Kako stojite sa nzd-usd, jel jos uvek aktuelan trejd ili vas je izbacio stop, ja sam stavio malo veci stop trenutno sam u minusu dvadesetak pipsa pa me zanima vase vidjenje za sledecu nedelju, jel vazi jos uvek pattern?
Izbacio nas je stop loss, postoji jak resistance na 0.8354 kao što vidiš na slici:
Ne bih zatvarao trejd pre tog nivoa, rizik je trenutno oko 35 pipa (+20 minusa = 55 pipa potencijalni gubitak). Samo ukalkuliši u risk management 55 pipa potencijalnog minusa i, ako treba, skrati malo poziciju da bi, i ako cena probije resistance bio u dozvoljenim okvirima.
Ukoliko cena krene dole, kao što je i bilo očekivano, ne bih je zatvarao pre 100 pipa plusa. U tom slučaju R/R odnos je 1 prema 2 (55 pipa rizik, 100 pipa potencijalni profit).
Nacrtaj neckline na obrnutom head and shoulders paternu koji se desio i videćeš da je ispunjen u pip, ukoliko cena krene dole pretpostavljamo da se vraća do neckline-a koji se nalazi na otprilike 110 pipa od trenutne cene.
Preporuka je da ostaviš u poziciji lotažu sa kojom minus od 55 pipa neće opteretiti tvoj račun. Rizik je jedino izvesno u fx poslu i prema njemu se treba upravljati. Kada god se trgovci vode profitom na pogrešnom su putu.
Puno uspeha!