Autor Tema: One more try- HARMONIC  (Pročitano 13434 puta)

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: One more try- HARMONIC
« Odgovor #30 poslato: 26.12.2012, 17:24:10 »
Uveo sam red u nered  ;D do sada je indikator za svaki pattern morao pozivati posebnu funkciju. Sto je za rezultat imalo mnogo nepotrebnih linija coda. Sada se svi patterni nalaze u dvije funkcije:

standard()

//--BULLISH AB=CD;
//--BEARISH AB=CD;
//--BULLISH RECIPRCAL AB=CD
//--BEARISH RECIPROCAL AB=CD
//--BULLISH BAT
//--BEARISH BAT
//--BULLISH GARTLEY
//--BEARISH GARTLEY
//--BULLISH CRAB
//--BEARISH CRAB
//--BULLISH BUTTERFLY
//--BEARISH BUTTERFLY

advance()
//--BULLISH 50
//--BEARISH 50
//--BULLISH THREE DRIVE
//--BEARISH THREE DRIVE

Sada su na redu funkcije za pronalazenje ulaza i funkcije za validiranje patterna.
Promjenio sam nacin pronalazenja h/l sa fractala+%promjene, sam presao na zigzag (ukdradeno od ZUP  :-[ ) hvala Panzer za indi.
Nakon sto zavrsim pocinje faza testiranja prvo cu ja par dana pustit indicator da radi ako sve bude radilo normalno... postavljam ga na forum... pa se nadam da ce ovaj moj monolog zavrsit :)

POZZ..

Malo sam radio i na GUI sada indikator ima vecu preglednost

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 26.12.2012, 21:41:25 »
Svaka čast na uloženom trudu. Samo tako nastavi.  you rock
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 26.12.2012, 23:58:43 »
Sada kada si pogledao ZuP vreme je za korak vise, pogledaj ovaj komercijalni indikator i pdf sa malo teorijom o harmonicima i instrukcijama za indikator. Mislim da sam uploadovao 2 verzije indikatora, probaj verziju 2.0 , jer 2.1 je malo bagovala na nekim stvarima, oko email/a. Mozda mozes da dobijes neku novu informaciju.

http://rapidshare.com/files/1409759877/Elemental%20trader%20setup.zip

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 27.12.2012, 02:39:16 »
Nenade i Panzer hvala puno na podrsci :)

Panzer kada sam okacio elemental indicator pojavila mi se ista slika kao i na ZUP, sutra cu malo pogledati po kodu imali sta zanimljivo. Sto se tice knjiga course guid jos nemam ;) hvala.

A trenutno citam literaturu od gosp. Scott Carney

1. The Harmonic trader
2. Harmonic trading vol.1
3. Harmonic trading vol.2

I usput trazim po svim forumima sve vezano za harmonic trading.

Sta sam zapazio poredeci svoj indikator sa ostala dva ZUP i Elemental

Moj indikator je pronasao dva patterna BEARISH RECIPROCAL AB=CD i BEARISH AB=CD ( zadnji)

ZUP i Elemental su pronasli BEARISH GARTLEY

Prema gosp. Scott Carn za validan Bearish Gartley potreban je B retracement na 0.618 od XA. Nisam jos poceo sa razvojem funkcije za validiranje vjerovatno cu nakon prikupljanja dovoljno informacija o ovom problemu, moci naci bolje rjesenje.

Evo dok pisem odgovor dobio sam ideju da izbacim B retracement u provjeri B. Gartley... sada i moj indikator pokazuje B. Gartley... jako zanimljiva spoznaja...

HVALA!

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 27.12.2012, 18:50:05 »
Ok drago mi je da si video nesto zanimljivo, kada svaris to sto sam ti poslao, saljem ti jos neke zanimljive stvari, koje mozes da implementiras, ali za sada ovo je dovojno da budes na pravom putu.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 27.12.2012, 20:37:06 »
Ok drago mi je da si video nesto zanimljivo, kada svaris to sto sam ti poslao, saljem ti jos neke zanimljive stvari, koje mozes da implementiras, ali za sada ovo je dovojno da budes na pravom putu.

Hvala

Imam sad za sad dovoljno materijala ovih dana cu se potruditi da sve procitam i da izvucem korisne stvari pa cu nastaviti da to sve implementiram u indi...

Pozz

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 01.01.2013, 18:07:35 »
Zelim svima sretnu i uspjesnu 2013  ;D

Ovih dana sam se extenzivno bavio iscitavanjem litereature i dosao sam do jednog zakljucka indikator nece funkcionisati(IMO). Jedan od glavnih razloga je koristenje lag indikatora u PA strategiji. Kao i ZUP indikator moj se indikator bazirao na ZigZag kod pronalazenje H/L.

Znam da ce vecina vas koji procitaju ovaj odgovor misliti nema on pojma sta prica  ???... sad za sad to je i tacno nemam mnogo iskustva sa harmonicima ali sam od pocetka znao da put nece biti bez problema....

Sada da nastavimo...

U narednim danima cu se potruditi u kreiranju skripti koji ce znatno olaksati trgovinu sa harmonicima...
Prva je kreirana.. stim da ne sadrzi sve patterne niti je GUI kompletiran ali zelim da dobijete mali uvid u ono sto planiram..

Potrebno je da pronadete swing koji ima min 0.382 retracement. Naneset sa dna ili vrha swing-a trend liniju i zatim jos jednu tl sa v/d do v/d retracement-a. Trend liniju koja povezuje vrh i dno swinga imenujte 1 , a drugu liniju 2.
Nakon toga pokrenete skriptu i na chartu vam se pojavi:

1. Bzona-sadrzava tri kvadrata od kojih svaki reprezentira B retracement odredenog patterna. U zavisnosti gdje cijene zatvori dalje se fokusirate na taj pattern osim svjetlo plave zone gdje rezultat moze biti Gartley ili Butterfly.

2. Czona- prostor gdje se ocekuje formiranje C tacke on je isti za sva tri patterna

3. Dzona- nam prikazuje PRZ baziran na XA retracement

Napomena: Boja kvadrata u kom se desio B retracement nam odreduje koju liniju u D zoni pratiti. Npr. B tacka u plavom kvadratu pratimo plave linije u D zoni..

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 02.01.2013, 14:14:03 »
Dodana nova funkcija skripti. Sada ako imate i C tacku skripta iscrtava kompletan pattern

Dodate na chart tri trend linije i redom im dodjelite imena 1,2 i 3 pokrenete skriptu i imate pattern.

Napomena:
U slucaju da imate bar sa high-om u kvadratu drugog patterna za kalkulaciju CD extenzije koristit ce se B(high) i C, a za odredivanje patterna B(close). Ako se desi ova situacija imate mogucnost da kreirate trend liniju sa imenom B i postavite je horizontalno na B(close), u tom slucaju ce skripta koristiti B TL za odredivanje patterna.