Autor Tema: Trouglasta Arbitraža  (Pročitano 27191 puta)

Van mreže zozosan

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Trouglasta Arbitraža
« Odgovor #60 poslato: 15.01.2013, 10:50:01 »
I još nekoliko što sam uspeo iskopat  :)

Van mreže zozosan

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 02.02.2013, 07:14:24 »
Rezultat trouglaste arbitraže za sedam dana bez ikakvog nadzora.
Sve ostalo na slici  :) (1 sika = 1000 reči)

Van mreže Alien70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 03.02.2013, 16:23:52 »
Moje mišljenje je da ova strategija "ne pije vodu"....... na žalost.

Da bi se ušlo u trejd potrebno je odrediti pravilnu veličinu lotova s kojima se ulazi u pozicije. Ispravno postavljena trgovina ima za posledicu da su tri valutna para hedžovana sa profitom koji je uz mikro oscilacije uvek u minusu. Potpuno je svejedno da li je BBS ili SSB.

Pravilna veličina lotova:

Kao što vidimo razlika  JPY 11.896.624 - 11.899.000 = -2.376

Sve  to možemo proveriti  sa bilo kojom kombinacijom parova u bilo koje vreme.
Primer EURUSD, EURJPY, USDJPY 01.02.2013. 00:00

U slučaju da se ne pridržavamo pravilne veličine lotova, onda to nije "trouglasta arbitraža" nego običan trejd koji za ishod može imati, kao i svaki drugi trejd, i profit i gubitak.

Mislim da je potencijal ove strategije što se na osnovu cene dva para može izračunati vrednost trećeg. Zamoli bih nekog od programera da napravi jednostavan indikator koji iscrtava cenu (liniju) koja se dobije sabiranjem cene dva para. Na primer: EURJPY : USDJPY = EURUSD ili GBPUSD * EURGBP = EURUSD

Van mreže coobra11

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 03.02.2014, 21:07:41 »
Pozdrav. Nov sam na forumu, mislim, pokusao sam sa forexom, nissam dovljno ucio pa sam odustao ali polako me tera nuzda da ucim jos! Jel neko pokusao da sabire sve valute na forexu znaci jedan krug???
Primer: EUR/USD pada, EUR/JPY raste, JPY/GBP raste i tako redom svi parovi, ja u tome vidim sve veliki krug i negde u nekom paru mora da bude rezultat tj. da se odredi rezultat dali ce ici gore ili dole. Znaci po nekom redosledu odrediti koji ce poslednji da da bude i da se odredi SL??? Jel neko pokusao o tome ili jel neko cuo za to.
Ipak su to po meni povezani parovi svi trguju medjusobno, i zavise od trgovanja medjusobno.