Autor Tema: Trouglasta Arbitraža  (Pročitano 27184 puta)

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Trouglasta Arbitraža
« Odgovor #30 poslato: 30.12.2012, 22:25:53 »
OK, skontao sam formulu. Ako ima dobrih programera koji bi to mogli da pretoče u indikator ili EA, neka se javi na PM, pa da napravimo nešto dobro i konkretno.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 31.12.2012, 00:46:20 »
OK, skontao sam formulu. Ako ima dobrih programera koji bi to mogli da pretoče u indikator ili EA, neka se javi na PM, pa da napravimo nešto dobro i konkretno.

Pa to su onda vrlo lepe vesti. :)
Ne znam da li ćeš podeliti saznanje sa ostatkom pučanstva ovde na forumu. :)

Druga stvari, spominješ neke promene i proračune u sekundama i milisekundama. Da li je to primenjivo u realnom vremenu na platformama koje u zavisnosti od brokera umeju da budu sporije od toga (slučajno ili namerno)?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 31.12.2012, 02:30:56 »

Druga stvari, spominješ neke promene i proračune u sekundama i milisekundama. Da li je to primenjivo u realnom vremenu na platformama koje u zavisnosti od brokera umeju da budu sporije od toga (slučajno ili namerno)?
Te milisekunde sam naveo kao podatak o softveru kojim se služi neki fond tamo na koji sam naišao čitajući o ovoj strategiji.
Sve što budem imao, naravno da ću podeliti, ako to funkcioniše. Biće mi drago da nešto konkretno uradimo pa da podelimo sa ostalima...

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 31.12.2012, 15:11:47 »

Te milisekunde sam naveo kao podatak o softveru kojim se služi neki fond tamo na koji sam naišao čitajući o ovoj strategiji.
Sve što budem imao, naravno da ću podeliti, ako to funkcioniše. Biće mi drago da nešto konkretno uradimo pa da podelimo sa ostalima...

Mislim da vam u ovom malom projektu uticaj milisekundi neće igrati neku veliku ulogu. Kompanije koje poseduju HFT robote , zakupljuju servere koji se nalaze bukvalno u krugu od 50 m od NYSE da bi imali prednost od par milisekundi u odnosu na recimo trgovca iz Singapura ili Sidneja, u realnosti milisekunde ne igraju nikakvu ulogu na Mt4 ili Traderstation platformi jer je egzekucija sekundu ili više u zavisnosti od brokera.

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 31.12.2012, 17:47:29 »

Mislim da vam u ovom malom projektu uticaj milisekundi neće igrati neku veliku ulogu. Kompanije koje poseduju HFT robote , zakupljuju servere koji se nalaze bukvalno u krugu od 50 m od NYSE da bi imali prednost od par milisekundi u odnosu na recimo trgovca iz Singapura ili Sidneja, u realnosti milisekunde ne igraju nikakvu ulogu na Mt4 ili Traderstation platformi jer je egzekucija sekundu ili više u zavisnosti od brokera.
Slažem se apsolutno.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 02.01.2013, 17:20:48 »
zola320

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 02.01.2013, 17:39:16 »
zola320
Najpre hvala zola320 na trudu.
Ovako izgleda indikator na platformi, vide se samo brojke, ali nije jasno šta je šta.
Mislim dabi na tome malo trebalo da se poradi, vidi se da ima diferencijacije, i da je npr 1 pip siguran na EUR/JPY, na ostalim parovima je u okviru spreda. Mislim da se počinje ideja razumevati, verujem da su ovi prvi koraci najteži. Nadam se da se ovo može unaprediti kako bi postalo koristan alat.

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 02.01.2013, 17:40:19 »
zola320
Najpre hvala zola320 na trudu.
Ovako izgleda indikator na platformi, vide se samo brojke, ali nije jasno šta je šta.
Mislim dabi na tome malo trebalo da se poradi, vidi se da ima diferencijacije, i da je npr 1 pip siguran na EUR/JPY, na ostalim parovima je u okviru spreda. Mislim da se počinje ideja razumevati, verujem da su ovi prvi koraci najteži. Nadam se da se ovo može unaprediti kako bi postalo koristan alat.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 02.01.2013, 17:44:48 »
Naravno da cemo jos mnogo toga doradivati ovo je bio samo prvi pokusaj da vidim hoceli raditi kako treba i na drugim platformama :)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 02.01.2013, 17:48:00 »
Koja je prica?
Ja do sad nisam naisao na slucaj gde se pojavljuje odstupanje koje ce pokriti spread.

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 02.01.2013, 18:03:26 »
Koja je prica?
Ja do sad nisam naisao na slucaj gde se pojavljuje odstupanje koje ce pokriti spread.
Tester jednog trejdera koji ima razvijen algoritam za ovu strategiju. Ne želi da proda taj algoritam, ili da ga pokloni, već samo razmenu neku, za sličan...
Mislim da nije gubljenje vremena pokušavanjem da se ovo razvije...
Drugo, mnogi koriste ovaj sistem predviđanja jednog valutnog para posmatrajući ostala dva.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 02.01.2013, 18:17:43 »
Sta jos da stavim u header ??

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 02.01.2013, 18:56:09 »
Dodao sam jos jednu kolonu...

SIMBOL- simbol valute
RACUN- kurs izracunat od strane indikatora
BROKER- kurs brokera
RAZLIKA- razlika RACUN I BROKER kolone
SPREADC- spread za dvije valute koje kombinuje indikator
SPREADB- spread za broker valutu

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 02.01.2013, 19:06:12 »
Sta jos da stavim u header ??

Ako mene pitaš, ja bih i RAZLIKU izrazio u pipsima, kako bi se jasnije uočila mogućnost.
I reci mi da li je moguće uzimati različite cene prilikom preračuna, tj da se za neke parove koristi BID a za druge ASK?
Ako je to moguće, napravio bih proračun za svaki par u svakom prstenu?

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 02.01.2013, 19:11:13 »
Citat
Ako mene pitaš, ja bih i RAZLIKU izrazio u pipsima, kako bi se jasnije uočila mogućnost.
I reci mi da li je moguće uzimati različite cene prilikom preračuna, tj da se za neke parove koristi BID a za druge ASK?
Ako je to moguće, napravio bih proračun za svaki par u svakom prstenu?

1. RAZLIKA ce biti u pipsima cekam sa tim jer nisam siguran hoceli biti jos promjena u nacinu kako biram kombinacije parova
2. Moguce je... samo da potvrdim zelis znaci da napravim jos jednu tabelu kao ovu samo da umjesto Bid korisitm Ask ?