Autor Tema: Pomoć u vezi MT4!!!  (Pročitano 5987 puta)

Van mreže sasa70a

• Pogledaj profil
Pomoć u vezi MT4!!!
« poslato: 17.08.2012, 17:18:49 »
Pozdrav svima,
Skinuo sam platformu MT4 i instalirao na računaru kod kuće, registrovao se, otvorio demo nalog sa 5.000 i počeo da trgujem. Nabacio sam nekih 140 EUR, znači saldo 5.140 EUR. Sutradan na poslu instaliram istu platformu na poslu, logujem se sa istom šifrom istim passom ali mi on otvara kao novi nalog sa početnim ulogom od 5.000. Nabacio sam nekih 360 EUR (saldo 5.360). I evo već 3 dana logujem se od kuće sa jednog računara i sa posla sa drugog računara, na istom nalogu, a različito mi otvorene pozicije, kao da imam dva naloga. U čemu je problem?

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Pomoć u vezi MT4!!!
« Odgovor #1 poslato: 17.08.2012, 20:48:43 »
  e ovo prvi put chujem :) ali stvarno..  ne verujem  da nisi neshto  dobro ukucao jer tu nema shta da se pogreshi .takve stvari jednostavno nebi smele da se deshvaju .morash da se raspitash kod brokera ,ali pre toga provri josh jednom  sve

Van mreže 2012

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 18.08.2012, 14:37:52 »
Desava se to na demo racunima.... da je live nebi se desilo.. A i da se desi odma kontaktiras brokera..

Van mreže Stjui

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 27.08.2012, 18:16:11 »
Pozdrav svima,
Skinuo sam platformu MT4 i instalirao na računaru kod kuće, registrovao se, otvorio demo nalog sa 5.000 i počeo da trgujem. Nabacio sam nekih 140 EUR, znači saldo 5.140 EUR. Sutradan na poslu instaliram istu platformu na poslu, logujem se sa istom šifrom istim passom ali mi on otvara kao novi nalog sa početnim ulogom od 5.000. Nabacio sam nekih 360 EUR (saldo 5.360). I evo već 3 dana logujem se od kuće sa jednog računara i sa posla sa drugog računara, na istom nalogu, a različito mi otvorene pozicije, kao da imam dva naloga. U čemu je problem?

Pa i ja iskreno prvi put cujem da se ovo desava, verovatno je neko doradjivanje bilo na demo racunima. U svakom slucaju nista strasno, ali na LIVE ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

Van mreže m@rk0

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 06.12.2012, 18:52:25 »
Pozdrav svima, evo i meni treba pomoć oko MT4 pa da ne otvaram novu temu.  ;)
Nestao mi je onaj "glavni prozor", tj. više njih koji su se mogli izabrati klikom na njih.
To je onaj dio MetaTradera gdje se otvara prozor kada recimo otvorimo chart window za neku od valuta,
pa je dolje na dnu prvo bilo Admiral Markets (kod njih sam otvorio demo račun i skinuo program), pa Trade tab,
a skroz desno je bio prozor koji mi je pokazio pozicije koja sam otvorio i kako one stoje.

Sada je odjednom to nesto, tj. u padajućem meniju pod File sam bio kliknuo na Close, i uspio da zatvorim sve to,
a sada ne znam kako da ga vratim.  :(

Jel zna neko o čemu pričam i kako ovo da vratim...  :)

Van mreže milanche

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 06.12.2012, 19:25:32 »
Nije mi baš jasno na šta misliš ali da probam da ti pomognem. U padajućem meniju View imaš Market Watch, Navigator, Terminal, pogledaj da li ti je sve što ti treba obeleženo. Ako si kliknuo File - Close, mislim da si mogao samo neki od grafikona ugasiti, tj. ako ti fali neki valutni par samo ga prevuci levim tasterom miša na praznu površinu.

Van mreže Apolo69

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 10.12.2012, 21:53:47 »
Pozdrav,

Neiskusan sam u FOREX-u.Vidim da sam došao na pravom mjestu, pa se nadam da će mi neko objasniti moju nedoumicu.Dakle počeo sam odskora da trgujem.Na LIVE računu imao sam situaciju da kod jednog brokera ima svijeća,koja dotiče moj Stop Loss,a kod drugih brokera ta svijeće uopšte nema.Da li je to na forexu moguće?Da li JA imam ikakva prava da tražim od brokera nadoknadu.Da li su moguće različite vrijednosti?Da li je tržište jedinstveno?
Molim nekoga ko je upućen da mi odgovori.
Hvala

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 11.12.2012, 03:21:26 »
Pozdrav,

Neiskusan sam u FOREX-u.Vidim da sam došao na pravom mjestu, pa se nadam da će mi neko objasniti moju nedoumicu.Dakle počeo sam odskora da trgujem.Na LIVE računu imao sam situaciju da kod jednog brokera ima svijeća,koja dotiče moj Stop Loss,a kod drugih brokera ta svijeće uopšte nema.Da li je to na forexu moguće?Da li JA imam ikakva prava da tražim od brokera nadoknadu.Da li su moguće različite vrijednosti?Da li je tržište jedinstveno?
Molim nekoga ko je upućen da mi odgovori.
Hvala
pogledaj vreme na platformi, mozda je jedan broker na GMT +3 a drugi na -1
KUM, pobednik

Van mreže Admiral Markets

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
    • Admiral Markets
« Odgovor #8 poslato: 11.12.2012, 10:38:23 »
Postovani,
ne koriste svi brokeri iste liquidity provider-e (banke koje daju trenutne cena fx trzistu), u zavisnosti od broja banka koje koriste ,kao i od njihove likvidnosti vi dobijate najbolje cene koje broker nadje za vas. Jer je i brokeru u interesu da ponudi najbolje cene koje dobio (bid i ask, jer na taj nacin promovise sebe. Stoga se kod razlicitih brokera vide razlicite cene, i ta razlika se krece od 0,1 do 5 pipsa. Ukoliko imate neke extremnu vrednost tipa 20 30 pipsa spike kod vaseg brokera a kod drugih ne, onda mozete brokeru reklamirati cenu.
Kao sto je TicmiFx napisao, ukoliko imate recimo gmt 0 brokera a posmatrate Gmt3 brokera , ili bilo koji drugi GMT , vase svecice nece izgledati isto. I to je normalno.

Van mreže Apolo69

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 11.12.2012, 22:06:10 »
Zapravo radi se o trgovini sa zlatom.Kod brokera sa kojim trgujem imao sam STOP LOSS na cijeni od 1701,80.Pojavila se svijeca koja je isla do 1702,60.Kod drugih brokera u isto vrijeme cijena je bila 1698,35-1699,35.Reklamirao sam brokeru ovo i dao mi je slican odgovor kao da sve zavisi od medjubanlkarske nelikvidnosti trzista.Zamolio sam ih da mi navedu bar jednog brokera sa istom cijenom,koju su oni imali.Uspjeli su da nadju jednog sa cijenom do jedva 1701.I kazu da tome nisu krivi.Mozda i nisu,ali kakvu ja garanciju imam za svoj novac?Tako moze bilo kakvi interni spajk da mi ugasi racun?Vi ste to korektno naveli sve moye biti razlioka u 10-15 pipseva maksimum.Odnosno za Zlato 1-2 dolara maksimum sve ostalo smatram da je neprihvatljivo.Da li sam u pravu?Hvala na odgovorima.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 11.12.2012, 22:32:08 »
o kom brokeru je rec?
KUM, pobednik