Autor Tema: Predviđanje i tehnička analiza valutnog para USD/JPY  (Pročitano 82211 puta)

Van mreže apolo

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: Predviđanje i tehnička analiza valutnog para USD/JPY
« Odgovor #285 poslato: 03.10.2011, 18:28:03 »
Htio sam ovo da kazem da je isplativije igrati EUR/JPY,naravno ako se ispuni ocekivani trend,jer zbog opterecenosti margine (za trejdere sa skromnim racunima).Uzmimo da je EUR/USD=1,3275 , EUR/JPY=101,80 , USD/JPY=76,67 danasnje cijene uzete u gotovo istom trenutku.Recimo da BOJ fiksira kurs na USD/JPY =80,00.Povecanje iznosi 333 pipa.Ovom povecanju odgovara EUR/JPY*1/(USD/JPY)=1,3275 Odnosno EUR=1,3275*80,00=106,20.Odnosno povecanje je 106,20-101,80=440 pipseva.Razlika 440-333=107 pipseva.Cijena pipsa 9,7 EUR po jednom lotu za oba para.Pa je razlika skoro 1000EUR-a.Volio bih da me neko ispravi ako grijesim u racunici.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #286 poslato: 03.10.2011, 19:39:23 »
U svakom slučaju držite BUY STOP ordere na JPY parove, nemojte da vam posle bude žao što ste propustili voz. Ali znajte, to što je jen ojačao u odnosu na € do rekordne vrednosti u poslednjih 10 godina, BOJ neće smatrati nekom strašnom pretnjom kao njegovo jačanje u odnosu na $.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #287 poslato: 14.10.2011, 08:28:44 »
Zasto USD/JPY?Zar nije bolje EUR/JPY,ako se uzme u obzir da je u toku ove godine sa ovim parom imao cijenu od preko 122 sto je 2000 pipseva.

Bio si u pravu. Eur/Jpy je odradio pomeraj od skoro 500 pipa, dok Usd/Jpy i dalje radi u 30 pipa. U ovom slučaju je Eur/Jpy odradio lep pomeraj jer je i par Eur/Usd otišao preko 500 pipa. Sve mi ovo liči na situaciju veoma sličnu kao kod para Eur/Chf. Tj. deluje mi kao i da je BOJ imaginarno zacrtao neki nivo (prag) ispod koje će po svaku cenu braniti dalje jačanje jena.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #288 poslato: 14.10.2011, 17:44:26 »
Ne mislim da EURJPY trenutno nije odraz snage jena nego eura posto se u zadnje vreme taj par i EURUSD krecu u savrsenoj koleraciji, sumnjam da kretanje tog valutnog para ima veze sa bilo kakvom akcijom BOJ-a.

Ne slažem se sa konstatacijom da se ne treba pratiti ovaj valutni par do nekog zvaničnog saopštenja. Čim usledi saopštenje - voz je prošao, a ti nećeš biti u njemu, tj. cena će već uraditi svoje.  ;)
Citat
Dow Jones izveštava kako je japanska vlada spremna da već početkom naredne nedelje predstvai mere za suzbijanje jakog jena. na tu informaciju jen je oslabio, pa se tako USD/JPY našao na 77.44, a EUR/JPY 107.44.
Ja sam misljenja da ce se prvo uraditi sve sto se moze na psiholoskoj bazi i tek ako se ne pokaze efekat onda pocinju da sprovode mere, u svakom slucaju sad definitivno treba poceti obracati paznju na USDJPY.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #289 poslato: 14.10.2011, 17:54:01 »
I svaka cast za vesti na sajtu, u osnovi sve sto nam je potrebno se moze naci u vestima na glavnoj strani, neprocenjivo.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #290 poslato: 31.10.2011, 08:03:59 »
Nikome ne odgovara jaka valuta. Čekanje se uvek isplati. Pitanje je vremena kada će BOJ da krene u ozbiljnu akciju slabljenja jena i na koji način, kao što je to pre mesec i po dana učinio SNB.

Predlog ! Držati poziciju pending ordera (BUY STOP) na distanci od 50 do 100 pipa od aktuelne cene, sa SL-om od 100 pipa i TP-om od minimum 700 pipa.

... ja se licno ni ne obazirem na tu valutu dok ne cujem neko zvanicno saopstenje od japanaca kao sto je bilo u slucaju svajcarca.
Ne slažem se sa konstatacijom da se ne treba pratiti ovaj valutni par do nekog zvaničnog saopštenja. Čim usledi saopštenje - voz je prošao, a ti nećeš biti u njemu, tj. cena će već uraditi svoje.  ;)

Da ne ispadne da Vas na intervenciju na vreme nismo obavestili.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #291 poslato: 31.10.2011, 11:25:59 »
Svaka cast! Nego, sta ce dalje biti, sada se vraca tako da mi sada nista nije jasno.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #292 poslato: 31.10.2011, 11:36:44 »
Svaka cast! Nego, sta ce dalje biti, sada se vraca tako da mi sada nista nije jasno.

Usd/Jpy čekam na 80.00 pa potom i na 85.00.

Imaš trenutno lepu priliku za ulazak,  samo se strogo drži MM-a, i svakako koristi sl u trgovanju.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #293 poslato: 07.03.2012, 15:19:57 »
Da li biste ovde usli u BUY ako dodje do pull back-a?

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #294 poslato: 07.03.2012, 16:17:41 »
Da li biste ovde usli u BUY ako dodje do pull back-a?

Mislim da je to reakcija na pozitivnu vest za USA.
Ono što mene brine je jutrošnji vrh koji je samo malo pređen i cena se odmah vratila. Zatim okrugli broj je malo iznad tog vrha, kao i trendline od ponedeljka.
Ja bih sačekao bolji setup.

Van mreže Alien70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #295 poslato: 07.03.2012, 16:47:03 »
  Moje viđenje je da se cena zaglavila u horizontalnom kanalu. Ja ću sačekati da probije 81.00 ili 80.50.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #296 poslato: 07.03.2012, 18:06:59 »
Ja sam cekao SELL danas, ali nista od toga za danas, bar mislim, nego me je interesovalo vidjenje drugih, da li bi se neko oprobao u BUY.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #297 poslato: 30.10.2012, 10:54:10 »
Da osvežimo malo i ovu temu.

BOJ je rano jutros saopštio da će dodatno pokušati da oslabe JPY . Međutim tržište je odreagovalo tako što je upravo JPY ojačao , jer su očekivanja bila drugačija tj očekivalo se da oslabe sa mnogo većim sredstvima.

Mislim da će ova vest samo na kratkom periodu uticati na jačanje JPY , a da će on slabiti na srednji i duži period .

Van mreže bokifx

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #298 poslato: 13.12.2013, 11:51:50 »
H&S na USD/JPY
vrh desnog ramena trenutno formiran.
ulaz u sell

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #299 poslato: 13.12.2013, 12:02:46 »
to na timeframe H1 nije toliko merodavno pogotovo kod JPY ! Mislim da će taj JPY samo odjednom da padne 1000 pipsa, kad neko bude zatvorio buy, kao npr BOJ.
Teško da više ijedna tehnička analiza pomaže kod JPY, divergencija ni ne postoji tamo, jer se samo nižu brda na MACD u.