Autor Tema: GBP - CPI (Consumer Price Index)  (Pročitano 19262 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
GBP - CPI (Consumer Price Index)
« poslato: 17.08.2010, 08:08:59 »
Danas će biti objavljene mnogo vesti, a ona na koju ćemo mi da obratimo pažnju jeste vezana za funtu, a to je CPI y/y (Consumer Price Index), koja će biti objavljena u 10:30 po našem vremenu. Biće objavljen godišnji podatak, a kako CPI glavni pokazatelj inflacije, možemo da očekujemo veliku volatilnost usled objave ovog podatka.
Prethodna vrednost je bila 3.2%, a sada predviđaju 3.1%.

Savet: GBP/USD - BUY 3.4%, SELL 2.8%.

Obratićemo pažnju na sigurnu razliku od 0.3% od predviđene vrednosti. Ako se inlflacija poveća na 3.4% što je veća cifra koju je BOE (Bank of England) ciljala, idemo u kupovinu GBPUSD, a ako bude 2.8% ili manja prodajemo GBPUSD. Istorijski, ako je dolazilo i do manje devijacije od samo 0.1% tržište je i tada burno reagovalo, tako da možemo da očekujemo 50 pipa pokreta odmah.
Savetujemo da nakon prvih spajkova sačekate retracement i onda uđete u trgovanje.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: GBP - CPI (Consumer Price Index)
« Odgovor #1 poslato: 17.08.2010, 10:47:29 »
Objavljen podatak je isti kao i predviđen tako da ništa od trgovanja na ovu vest danas.
Bio je spajkić od 30-ak pipa, ali se tržište povratilo na cenu pre objave vesti...
Ipak lošiji rezulatati od predviđenih za Core CPI i RPI naginju ka medveđem trendu...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 12.10.2010, 06:40:09 »
I danas u 10:30 će da bude objavljen Consumer Price Index u Velikoj Britaniji. Kako je CPI glavni pokazatelj inflacije, možemo da očekujemo veliku volatilnost nakon objave ovog podatka. Prošli je bio 3.1% kao što je i očekivano i kao što se predviđa i za ovaj put.

Savet - GBP/USD: BUY 3.4%, SELL 2.8%.

Obratićemo pažnju na sigurnu razliku od 0.3% od predviđene vrednosti. Ako se inlflacija poveća na 3.4% što je veća cifra od one koju je BOE (Bank of England) ciljala, ulazimo u kupovinu GBP/USD, a ako bude 2.8% ili manja prodajemo isti valutni var jer u tom slučaju očekujemo da funta slabi, odnosno sve manje dolara će biti potrebno za kupovinu 1 funte.
Istorijski, ako je dolazilo i do manje devijacije od samo 0.1% tržište je i tada burno reagovalo, tako da možemo da očekujemo 50 pipa pokreta u momentu.
Do ove informacije se dolazi upoređivanjem prosečnih cena pojedinih roba i usluga sa cenama istih, ali od godinu dana ranije.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 12.10.2010, 08:36:56 »
Nešto mi je čudno da ako inflacija ratse da treba kupovati tu valutu  :) ali vidim da tako piše i na forex factory tako da ću poslušati  :D

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 12.10.2010, 10:42:49 »

I ovaj put je ostvarena predviđena vrednost od 3.1% tako da nismo ulazili u trgovinu.
Što se tiče fundamenata, ove nedelje nećemo biti jako zauzeti kao prošle. Sledeće ćemo da ispratimo tek u petak. Do tada trgujte na neke drugim strategijama, koje takođe možete da nađete na našem forumu.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 12.10.2010, 11:09:22 »
Po tabeli koja je data na forumu, sutra je Retail Sales za Novi Zeland , a u četvrtak Trade Balance za Kanadu. Da li to ipak treba propratiti ili ne.

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 12.10.2010, 11:19:29 »
Iako je ostalo isto...ja sam pratio i doslo je do pomeranja tako da sam uhvatio 30 pipa otislo je kako se
i navelo do 50 pipa..ja sam se ovde posluzio i ostalim indikatorima koji su isto potvrdjivali da ce biti SELL
Ovakve vesti daju i lepu cifricu..kada pozeleni daje motivaciju..a kada nestane ..lepota..to je tooo

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #7 poslato: 12.10.2010, 11:56:25 »
Po tabeli koja je data na forumu, sutra je Retail Sales za Novi Zeland , a u četvrtak Trade Balance za Kanadu. Da li to ipak treba propratiti ili ne.

Mi ih nećemo raditi, ali svakako ništa ne košta da se isprate.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 12.10.2010, 11:57:59 »
Iako je ostalo isto...ja sam pratio i doslo je do pomeranja tako da sam uhvatio 30 pipa otislo je kako se
i navelo do 50 pipa..ja sam se ovde posluzio i ostalim indikatorima koji su isto potvrdjivali da ce biti SELL
Ovakve vesti daju i lepu cifricu..kada pozeleni daje motivaciju..a kada nestane ..lepota..to je tooo

Bravo! Kao što sam rekao i u gornjem postu: ništa ne košta da se isprate...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #9 poslato: 16.11.2010, 08:54:54 »
Prošlo je novih mesec dana i danas u 10:30 će da bude objavljen Consumer Price Index za Veliku Britaniju. Kako je CPI glavni pokazatelj inflacije, možemo da očekujemo veliku volatilnost nakon objave ovog podatka. Prošli je bio 3.1% kao što je i očekivano i kao što se predviđa i za ovaj put.

Obraćamo pažnju na sigurnu razliku od 0.3% od predviđene vrednosti. Ako se inlflacija poveća na 3.4% što je veća cifra od one koju je BOE (Bank of England) ciljala, ulazimo u kupovinu GBP/USD, a ako bude 2.8% ili manja prodajemo isti valutni var jer u tom slučaju očekujemo da funta slabi, odnosno sve manje dolara će biti potrebno za kupovinu 1 funte.

Istorijski, ako je dolazilo i do manje devijacije od samo 0.1% tržište je i tada burno reagovalo, tako da možemo da očekujemo 50 pipa pokreta u momentu.

Do ove informacije se dolazi upoređivanjem prosečnih cena pojedinih roba i usluga sa cenama istih, ali od godinu dana ranije.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 16.11.2010, 10:46:34 »
Objavljeni podatak je 3,2%. Očekivane devijacije od 0,3% nije bilo, tako da se i tržište nije pomerilo (samo 30-tak pipa). Ipak smo ušli u trgovanje sa pending orderom i na taj način smo uspeli da ostvarimo profit od skromnih 7 pipa. Čekamo sledeće vesti... ;)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 16.11.2010, 11:37:27 »
Bila je tapetu igra brzi prsti  :D (par pipa se ipak ulovilo). Najgora stvar je što pre pojave vesti na forexfactory (obično rezultat kasni minut, dva ), dođe do turbulencije na tržištu i do velikog pomeranja.
Tako da se često desi da pre nego što se pojavi rezultat  :o prođe voz  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 16.11.2010, 11:47:48 »
Bila je tapetu igra brzi prsti  :D (par pipa se ipak ulovilo). Najgora stvar je što pre pojave vesti na forexfactory (obično rezultat kasni minut, dva ), dođe do turbulencije na tržištu i do velikog pomeranja.

Ovu vest sam radio sa pending orderom i u buy-u i u sell-u. Postavio sam ih u 10.25h , znači 5min. pre vesti.
Mene nije interesovalo u koju će stranu cena da ode, takođe ja nisam ni čekao objavljeni podatak u 10.30h.
Očekivao sam mnogo veći pomeraj...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 16.11.2010, 11:51:33 »
Ja se ponekad vodim istom logikom postavim 10, 15 ili 20 pipa od tekuce vrednosti u buy i u sell stranu. Sada nisam odigrao tako, već sam čekao pomeraj (pre rezultata vesti) da ga uhvatim.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 16.11.2010, 13:43:59 »

To  je  razlog  zasto se placa  subscribe  odredjenim  izvorima  :)