira godina u plusu.

Ono što još može dodatno da poboljša rezultate je praćene cene u toku trgovanja (izbegavanja set andn forget uslova trgovanja) i zatvaranja pozicija i pre vremena sa nekim profit ukoliko je očigledno da se zacrtani tp neće ostvariti.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #200 poslato: 04.05.2011, 23:10:49 »
kako je proshao april ?

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #201 poslato: 05.05.2011, 08:57:49 »
Bio sam na godisnjem zadnje dve nedelje u svakom smislu te reci tako da nemam rezultate za drugu polovinu aprila.

Sto se tice same strategije postoje neke promene koje vredi testirati, u 95% slucajeva(nisam racunao, lupio sam :) ) se desava da cena koja je probila jedan nivo ili dohvati TP ili se vrati do drugog nivoa, tako da bi bilo zanimljivo probati i postavljanje ordera u suprotnu stranu. Imam jos jednu ideju ali o tome cu kad vidim efekat pomeranja SL na BE nakon 20 pipa.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #202 poslato: 09.05.2011, 19:23:49 »
Evo još jedan predlog koji u suštini nema veze sa breakout-om, nego sa otvaranjem Londona.
Zašto u 08:59:59 (teoretski) ne postaviti pending ordere na što bližu poziciju, znači spread+freeze level, sa TP-om 4-5 pipa, na obe strane? SL takođe minimalan.
Ako se već očekuje da će se tržište pomeriti u nekom trenutku više nego inače iz određenog razloga, zašto da čekamo na otvaranje range-a od 2 sata ranije, a ne iskoristimo pomeraj do tog nivoa? Hm? :o

Za one koji vole scalping O0
« Poslednja izmena: 09.05.2011, 19:25:39 FXModerator »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #203 poslato: 09.05.2011, 22:28:52 »
Može biti zanimljivo za testiranje. Takođe istorija omogućava da se lako ispita profitabilnost ovakve strategije.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #204 poslato: 10.05.2011, 11:28:07 »
Evo još jedan predlog koji u suštini nema veze sa breakout-om, nego sa otvaranjem Londona.
Zašto u 08:59:59 (teoretski) ne postaviti pending ordere na što bližu poziciju, znači spread+freeze level, sa TP-om 4-5 pipa, na obe strane? SL takođe minimalan.
Ako se već očekuje da će se tržište pomeriti u nekom trenutku više nego inače iz određenog razloga, zašto da čekamo na otvaranje range-a od 2 sata ranije, a ne iskoristimo pomeraj do tog nivoa? Hm? :o
Na koju kombinaciju parametra: TP, SL, TS, BE?  Mozda bi moglo da se testira sa News EA (Straddle Trail)...
Onda bi otvaranje Londona, bila "vest" svakog dana.. :)
« Poslednja izmena: 10.05.2011, 14:35:10 davidsp »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #205 poslato: 10.05.2011, 14:36:02 »
Na koju kombinaciju parametra: TP, SL, TS, BE?  Mozda bi moglo da se testira sa News EA (Straddle Trail)...

Trebalo bi da može da se testira. Stavio sam SET fajl koji postavlja u 9 pendinge. Ono što treba promeniti jeste Distance (spread+freeze level) za vašeg brokera, a treba da se optimizuje TP i SL.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #206 poslato: 10.05.2011, 19:30:00 »
EA mi postavlja samo po jedan nalog, prilikom testiranja, tako da sam radio dan po dan.
Sa parametrima TP5, SL5, i Distance 7, u 9.00.. na gbp..
Mart je imao u zbiru 11 dana u plusu, a  april i ova polovina maja su to smanjili na ukupno 2 dana u plusu..
Test sam uradio i na eur, radi poredjenja koji je ukupno za ovaj period dao minus 5-6 dana.
Period testiranja nije veliki, ali moze da se uoci da GBP reaguje na 9.00, ali taj pokret nemoze da se tretira
i kao obavezan pokret u jednom smeru od 12 pipa, u ovom slucaju to je bilo Distance 7 + TP5 =12pipa...
Znaci ova reakcija nije udarna kao vest, vec ima sporiji pokret i vece oscilacije koje kupe mali SL..

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #207 poslato: 11.05.2011, 11:40:03 »
EA mi postavlja samo po jedan nalog, prilikom testiranja, tako da sam radio dan po dan.
Sa parametrima TP5, SL5, i Distance 7, u 9.00.. na gbp..
Mart je imao u zbiru 11 dana u plusu, a  april i ova polovina maja su to smanjili na ukupno 2 dana u plusu..
Test sam uradio i na eur, radi poredjenja koji je ukupno za ovaj period dao minus 5-6 dana.
Period testiranja nije veliki, ali moze da se uoci da GBP reaguje na 9.00, ali taj pokret nemoze da se tretira
i kao obavezan pokret u jednom smeru od 12 pipa, u ovom slucaju to je bilo Distance 7 + TP5 =12pipa...
Znaci ova reakcija nije udarna kao vest, vec ima sporiji pokret i vece oscilacije koje kupe mali SL..

Da, treba tu još da se poigra... ima potencijal...

Van mreže trgovac

• Pogledaj profil
« Odgovor #208 poslato: 01.07.2011, 18:26:39 »
Zdravo drugari.

Moderator mi se pre neki dan žaleo šta sam stavio statement a nisam stavio strategiju. Malo se šalim nadam se da će da razume. Trgovanje na proboj London Frankfurt je dobar sistem ali za uspeh je neophodno da se SL podešava svaki puta prema trenutnom stanju na grafu šta nije jednostavno. Čak je poželjno da se na mestu SL-a okrene pozicija i na taj način nadoknade gubici. Tada se stvari još više komplikuju ali pustimo sada to nisam se zbog toga javio. Vidite koliko god su forumi i knjige dobri toliko su i loši jer zaboraviš da se koristiš svojom glavom. Vi ste negde pročitali o ovoj strategiji ali niste se potrudili da primetite jednu bitnu stvar. Kada cena izađe iz tog kanala gotovo se uvek u njega vraća. Čak je verovatnost povratka puno veća od verovatnosti nastavka smera nakon proboja. Znači ako može da se zaradi u smeru proboja, a bogami koliko mene oči služe može da se zaradi suprotno od smera proboja i postavlja se pitanje da li je uopšte moguće da se izgube pare. Toliko za sada od mene, ovih dana razrađujem jedan takav sistem koji je potpuno neovisan od trendova i smera kretanja. Razmislite malo o tome, ako bude interesa i dobrih komentara mogu da pomognem.
« Poslednja izmena: 01.07.2011, 18:29:47 trgovac »

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #209 poslato: 03.07.2011, 00:51:51 »
Vi ste negde pročitali o ovoj strategiji ali niste se potrudili da primetite jednu bitnu stvar. Kada cena izađe iz tog kanala gotovo se uvek u njega vraća.
A sto se tice promena, trenutno radim na necemu suprotnom od trenutnih pravila strategije, tj na proboju tih istih nivoa ali na suprotnu stranu, ali otom potom.
Naravno da smo primetili, i naravno da smo probali. Ukratko kontrast big ben strategije, svaka je profitabilna na svoj nacin i u svoje vreme. Kombinacija i modifikacija ove dve=pun pogodak.