Autor Tema: Trouglasta Arbitraža  (Pročitano 27185 puta)

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Trouglasta Arbitraža
« Odgovor #15 poslato: 27.12.2012, 23:19:21 »
@Zozosan
Da, to je ideja. Samo je procedura malo kopleksnija na FOREX trzistu.
@dukfx
Bilo bi lepo kada bi sa nama podelio taj fajl  ::)
@zola
radis li ti po ovoj strategiji?

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 27.12.2012, 23:35:01 »
@Zozosan
@dukfx
@zola

Ne ali sam primjetio da vam je potrebna mala podrska sa prikupljanjem informacija pa sam zato sastavio ovaj mali indikator... on pokazuje kretanje u 1min intervalu po deff.. kao i excel file od dukfx

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 28.12.2012, 00:09:07 »
@Zozosan
@dukfx
@zola

Ne ali sam primjetio da vam je potrebna mala podrska sa prikupljanjem informacija pa sam zato sastavio ovaj mali indikator... on pokazuje kretanje u 1min intervalu po deff.. kao i excel file od dukfx
Kod mene nešto neće da radi ovaj indikator. Samo prazno polje...

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 28.12.2012, 00:38:01 »
Experts tab kaže "Zero divide" :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 28.12.2012, 01:26:09 »
Da, upravo to. E sad bilo bi dobro kada bi uspeli da napravimo u excelu npr formu koja sama računa koliko je odstupanje, kako bi se u pravo vreme ušlo u pozicije.
Napravio sam ja, doduse skuplja podatke svaki minut posto bi na cesce bila prevelika baza ali mislim da je i ovako ok.
Sad je samo potrebno sacekati jedno vreme da se skupe podaci pa cemo imati info koliko je razilazenje i kojom brzinom se krece koji par na ovu ili onu stranu pa cemo moci izvuci i koliki size treba da bude.
postoji i varijanta da se pozicije automatski otvaraju prema podacima iz excela ali otom potom.
Pre nekih godinu dana sam imao priliku da razgovaram sa direktorom jedne novozelandske kompanije koja pruža usluge investiranja na FOREX tržištu, i ima razvijene investicione programe u vezi sa tim. Jedna od strategija koju oni koriste me je jako zainteresovala, vrlo je jednostavna, zero-risk. u 100% slučajeva donosi profit, tačno se zna i koliki. Rad sam bio da tu strategiju ponudim nekim kompanijama koje posluju u srbiji, ali sve se svelo na razgovor, i na ocenu da je koncept odličan, ali niko nije video neki intres da to implementira. Bilo bi mi drago kada bi se neka "stručna" ekipa okupila, da prezentujem strategiju, i da vidimo kakve su mogućnosti da se taj program razvija i ovde...

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 28.12.2012, 02:29:50 »
Experts tab kaže "Zero divide" :)

Citat
Kod mene nešto neće da radi ovaj indikator. Samo prazno polje...

Kod mene radi pogledajte history za parove mozda fali ?
Ako ce ovo pomoci mogu ja kompletno kretanje ispisati i na .txt

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 28.12.2012, 02:32:56 »
Da, upravo to. E sad bilo bi dobro kada bi uspeli da napravimo u excelu npr formu koja sama računa koliko je odstupanje, kako bi se u pravo vreme ušlo u pozicije.
Napravio sam ja, doduse skuplja podatke svaki minut posto bi na cesce bila prevelika baza ali mislim da je i ovako ok.
Sad je samo potrebno sacekati jedno vreme da se skupe podaci pa cemo imati info koliko je razilazenje i kojom brzinom se krece koji par na ovu ili onu stranu pa cemo moci izvuci i koliki size treba da bude.
postoji i varijanta da se pozicije automatski otvaraju prema podacima iz excela ali otom potom.
Pre nekih godinu dana sam imao priliku da razgovaram sa direktorom jedne novozelandske kompanije koja pruža usluge investiranja na FOREX tržištu, i ima razvijene investicione programe u vezi sa tim. Jedna od strategija koju oni koriste me je jako zainteresovala, vrlo je jednostavna, zero-risk. u 100% slučajeva donosi profit, tačno se zna i koliki. Rad sam bio da tu strategiju ponudim nekim kompanijama koje posluju u srbiji, ali sve se svelo na razgovor, i na ocenu da je koncept odličan, ali niko nije video neki intres da to implementira. Bilo bi mi drago kada bi se neka "stručna" ekipa okupila, da prezentujem strategiju, i da vidimo kakve su mogućnosti da se taj program razvija i ovde...

Na mene mozes racunati ;) , a mislim ako strategija odrzi obecano bice jos mnogo prijava za "stručnu " ekipu  ;D
Pozz

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 28.12.2012, 02:38:18 »

Na mene mozes racunati ;) , a mislim ako strategija odrzi obecano bice jos mnogo prijava za "stručnu " ekipu  ;D
Pozz
Demonstriraću pa prosudite. :) Mislim da pije vodu...

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 28.12.2012, 02:40:29 »
Ako ces sad postavljati strategiju da ne idem spavat  ;D
A i lakse bi zaspao kad bi vidjeo sta se sprema... :o

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 28.12.2012, 02:51:39 »
Ako ces sad postavljati strategiju da ne idem spavat  ;D
A i lakse bi zaspao kad bi vidjeo sta se sprema... :o
Aj da odmorimo pa da skoncentrisani razmotrimo da li je dobra ili nije. I ja sam preumoran od posla, pa bih malo da se odmorim, a da diskusiju nastavimo sutra, možda i na nekoj novoj temi... :)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 28.12.2012, 07:51:10 »
@dukfx
Potrebno je cekirati enable DDE server na mt4 platformi, omoguciti makroe u excelu i pokrenuti makro "copy value".
Sheet2 je baza za manipulaciju.
http://www.4shared.com/office/pNfH8qcF/trougao.html

Van mreže Alien70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 28.12.2012, 09:40:37 »
Evo jedan indikator koji može pomoći. Radi se o backtestu za tri para po želji. Takođe može da se upiše veličina lotova kao i vreme. Nisam ga još potpuno provalio.

Ne znam kako izračunate veličinu lota?

EUR/USD - Sell - 1,2 LOTA
EUR/JPY - Buy - 0,78 LOTA
USD/JPY - Sell - 0,42 LOTA

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 28.12.2012, 13:32:04 »
Evo jedan indikator koji može pomoći. Radi se o backtestu za tri para po želji. Takođe može da se upiše veličina lotova kao i vreme. Nisam ga još potpuno provalio.

Ne znam kako izračunate veličinu lota?

EUR/USD - Sell - 1,2 LOTA
EUR/JPY - Buy - 0,78 LOTA
USD/JPY - Sell - 0,42 LOTA
Ovo deluje da bi moglo biti od pomoći, mada nisam ga još uvek skontao potpuno.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 29.12.2012, 11:05:04 »
Da tako kazem "zbir" oscilira oko nule.
A sta mislis na kombinaciju da se prate ta odstupanja i da se udje u suprotnu poziciju u trenutku kad se pojavi vece odstupanje na jednu stranu?
Za sad mogu da kazem da su ova odstupanja minimalna, radio sam backtest za decembar i mogu reci da se ni u jednom trenutku nije pojavila oscilacija dovoljno velika vredna ulaska u poziciju.
Ono sto je zanimljivo je da su kretanja toliko povezana da se na osnovu promene vrednosti dva para za odredjeni vremenski interval moze izracunati i kretanje treceg sa preciznoscu +-1 pip bez gledanja u chart.

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 30.12.2012, 21:56:07 »
Da tako kazem "zbir" oscilira oko nule.
A sta mislis na kombinaciju da se prate ta odstupanja i da se udje u suprotnu poziciju u trenutku kad se pojavi vece odstupanje na jednu stranu?
Za sad mogu da kazem da su ova odstupanja minimalna, radio sam backtest za decembar i mogu reci da se ni u jednom trenutku nije pojavila oscilacija dovoljno velika vredna ulaska u poziciju.
Ono sto je zanimljivo je da su kretanja toliko povezana da se na osnovu promene vrednosti dva para za odredjeni vremenski interval moze izracunati i kretanje treceg sa preciznoscu +-1 pip bez gledanja u chart.
Ja sam naišao na post nekog lika KU.... FOND koji ima algoritam  koji računa odstupanje 8 ukrštenih valuta u 10 milisekundi, i kaže da se dešava da na JPY se dogodi da se cena u toku jedne sekunde promeni 3 puta, i da algoritam pokazuje trenutnu kotaciju i proračunatu vrednost, i da se dešava da u toku minuta i po 7 pipsa dođe do korekcije. Ako naletim na taj fajl, kačim ovde.