Kada sam poceo da trgujem, trgovao sam sam, po nekim svojim osnovama i osecajima. Posle prve nedelje ja ostvarim profit od 25% mog racuna, ja prezadovoljan. Krece druga nedelje, pocnem pratiti forum, pratiti neke analize, meni dodje profit 10% racuna. treca nedelja ja sve vise zagrejan pocnem po foruimama , skayp grupama kupiti neke stvari. i uglavnom odatle krece minus iz dana u dan. Bude pozitivna trgovina ali minus. i tako nekoliko meseci i ode racun.
Hocu reci bavite se osnovama, ucite iz osnova. Trgovina je vrlo jednostavna, nema neke filozofije, sto je komplikovati kada moze jednostavno.
Zato ljudi manite se raznih gluposti, dokaza o racunu. Samo slika. slika govori vise od 1000 reci.
Recimo ovu strategiju ili sistem ne razume 90% ljudi koji ovo citaju. Ne moze se trgovat ceo dan, ne moze se ceo dan cekat signal, ne moze se cekati preko noci.
Trgovanje treba napraviti da bude tako opusteno da se odradi posao i kraj za taj dan. Trgovat za vreme Londona.
Moje licno iskustvo da predjem na stvar. Poceo sam pratiti ovu temu i doziveo sam krah. Pratio sam coveka, kojega nista nisam razumeo a ne razume ga ni 98%forumasa. Ali bukvalno nista. Pricao je on neke stvari, ali od tih stvari nije bilo pozitive. Onda sam upoznao coveka. Gde mi je covek samo rekao izbaci sve forume iz glave, sve skayp grupe, samo osnova. i poceo sam sa osnove. Za dve nedelje poslovanja ja sam u dobrom plusu.
Ne zelim niko da me pogresno shvati. Samo zelim reci, da napisete objasnjenje, da iznesete svoj sistem da svi mi vidimo, da naucimo kako se to radi, da dobijem objasnjenja za sva pitanja. Jer o disciplini nigde se polemika nije vodila. Ja imam jedan sistem koji sam dobio, koji mi je objasnjen kako se trguje. Pa sam zeleo da to uporedim.