Autor Tema: One more try- HARMONIC  (Pročitano 13425 puta)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: One more try- HARMONIC
« Odgovor #15 poslato: 22.12.2012, 18:02:06 »
Heh zaboravo sam da nemam pristup edit funkciji

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 22.12.2012, 18:09:27 »
Heh zaboravo sam da nemam pristup edit funkciji

I meni bi valjala edit funkcija onaj prvi post je vec zastario malo :)

Jos sam daleko od EA ali bacit cu jedan pogled mozda pronadem nesto korisno.

HVALA

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 22.12.2012, 18:10:49 »
Idem korak po korak. Prvo zelim da imam sposoban indikator za prepoznavanje patterna, a zatim cu da se pobrinem oko ulaza,odrzavanja i izlaza pozicije. Ali evo primjer za SL, na patternu GARTLEY postavljas na X  jer da bi ovaj pattern bio validan nesmije doci do XA retracement > 0.786. Ako je retracement XA veci od 0.786 pattern se krši.

Ja sam tek zapoceo temu i vec se moram pravdati  :(
Ako ko ima neko iskustvo sa ovom temom RADO cu primiti svaki savjet i pokusati ti ga implementirati u sistem.
elite 44 kako da ti dajem primjere za tradove kad sistem jos nije ni gotov, nisam ni indikator zavrsio za prepoznavanje patterna a ti trazis da ja vec rezultate objavljujem.

Napominjem procitao sam zanimljiv clanak na ovu temu i sada pokusavam da kreiram sistem. Znam da postoje indikatori za prepoznavanje patterna ali ja koristim samo ono sto razumijem. Mnogo mi je jednostavnije napisati svoj indikator nego pokusati razumjeti rad 10000 linija coda. Mozda ce se ispostaviti da ovaj prilaz analizi trzista nije efektivan ali nebi bio prvi slucaj. Zapoceo sam ovu temu u nadi da postoje drugi trgovci koji su vec radili sa ovom analizom i da mi pruze korisne savjete.

HVALA
Ja ne razumem kako neko pravi EA ,a ne zna gde i po cemu je ulaz i sl.Kako bi bilo da ja sada napisem pravim EA ubacam indikatore i ostalo,a ne znam gde mi je ulaz i sl,evo vise se ne mesam cinite sto hocete.Cekam da proradi pa se nadam da ces postaviti predlog za trgovinu da ako saznas gde je ulaz,a ja cu razmotriti dal da te poslusam.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 22.12.2012, 18:19:00 »
Elite, harmonici rade na osnovu fibonacija, ulaz se pravi kada se pokaze patern koji taj fib pravi. Prosle godine smo pokusali da napravimo na formu ovde harmonik trejder uz veliku pomoc Nenada Pavlova, harmonik kao sto je HAT ali nismo imali dobar filter za ulazak, jer fundamenti drmaju trzistem. Najbolja je opcija da kada je trziste prekupljeno ili u velikoj preprodaji da se tada pojavi patern i da se trejduje po njemu.  Nazalost  nisam previse bio dobar u filtriranju(nenad je odradio najbolje sto je mogao moje ideje i hvala mu na tome). Ova vrsta trgovanja je cream della cream tehnicke analize i nije za sve.

Zola nemoj da te nas neuspeh obeshrabri, vidim da si poceo da spajas indikatore od nule i ea, tako je najbolje, jer smo mi vec posli od gotovih koncepta.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 22.12.2012, 18:23:47 »
Idem korak po korak. Prvo zelim da imam sposoban indikator za prepoznavanje patterna, a zatim cu da se pobrinem oko ulaza,odrzavanja i izlaza pozicije. Ali evo primjer za SL, na patternu GARTLEY postavljas na X  jer da bi ovaj pattern bio validan nesmije doci do XA retracement > 0.786. Ako je retracement XA veci od 0.786 pattern se krši.

Ja sam tek zapoceo temu i vec se moram pravdati  :(
Ako ko ima neko iskustvo sa ovom temom RADO cu primiti svaki savjet i pokusati ti ga implementirati u sistem.
elite 44 kako da ti dajem primjere za tradove kad sistem jos nije ni gotov, nisam ni indikator zavrsio za prepoznavanje patterna a ti trazis da ja vec rezultate objavljujem.

Napominjem procitao sam zanimljiv clanak na ovu temu i sada pokusavam da kreiram sistem. Znam da postoje indikatori za prepoznavanje patterna ali ja koristim samo ono sto razumijem. Mnogo mi je jednostavnije napisati svoj indikator nego pokusati razumjeti rad 10000 linija coda. Mozda ce se ispostaviti da ovaj prilaz analizi trzista nije efektivan ali nebi bio prvi slucaj. Zapoceo sam ovu temu u nadi da postoje drugi trgovci koji su vec radili sa ovom analizom i da mi pruze korisne savjete.

HVALA
Ja ne razumem kako neko pravi EA ,a ne zna gde i po cemu je ulaz i sl.Kako bi bilo da ja sada napisem pravim EA ubacam indikatore i ostalo,a ne znam gde mi je ulaz i sl,evo vise se ne mesam cinite sto hocete.Cekam da proradi pa se nadam da ces postaviti predlog za trgovinu da ako saznas gde je ulaz,a ja cu razmotriti dal da te poslusam.

1. Trenutno radim na izradi indikatora a EA ce sljediti kada skupim dovoljno iskustva.
2. Teoretski znam gdje ce mi biti SL i TP ali ne mogu sad jos davati signale kada mi svi parametri indikatora nisu podeseni
3. Nevidim razlog ove napetosti  zapoceo sam temu i nigdje nisam pomenuo trgovinu a ti sad mene napadas kako ja nemam ulaze i izlaze. Ja jos ne trgujem ovu strategiju a i kad budem nisam nigdje obecavao da je profitabilna tako da nema potrebe da dalje pricam o TP i SL. Ako imas sta korisno dodati ja bi bio jako sretan

hvala

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 22.12.2012, 18:26:23 »
Elite, harmonici rade na osnovu fibonacija, ulaz se pravi kada se pokaze patern koji taj fib pravi. Prosle godine smo pokusali da napravimo na formu ovde harmonik trejder uz veliku pomoc Nenada Pavlova, harmonik kao sto je HAT ali nismo imali dobar filter za ulazak, jer fundamenti drmaju trzistem. Najbolja je opcija da kada je trziste prekupljeno ili u velikoj preprodaji da se tada pojavi patern i da se trejduje po njemu.  Nazalost  nisam previse bio dobar u filtriranju(nenad je odradio najbolje sto je mogao moje ideje i hvala mu na tome). Ova vrsta trgovanja je cream della cream tehnicke analize i nije za sve.

Zola nemoj da te nas neuspeh obeshrabri, vidim da si poceo da spajas indikatore od nule i ea, tako je najbolje, jer smo mi vec posli od gotovih koncepta.

Hvala na podrsci !

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 22.12.2012, 19:12:25 »
Posljedni za danas  ::)

-BULLISH ABCD
-BEARISH ABCD

BULLISH ABCD

BEARISH ABCD

Desavaju se dva ABCD jedan iza drugog pa je tesko raspoznati koji trougao pripada kojem patternu stavio sam sad za sad dvije nijanse zelene za bull i dvije nijanse crvene za bear. Perfektni ABCD ima obe strane iste duzine to nisam jos kodirao ali cu vjerovatno se odluciti za soluciu da ostavim postojeci ABCD i da dodam perfektni ali cu jos razmislit. Toliko za danas. Sada sam zavrsio sve planirane patterne aaaaliii  pronasao sam jos par novih pa cu i njih dodati + perfektne i duboke oblike postojecih. Ako jos ko ima sta dodati jako bi se obradovao svakom savjetu HVALA.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 22.12.2012, 19:19:00 »
Andrew pitchfork , kao u najnovijem Zup 110 indikatoru, gun hilo bi bio dobar isto.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 22.12.2012, 22:53:45 »
Andrew pitchfork , kao u najnovijem Zup 110 indikatoru, gun hilo bi bio dobar isto.

Harmoniska analiza je proces prepoznavanja struktura u kursu koristeci fibonacci omjere za potvrdivanje moguce tacke preokreta u kretanju kursa.

Ispravi me ako sam pogrjesio ali ja mislim da Andrew`s Pitchfork ne spada u kategoriju harmoniske analize. Koliko sam ja procitao funkcionise na principu trend lines koje se postavljaju na tri uzastopna vrha ili dna.

A "gun hilo" nisam uspio nac ako mozes da mi posaljes link sa primjerom.

Hvala na savjetima!

Panzer ako postoji jos tema volio bi vidjeti sta ste ti i Nenad Pavlov radili.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 23.12.2012, 02:12:50 »
Morao sam jos ovaj pattern prija spavanja  :-\

-BULLISH RECIPROCAL AB=CD
-BEARISH RECIPROCAL AB=CD

BULLISH RECIPROCAL AB=CD

BEARISH RECIPROCAL AB=CD

Kada sam tek poceo sa programiranjem indikatora i kada sam ga prvi put okacio i nakon par popravki se pojavio prvi pattern mislio sam uhh na 100 koristenih barova samo jedan pattern, ali u meduvremenu kako raste broj patterna pojavljuje se problem kako prikazati sve patterne vidljivo na chartu... sta cu sigurno morati uraditi krenuti sa selekciom patterna tako da ce perfektni patterni uvjek biti nad ostalim ako jos ko ima kakvi savjeta da smanjimo "guzvu na chartu" ? Ako uspijem zavrsiti preostale patterne sutra u sta sumljam  ;) sljedeci korak ce biti jako zahtjevan. Trebamo podesiti parametar "sens" preko kojeg podesavamo osjetljivost indikatora na promjene... indikator odreduje prvenstvneno hilo pomocu fractala plus malog dodtka kako bi mogli bolje podesavati indikator prema nasim potrebama...

Pozdrav 

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 23.12.2012, 10:43:01 »
probaj

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 23.12.2012, 16:19:48 »
Panzer ako postoji jos tema volio bi vidjeti sta ste ti i Nenad Pavlov radili.

Nažalost nismo stigli ništa konketno da uradimo sa harmonicima, najviše zbog moje prezauzetosti. U svakom slučaju vidim da ti odlično ide programiranje i zato samo napred.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 23.12.2012, 17:58:15 »
probaj

Imam ZUP malo stariju verziju v86 ali dovoljno je bilo da odprilike znam kako da krenem sa izradom indikatora.
A pogledat cu sta su novo dodali

Nažalost nismo stigli ništa konketno da uradimo sa harmonicima, najviše zbog moje prezauzetosti. U svakom slučaju vidim da ti odlično ide programiranje i zato samo napred.

Hvala ako imas savjet neki jako je dobro dosao neka iskustva koja ste ti i Panzer imali tokom izrade mozda negativna pa da i ja nepravim ista..

A sto se mene tice katastrofa dan jako sam malo vremena imao za programiranje krenuo izradu 5-0 patterna i onda obaveze tako da za danas imam samo jedan novi pattern :( planirao sam bio 5 + neke korekcije ali sta bi...

Novi paterni***

-BULLISH 5-0 PATTERN
-BEARISH 5-0 PATTERN

BULLISH 5-0 PATTERN

BEARISH 5-0 PATTERN

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 25.12.2012, 00:02:48 »
U odnosu na slobodno vrjeme uspio sam odraditi mnogo posla danas.
Dva nova patterna zavrsena a time i kompletirani svi patterni koji su bili u planu.

-BULLISH THREE DRIVES
-BEARISH THREE DRIVES
-BULLISH SHARK
-BEARISH SHARK

BULLISH THREE DRIVES

BEARISH THREE DRIVES

BULLISH SHARK

BEARISH SHARK

SLJEDECI KORACI:

1.INDIKATOR
a) rad na patternima
-dodavanje perfektni patterna
-dodavanje specialni oblika patterna
b)rad na alogritmima
c)rad na funkcijama
-funkcije za validaciju patterna
-funkcije za moguce TP i SL
d)dodavanje opisa svakom patternu
e)rad na GUI
f)testiranje (uz pomoc vas)
g)prikupljanje rezultata
h)optimiranje

2.STRATEGIJA

3.EA

Ako ko ima prijedloga jos uvjek su dobro dosli  ;D
Izmedu svih navedeni koraka u INDIKATOR fazi postoji jos veliki broj manjih koraka koje nemogu predvidjeti sada . Nadam se da ce vam omoguciti mali uvid u ono sto radim....

HVALA

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 25.12.2012, 23:18:12 »
Dodane su horizontalna perfekcija i vertikalna simetrija (zute linije) one ce nam sluziti za ulazske u trade.
Mislim da sam nasao solucio za pretrpani chart. Posto se AB=CD najcesce pojavljuje njegovo tjelo ce bit outline tako da ce se ostali patterni sa fill oblikom isticati. Dodane su O,X,A,B,C,D tacke.