Autor Tema: Pitanja vezana za Infinity FxS (ForexSrbija Team) strategiju  (Pročitano 56955 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Znate o čemu se radi, navalite ... 8)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Pitanja vezana za Infinity FxS (ForexSrbija Team) strategiju
« Odgovor #1 poslato: 21.08.2010, 11:49:49 »
Prvo da kažem da nisma dovoljno stručan da valjano ocenim ovu strategiju tako da ovo što pišem su moji utisci i pitanja.

Ideja strategije je zasnovana na relanom kretanju cene a to je da cena ne može da ode do nule (kao što može sa akcijama u slučaju bankrota izdavaoca akcija) nego da se kreće unutar nekih postojećih ili novih istorijskih okvira i da se ne kreće pravolinijski nego sa kolenima, vraćanjem. Znači ako čekamo dočekaćemo naš trenutak da sa dovoljno velikim lotom povratimo sve izgubljeno i još i da zaradimo.

Na prvi pogled mi strategija deluje opasno jer se protiv gubitka brani udvostručavanjem lota što je princip martingale, kockarski principi koji seže iz 18. veka (i koji sigurno daje i pozitivne rezultate, pošto se koristi i dalje).

Uočavam da psihološki pritisak na trejdera može biti veliki zbog gomilanja gubitaka.

Takođe primećujem da angažovanjem 2000 usd dobijamo 40 usd, tj 2% za 2 nedelje (primer za GBPUSD). Možda je to dobar rezultat, možda nije. Ako je uspešnost 100% onda je to dobar rezultat. Ako nam napravi gubitak od par stotina dolara, trebaće nam meseci da se povratimo.

U datom primeru propustili smo rast od 800 pipa. Meni se više sviđa da pokušam da uhvatimo taj rast nizanjem pozicija. Jedna dobro otvorena pozicija u rastu od 800 pipa nam završava posao i donosi potrebnih 200 pipa što na inicijalnoj vrednosti pipa od 0,02 daje ostvarenih 40 usd. A pri tome možemo otvoriti ne jednu nego još 14 pozcija. Zašto kažem 15 pozicija? Zato što smo tolio angažovali lotova (pozicija) od po 0,02 u datom primeru.

Naravno da je ovaj pristup teži (zato može i više da donese) jer traži prepoznavanje trenda, znanje dobrog ulaska u poziciju, izlaska, prisutnost ispred računara i kao takava više je za ručnu trgovinu (i tema za drugi podforum), dok je Infinity dobar za EA i princip set and forget.

Meni je ova strategija nepoznata, verujem da je efikasna i profitabilna čim ju je ekipa forexsrbija.rs javno prikazala. Opet, vidi se da taži i solidno iskustvo trgovanja na forexu. Ono što me najviše zanima je njena statistika, kako se pokazala u praksi, kada je dobijala koliko je dobija a kada je gubila koliko je gubila. Ostaje da nije za početnike sa malim kapitalom.
« Poslednja izmena: 21.08.2010, 11:56:32 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 21.08.2010, 20:35:14 »

Takođe primećujem da angažovanjem 2000 usd dobijamo 40 usd, tj 2% za 2 nedelje (primer za GBPUSD). Možda je to dobar rezultat, možda nije. Ako je uspešnost 100% onda je to dobar rezultat. Ako nam napravi gubitak od par stotina dolara, trebaće nam meseci da se povratimo.

U datom primeru propustili smo rast od 800 pipa. Meni se više sviđa da pokušam da uhvatimo taj rast nizanjem pozicija. Jedna dobro otvorena pozicija u rastu od 800 pipa nam završava posao i donosi potrebnih 200 pipa što na inicijalnoj vrednosti pipa od 0,02 daje ostvarenih 40 usd. A pri tome možemo otvoriti ne jednu nego još 14 pozcija. Zašto kažem 15 pozicija? Zato što smo tolio angažovali lotova (pozicija) od po 0,02 u datom primeru.

Ono što me najviše zanima je njena statistika, kako se pokazala u praksi, kada je dobijala koliko je dobija a kada je gubila koliko je gubila. Ostaje da nije za početnike sa malim kapitalom.

Sutra u ponoć startujemo sa Infinity Fxs (ForexSrbija Team) strategijom na real acc. od 2.000 $.
Svaki dan ćete moći videti ulaske, izlaske iz pozicija, a takođe će se prikazivati stejtment na nedeljnom i mesečnom nivou.
Statistiku ćete moći videti po okončanju meseca, onda možete i sami da utvrdite o čemu se ovde zapravo radi... Puno pipa želim svima u narednih mesec dana...    :P

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Infinity FxS ULAZI
« Odgovor #3 poslato: 22.08.2010, 23:31:39 »
Pozdrav svima...
U ponoć startujemo...
BUY EUR/CHF , TP 120 , SL 150 lot 0.02
BUY EUR/GBP , TP 120 , SL 150 lot 0.02
BUY EUR/JPY  , TP 140 , SL 180 lot 0.01

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 24.08.2010, 12:14:40 »
Pokušavam da pratim kako ide, pa nije baš lako. Biće još teže kako dani prolaze.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 24.08.2010, 12:25:52 »
Pokušavam da pratim kako ide, pa nije baš lako. Biće još teže kako dani prolaze.

Pa nije teško, videćeš...  8)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 24.08.2010, 12:52:02 »
Razlozi ulaska u pozicije :

BUY EUR/CHF , TP 120 , SL 150 lot 0.02
Povećani lot iz razloga što je valutni par eur/chf pao 800 pipa, cena se približila istorijskom dnu.
Čeka se SNB intervencija

BUY EUR/GBP , TP 120 , SL 150 lot 0.02
Isto malo jači lot od minimuma, valutni par eur/gbp je propao 350 pipa pre nego što smo mu ušli u poziciju. Po fundamentima se očekuje slabljenje funte - privreda im je trenutno u lošem stanju.

BUY EUR/JPY  , TP 140 , SL 180 lot 0.01
Japanska privreda je u poražavajućem stanju što su potvrdili podaci na polugodišnjem nivou u svim sektorima. Jak jen je glavni uzrok tome. Intervencija BOJ-a se očekuje svaki čas...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 27.08.2010, 18:25:27 »
Rezultat posle prve nedelje je odličan. Oko 3,5% za nedelju dana daće oko 14% mesečno, što je skoro 170% godišnje. Nek je i 100%, super je.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 27.08.2010, 18:35:02 »
Rezultat posle prve nedelje je odličan. Oko 3,5% za nedelju dana daće oko 14% mesečno, što je skoro 170% godišnje. Nek je i 100%, super je.

Cilj Infinity FxS strategije je da na mesečnom nivou ulovimo od 15 do 20 ciljanih TP-a.
Jedan ciljan TP je ostvarenje uz zavisnosti od valutnog para profit od 100 do 250 pipa pri ulasku u prvu poziciju (naš početni lot).
Ostvarenjem mesečnog cilja naš račun treba da bude uvećan od 10 do 15 % , sve zavisnosti od meseca do meseca.

Rezultat ove nedelje je kao što sam i rekao u objašnjenju same strategije...
100 % se min. zarađuje sa ovom strategijom na godišnjem nivou, a da se sa druge strane maksimalno oprezno trejduje.
Videćete do Nove godine kakav će biti rezultat... ;D

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Pitanja vezana za Infinity FxS (ForexSrbija Team) strategiju
« Odgovor #9 poslato: 29.08.2010, 22:47:57 »
Pozdrav trejderi,
prošao je vikend, nastavljamo sa radom... :'(
Nove pozicije ulaska sa Infinity FxS strategijom posle otvaranja tržišta , oko 00.15h...

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 31.08.2010, 18:32:32 »
Hm, ja imam robota koji ovo može da radi istovremeno u oba pravca, da probamo sa 100 pipa  a evo daću i podatke za logovanje pa ko želi mođe da prati.

Postavio sam na 3 para i to EURUSD, USDJPY i USDCHF

Start 2000$, bazni lot je 0.01

Podaci za logovanje: 

Link za skidanje platforme: http://instaforex.com/downloads.php
Login:  702347
Investor  password : t0kyqdi
Server: InstaForex-Demo.com

« Poslednja izmena: 31.08.2010, 18:35:12 TheSage »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 31.08.2010, 19:19:29 »
Hm, ja imam robota koji ovo može da radi istovremeno u oba pravca, da probamo sa 100 pipa  a evo daću i podatke za logovanje pa ko želi mođe da prati.

Ok. Pogledaću, ne sumnjam da tako ne radi.
Ali...
Sam ulazak u poziciju i stavljanje pending ordera ne zahteva više od 1 min. (tu se ne gubi vreme).
EA nije toliko pametan da bi prepoznao ključan momenat ulaska u poziciju, koji valutni par da odigra, sa kojim lotom , tp-om, sl-om i itd...
To su stvari koje su svakodnevno promenljive (tržište se konstantno menja), tako da je lično prisustvo za analizu i ulazak u prvu poziciju neminovno. Pozz.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 31.08.2010, 23:24:37 »
Postavio sam na 3 para i to EURUSD, USDJPY i USDCHF
Šta se dobija time što idemo isotovremeno i buy i sell na jednom, odnosno na svim parovima? Jer ako dobro vidim tako je namešteno.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 31.08.2010, 23:49:52 »
koliko je izvodljivo primenjivati ovu taktiku kad bi se tp i sl postavljali na 10 pipa?
Na demo racunu sa 500 dolara sam od 20h do sad, sa ovom taktikom, na paru EUR/USD u plusu 31$, a na paru USD/JPY plus 12$.

Da ovo ponovo okarakterisem kao pocetnicku srecu ili stvarno ima smisla probati ovako nesto?
Teorijski gubitak jeste veliki ukoliko se sve promasi medjutim kolike su sanse da cena padne/poraste 60 pipa bez retracea od 10.
« Poslednja izmena: 31.08.2010, 23:56:05 dukfx »

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 01.09.2010, 00:06:44 »
Sve se može proveriti na period koji se želi, koliko pipa se želi razmak između pozicija, najidealnija rešenja, praktično sve. Trenutno snimam strategiju, počev od 4. januara ove godine od  ovoga što sam dao za posmatranje i kada bude gotovo istaći ću sve rezultate pa možete videti šta valja a šta ne.

Inače po ovoj temi mogli bi otvoriti novu podtemu u okviru ove teme vezano za ovog robota koji radi u oba pravca istovremeno.