Autor Tema: One more try- HARMONIC  (Pročitano 13429 puta)

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
One more try- HARMONIC
« poslato: 21.12.2012, 23:08:34 »
Ok dosad nisam uspio bas aktivirat ili zainteresovat forum za moje ideje. Pa cu pokusati jos jednom ;D.
T101 cu nastavit razvijat za sebe ali bi bio jako sretan kada bi clanovi ovog foruma zajedno samonom razvili strategiju koja se bazira na harmoniskoj analizi. Trenutno radim na razvoju indikatora i nakon toga cu zapoceti programiranje EA koji ce trgovati pomocu signala genrisnih od strane indikatora.

**DOSTUPNI PATTERNI**

-Bullish bat
-Bearish bat

**U IZRADI**

-Bullish AB=CD
-Bearish AB=CD
-Bullish Crab
-Bearish Crab
-Bullish Gartley
-Bearish Gartley
-Bullish Butterfly
-Bearish Butterfly

Ako jos ko ima neke patterne da zeli da dodam dodajte link patterna da mogu vidjeti fibo levele.
P.S. Znam da postoje vec indikatori ali ja koristim iskljucivo stvari koje sam ja programirao + zelim da indi i EA budu zajednicki projekat ovog foruma + imate mogucnost da direktno implementirate svoje ideje. Zbog toga vas molim da nepostavljate linkove od drugih indikatora ako imate sta korisno dodati slobodno ali nemojte unistavat temu u startu HVALA!!!

Ako vidim da ima interesa postavljam indikator pa mozete experimentisati malo.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: One more try- HARMONIC
« Odgovor #1 poslato: 22.12.2012, 00:19:15 »
Dodana jos dva patterna

-BULLISH GARTLEY
-BEARISH GARTLEY

Mislio sam na prvom postu editovat koji patterni su dostupni a koji ne, ali edit opciju nikako locirati ako ko moze da mi odgovori da li je moguce editovati post? hvala

Svakako evo nove slike :

BULLISH GARTLEY;

BEARISH GARTLEY:

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 22.12.2012, 13:26:06 »
Trebace ti filter za ea , pokusali smo da napravimo robota  koji ce raditi na principu harmonika prosle godine, ali nije se pokazao dobro, jer ulazak samo na osnovu paterna ima vise gubitnickih pozicija nego dobitnickih. TF je najbitniji u celoj prici, ali problem je i u indikatoru, preporucio bih ti ZUP , Korharmonik i Elemental trader. Ako ti treba neka pomoc pisi slobodno.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.12.2012, 13:55:59 »
Trebace ti filter za ea , pokusali smo da napravimo robota  koji ce raditi na principu harmonika prosle godine, ali nije se pokazao dobro, jer ulazak samo na osnovu paterna ima vise gubitnickih pozicija nego dobitnickih. TF je najbitniji u celoj prici, ali problem je i u indikatoru, preporucio bih ti ZUP , Korharmonik i Elemental trader. Ako ti treba neka pomoc pisi slobodno.

1. Tek radim na izradi indikatora tako da jos nisam planirao tacno kako ce EA da funkcionise hoceli biti automatski ili poluautomatski cu kasnije da odlucim.

2. Na koji nacin ste vrsili ulazak ? Nakon kreiranja patterna ste odma kupovali/prodavali i stavili fiksni SL i TP.

3. TF u mom slucaju nije bitan koliko je bitno podesiti osjetljivost na promjene tj. koliko % promjene kursa treba da high bude najvisi high, al o tom malo kasnije

Hvala na interesu, a i zapoceo sam temu da cujem iskustva i misljenja drugih kako bi optimiro ovaj projekat.
Danas cu u toku dana dodati jos novi pattern pa cu napisati malo o tome kako ce izgledati proces trgovine.

Hvala..

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.12.2012, 14:56:27 »
Tacno u pravu si da vise ima gubitnickih poz nego pobednickih,a ja kazem da po paternima nema ama bas ni jednog predloga koji pokaze da je moguc bay,u tom trenutku pazite 100% nema ni jednog uslova za ulaz bay po meni,znaci taj na primer bay je cista cista kocka pa sa srecom mozda ce i da dodje.Navescu vam primer na forumu postavljen aus-chf moguc bay,kao ni pre nekoliko dana tako ni sada bay nema ni iz aviona cista kocka,pozicija je sel,a sl je 0.9570 iznad zatvaranje je ulaz BAY pre toga poz je SEL.Tako da taj  bay oko 0.9525 je cista kocka sobzirom da je i dalje sel,tako da bi taj predlog jedino bio tacan da se ne ulazi pre nego sto cena ode iznad 0.9570 zatvaranje ulaz ,a onda bih vam rekao sa srecom to je pravi ulazza bay ako zeli dalje gore.Tako da me ne cudu to sto je bilo vise negativnih,sada je po paternu bay,a nema bay,taj vas gubitnicki bi postao pobednicki na sel.A ti pobednicki su bili kao na ovom primeru da se udje na bay 0.9570 iznad zatvaranje,tada ucinak 100%Ne postoji bilo kog obrasca na ovom svetu a da ja necu znati gde treba uci ako je predlog tacan.Genije je genije,svidelo se to nekom ili ne,a da ne zaboravim imam jos jednog genija,ko zna zna ne kocka se.Ako ste na primer od 10 imali 3 uspesna,jedan od tih uspesnih bi bo da se udje jedino bay iznad 0.9570 zatvaranje kao na ovom primeru nista pre

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 22.12.2012, 15:37:59 »
trazite pomoc za paterne ,a uzadnjih  mesec ipo dana genije nije nista sakrio izneo je sve na forumu,od vremenskih intervala do indikatora ,ovaj gornji post kada neki procitaju pomislice odma on zna ,ali nece da kaze,a kazao sam i napisao sve.Ne samo po vremenskim intervalima vec i po fiserima 55 i 75 postavite i pogledajte gde tu ima ulaza bay pa nigde,e to je kockanje,taj fiser mnogi osporavaju zastareo je gluposti.Ti fiseri i nisu toliko bitni koliko ti vremenski intervali postavljeni u pravom vremenu da na tim uzorcima pokazu gde ce trziste sledeceg dana ili perioda,oni pokazuju potencijal gde je vise na bay ili sel,a onda nikakav patern bay na primer od nekog nivoa na primer 168% ne moze vratiti gore ako je sel jedino kao sada na aus-chf da ode iznad 0.9570 ne moze ,cak i oni koji poznaju fundamentalnu analizu mogu po ocekivanim vestima predvideti da je moguc povratak gore ako je potencijal na sel  ono ce nastaviti sel,jedino iznad 0.9570 taj patern bay bi bio validana takodje i ta fundamentalna analiza bi bila tacna bayJednostavno receno za uspeh tih obrazaca je naj bitnije da imate nesto sto pokazuje po potencijalu gde je bay ili sel to jeste gde je vise na prodaju ili kupovinu,da bi se doslo do te cene po paternu gde je pravi ulaz bay a gde sel,a ne napamet mozda i hoce.Na to mozda hoce je uvek vise onih sto nece valjda je svima jasno jer je za paternov uspeh potreban pravi ulaz pa onda sa SRECOM

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 22.12.2012, 15:51:41 »
Ok dodana dva nova patterna

-BULLISH CRAB
-BEARISH CRAB

Kad bi mi neko objasnio kako editovat post da mogu prepravit prvu stranicu  :o

BULLISH CRAB

BEARISH CRAB

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 22.12.2012, 16:03:30 »
Tacno u pravu si da vise ima gubitnickih poz nego pobednickih,a ja kazem da po paternima nema ama bas ni jednog predloga koji pokaze da je moguc bay,u tom trenutku pazite 100% nema ni jednog uslova za ulaz bay po meni,znaci taj na primer bay je cista cista kocka pa sa srecom mozda ce i da dodje.Navescu vam primer na forumu postavljen aus-chf moguc bay,kao ni pre nekoliko dana tako ni sada bay nema ni iz aviona cista kocka,pozicija je sel,a sl je 0.9570 iznad zatvaranje je ulaz BAY pre toga poz je SEL.Tako da taj  bay oko 0.9525 je cista kocka sobzirom da je i dalje sel,tako da bi taj predlog jedino bio tacan da se ne ulazi pre nego sto cena ode iznad 0.9570 zatvaranje ulaz ,a onda bih vam rekao sa srecom to je pravi ulazza bay ako zeli dalje gore.Tako da me ne cudu to sto je bilo vise negativnih,sada je po paternu bay,a nema bay,taj vas gubitnicki bi postao pobednicki na sel.A ti pobednicki su bili kao na ovom primeru da se udje na bay 0.9570 iznad zatvaranje,tada ucinak 100%Ne postoji bilo kog obrasca na ovom svetu a da ja necu znati gde treba uci ako je predlog tacan.Genije je genije,svidelo se to nekom ili ne,a da ne zaboravim imam jos jednog genija,ko zna zna ne kocka se.Ako ste na primer od 10 imali 3 uspesna,jedan od tih uspesnih bi bo da se udje jedino bay iznad 0.9570 zatvaranje kao na ovom primeru nista pre

trazite pomoc za paterne ,a uzadnjih  mesec ipo dana genije nije nista sakrio izneo je sve na forumu,od vremenskih intervala do indikatora ,ovaj gornji post kada neki procitaju pomislice odma on zna ,ali nece da kaze,a kazao sam i napisao sve.Ne samo po vremenskim intervalima vec i po fiserima 55 i 75 postavite i pogledajte gde tu ima ulaza bay pa nigde,e to je kockanje,taj fiser mnogi osporavaju zastareo je gluposti.Ti fiseri i nisu toliko bitni koliko ti vremenski intervali postavljeni u pravom vremenu da na tim uzorcima pokazu gde ce trziste sledeceg dana ili perioda,oni pokazuju potencijal gde je vise na bay ili sel,a onda nikakav patern bay na primer od nekog nivoa na primer 168% ne moze vratiti gore ako je sel jedino kao sada na aus-chf da ode iznad 0.9570 ne moze ,cak i oni koji poznaju fundamentalnu analizu mogu po ocekivanim vestima predvideti da je moguc povratak gore ako je potencijal na sel  ono ce nastaviti sel,jedino iznad 0.9570 taj patern bay bi bio validana takodje i ta fundamentalna analiza bi bila tacna bayJednostavno receno za uspeh tih obrazaca je naj bitnije da imate nesto sto pokazuje po potencijalu gde je bay ili sel to jeste gde je vise na prodaju ili kupovinu,da bi se doslo do te cene po paternu gde je pravi ulaz bay a gde sel,a ne napamet mozda i hoce.Na to mozda hoce je uvek vise onih sto nece valjda je svima jasno jer je za paternov uspeh potreban pravi ulaz pa onda sa SRECOM

Pozdrav elite44..

Ja sam tri puta procitao tvoja dva posta ali tesko mogu zakljuciti sta zelis da kazes.. shvatio sam da imas problem sa ulascima prema ovoj metodi i nista vise. Krenuo si pricati o nekoj propaloj trgovini pa neki genijalac i onda si poceo pricati o fisheru. Ako imas pitanja ili prijedloga jedva cekam da odgovorim ili da upotrjebim u izradi sistema  ;).

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 22.12.2012, 16:28:01 »

1. Tek radim na izradi indikatora tako da jos nisam planirao tacno kako ce EA da funkcionise hoceli biti automatski ili poluautomatski cu kasnije da odlucim.

2. Na koji nacin ste vrsili ulazak ? Nakon kreiranja patterna ste odma kupovali/prodavali i stavili fiksni SL i TP.

3. TF u mom slucaju nije bitan koliko je bitno podesiti osjetljivost na promjene tj. koliko % promjene kursa treba da high bude najvisi high, al o tom malo kasnije

Hvala na interesu, a i zapoceo sam temu da cujem iskustva i misljenja drugih kako bi optimiro ovaj projekat.
Danas cu u toku dana dodati jos novi pattern pa cu napisati malo o tome kako ce izgledati proces trgovine.

Hvala..

kada se pojavi patern dobijes box iliti kutiju koja se deli na 3 mesta jer recimo kutija moze biti i do 30 pipsa , zavisi od TF i onda radis scale in pozicije, ako si hteo 1 lot stavis, onda u kutiji stavis 3 pendinga po 0.33 lota . I recimo ako je buy patern i cena nastavi da ide dole onda ce se pendinzi aktivirati. Sl je 15 pipsa od poslednjeg pending naloga u kutiji. Problem sa indikatorimaz a patern je zato sto nemogu da uhvate tacne fibonaci nivoe koje moze ljudsko oko manuelno. Ali manuelno crtanje je zamorno za harmonik.

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 22.12.2012, 16:39:58 »

Hvala..

kada se pojavi patern dobijes box iliti kutiju koja se deli na 3 mesta jer recimo kutija moze biti i do 30 pipsa , zavisi od TF i onda radis scale in pozicije, ako si hteo 1 lot stavis, onda u kutiji stavis 3 pendinga po 0.33 lota . I recimo ako je buy patern i cena nastavi da ide dole onda ce se pendinzi aktivirati. Sl je 15 pipsa od poslednjeg pending naloga u kutiji. Problem sa indikatorimaz a patern je zato sto nemogu da uhvate tacne fibonaci nivoe koje moze ljudsko oko manuelno. Ali manuelno crtanje je zamorno za harmonik.

Ako si pogledao slike primjetio si da kod svakog patterna imaju tri linije dvije se odnose na BC projekciju a jedna na XA retracement. Zajedno te linije kreiraju nesto slicno tom boxu (mislim da sam to vidjeo kod ZUP-a, mada nisam siguran na koji on nacin taj box kreira jel to fiksni iznos ili ovisi o ostalim fibo levelima kao u mom slucaju). 

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 22.12.2012, 17:11:45 »
Dva nova patterna dodana

-BULLISH BUTTERFLY
-BEARISH BUTTERFLY

BULLISH BUTTERFLY

BEARISH BUTTERFLY

Jel moguce editovat postove ??

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 22.12.2012, 17:17:08 »

Pozdrav elite44..

Ja sam tri puta procitao tvoja dva posta ali tesko mogu zakljuciti sta zelis da kazes.. shvatio sam da imas problem sa ulascima prema ovoj metodi i nista vise. Krenuo si pricati o nekoj propaloj trgovini pa neki genijalac i onda si poceo pricati o fisheru. Ako imas pitanja ili prijedloga jedva cekam da odgovorim ili da upotrjebim u izradi sistema  ;).
Dobro ti mene ne razumes,na valutnom paru aus-chf fti objavio ,e ja bih tebe zamolio da mi ovde postais gde je bay gde sl  tp nebitan i napisi mi zasto bay,i ako imas vise od jednog naloga baj postavi mi ih na kojim cenama isto sa sl,slika mi nece trebati

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 22.12.2012, 17:50:00 »
elite44...

Po ko zna koji put ćeš biti najlepše zamoljen da ne zatrpavaš drugim ljudima teme.

zola320 je započeo diskusiju o harmonicima i načinima kako da se isprogramiraju, a ti pišeš o nekim konkretnim situacijama, drugim indikatorima i teorijama zavere, dakle: sastav dobar, tema promašena.

Ako imaš šta da napišeš na ovu temu, samo izvoli, niko ti ne brani, u suprotnom, molim te uzdrži se.

Hvala
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 22.12.2012, 17:54:41 »
Idem korak po korak. Prvo zelim da imam sposoban indikator za prepoznavanje patterna, a zatim cu da se pobrinem oko ulaza,odrzavanja i izlaza pozicije. Ali evo primjer za SL, na patternu GARTLEY postavljas na X  jer da bi ovaj pattern bio validan nesmije doci do XA retracement > 0.786. Ako je retracement XA veci od 0.786 pattern se krši.

Ja sam tek zapoceo temu i vec se moram pravdati  :(
Ako ko ima neko iskustvo sa ovom temom RADO cu primiti svaki savjet i pokusati ti ga implementirati u sistem.
elite 44 kako da ti dajem primjere za tradove kad sistem jos nije ni gotov, nisam ni indikator zavrsio za prepoznavanje patterna a ti trazis da ja vec rezultate objavljujem.

Napominjem procitao sam zanimljiv clanak na ovu temu i sada pokusavam da kreiram sistem. Znam da postoje indikatori za prepoznavanje patterna ali ja koristim samo ono sto razumijem. Mnogo mi je jednostavnije napisati svoj indikator nego pokusati razumjeti rad 10000 linija coda. Mozda ce se ispostaviti da ovaj prilaz analizi trzista nije efektivan ali nebi bio prvi slucaj. Zapoceo sam ovu temu u nadi da postoje drugi trgovci koji su vec radili sa ovom analizom i da mi pruze korisne savjete.

HVALA

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 22.12.2012, 18:00:44 »
Ok evo ti vec neki postojeci harmonik , isprobaj ga vidi ako ti sta koristi.