Autor Tema: Koeficijent long - short  (Pročitano 5317 puta)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Koeficijent long - short
« poslato: 04.04.2012, 11:06:44 »
Oanda ima javno prikazan ovaj koeficijent http://fxtrade.oanda.co.uk/analysis/open-position-ratios

Da li neko zna da ili jos neki broker ima tako nesto i koliko je to merodavno?
Ovo ne moze pomoci na nacin da ako su svi long da idemo i mi, ali mozemo znati gde se novac trenutno nalazi, a to bi bar meni mnogo znacilo.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Koeficijent long - short
« Odgovor #1 poslato: 04.04.2012, 11:21:46 »
Pronasao sam jos i od saxo bank.

Napravio sam html stranicu u kojoj mozete pratiti trenutni koeficijent kod oande i kod saxo bank, stavite fajl na desktop i samo ga otvorite preko vaseg defoult browsera, da bi bilo jednostavnije i brze, ne moramo ici na sajtove.
Ako neko zna ko jos pruza te informacije nek napise, pa cu i to ubaciti, sto vise to bolje.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 04.04.2012, 11:24:11 »
Oanda ima javno prikazan ovaj koeficijent http://fxtrade.oanda.co.uk/analysis/open-position-ratios

Da li neko zna da ili jos neki broker ima tako nesto i koliko je to merodavno?
Ovo ne moze pomoci na nacin da ako su svi long da idemo i mi, ali mozemo znati gde se novac trenutno nalazi, a to bi bar meni mnogo znacilo.
Dosta brokera daje tu informaciju, mada ih sa druge strane ima i puno koji ne daju.

Za pravu sliku situacije trebaju ti informacije od preko 90% brokera. Nazalost to se moze naci samo sa pozamasnom mesecnom sumom (kroz pretplatu).

Pretpostavljam da ti trebaju iz razloga da bi radio sistem kao sto rade banke, kontra svim ostalim igracima na fx-u ?  8)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 04.04.2012, 11:29:40 »
Ne bih da kontriram, ili mozda i da, mada ne bih to bas tako rekao, nego jednostavno da znam gde se novac nalazi, gde je vecina pozicija na odredjenom paru, onda bi slika bila potpunija jer bih "znao" u napred sta momci pripremaju. A ovako znam u datom trenutku i moram brze da reagujem :)

Sto vise znam takvih informacija, to je bolje, pa tako ako znas jos neke koji to pruzaju, ostavi link.

Van mreže Agor

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 04.04.2012, 12:24:36 »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 04.04.2012, 13:11:51 »
E super Agor, svaka ti cast.

Evo ubacio sam i njih, to bi bilo dovoljno, tesko je pratiti sve. Koda ima viska i previse, ako nekome bas to smeta nek preuredi, meni ne smeta i nisam hteo da se zamaram, ubacio sam direktno sa ovog sajta sto je Agor postavio.

(nadam se da ce ovo raditi kako treba)
« Poslednja izmena: 04.04.2012, 13:43:42 mileFX »

Van mreže casterio

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 21.04.2012, 19:39:46 »
You all have discussed very well on the topic. I am glad to find this forum. Really very helpful. Looking forward to more information. Thanks

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 22.04.2012, 20:49:41 »
EURCHF je sigurno 95% long pa opet ne mrda  ;D

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 23.04.2012, 00:17:27 »
mislim da je 50 50 i zato ne mrda. ima i onih koji sve manj veruju da ce snb odbraniti peg. vec se desio prvi pokusaj obaranja pega pre nego podizanje...
Momentum counts.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 24.04.2012, 10:46:13 »
mislim da je 50 50 i zato ne mrda. ima i onih koji sve manj veruju da ce snb odbraniti peg. vec se desio prvi pokusaj obaranja pega pre nego podizanje...

Jeste možda u veličini lota ali mislim da nas 95% sitnih ima long a veliki samo njih 5% održavaju balans veličinom svog kapitala tj. lota :) i onda se pojave razno razni spajkovi kod brokera koji kupe stopove sirotini i tako u krug.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 24.04.2012, 14:34:02 »
pa naravno uvek je tako...
Momentum counts.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 28.07.2012, 16:17:07 »
Market sentiment je lepa stvar, ona pokazuje gde trguje vecina klijenata . No to ne bi trebalo da zanima obicnog trejdera , sem u smislu da trguje kontra od vecine. Ono sto retail ne vidi to su pozicije banaka, pratim redovno market sentiment, i ono sto primecujem je da kada je god 70+% u bullish , cena ode u kontra ili obrnuto. Razlog ....pa ajkule odredjuju smer plivanja a male ribice samo plivaju oko njih.
Mozda je zanimljivije da vidite koliki je trenutni obim novca u short ili buy poziciji. Vecina ECn brokera nudi Oneclick trading scriptu koja upravo to pokazuje. Redovno je koristim na proboju trendlinija ili kada me zanima momentum na support i resistance linija.

Na primer Eurusd short 50 miliona a Buy 12 miliona, i cena ide polako preko supporta. Koristim ga kao trenutni prikaz stanja berzi...To je takozvana Market Depth usluga koju vecina brokera nudi. Nije lose da je imate na chartu.
« Poslednja izmena: 28.07.2012, 23:43:43 Panzer »