Autor Tema: FOREX i akcije kompanije  (Pročitano 1986 puta)

Van mreže maverick

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
FOREX i akcije kompanije
« poslato: 03.03.2012, 06:18:01 »
Pri kraju sam triala, nisam iskusan, definitivno sam trebao da se vise udubim u pricu... Poceo sa 100k, i evo za mesec i nesto 30%... mislim da je ok?
Ali jedno pitanje koje me muci vec danima je da li, ukoliko ja kupim #AT&T (stocks valjda) preko FOREX platforme, da li ja zapravo posedujem te akcije, tj. neki mnogo sitni udeo u toj kompaniji? I da li ima nekog vremenskog ogranicenja koliko dugo ja mogu drzati otvoreno recimo #AT&T i eventualnih penala koje bih placao?

Hvala na odgovoru :)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: FOREX i akcije kompanije
« Odgovor #1 poslato: 04.03.2012, 22:21:16 »
Ne posedujes akcije koje su kupljene preko forex brokera, ti sa brokerom sklapas (CFD)ugovor za promenu vrednosti te akcije, da to grubo kazem ti se kladis za ili protiv te akcije.
Posto ne posedujes akciju to znaci i da nemas pravo na dividendu i profit ostvarujes iskljucivo kroz promenu vrednosti te akcije.
Nemas vremensko ogranicenje za koje moras da zatvoris taj ugovor ali posto se ovde radi o trgovanju na margini poenta je brz profit.
Sto se tice penala ne razlikuju se u odnosu na trgovanje valuta, svako vece ti se obracunava kamata(swap), kod valuta je to razlika u kamatnoj stopi zemalja valutnog para a o kakvoj se kamati radi kod ovakvih ugovora to stvarno ne znam.
« Poslednja izmena: 04.03.2012, 22:22:50 dukfx »