Mislim da u pozicionoj trgovini nije dobra taktika povlačenje SL proporcionalno ostvarenom profitu. Na gornjoj karti vidimo da nas je u jednom trenutku 12 pipova delilio od izlaska. Logikom TS bismo tu izašli ranije, uzeli neki profti veći od 12 pipa i prekinuli long trgovinu. U nekim slučajevim bi se pokazalo dobrim jer je ostvaren manji profti umesto da smo završili sa nulom. Ali bi se u drugim slučajevima pokazalo da je propušten veći, kao u ovom slučaju, ili ekstremno veći kao u slučaju dugotrajnih trendova.
Poziciona trgovina je trgovanje gde ciljamo na više stotina čak i hiljada pipova i u tome trebamo biti dosledni. Izlaz iz takve trgovine mora biti jasan signal, ne TS. Dolazimo do onga što je huntrader rekao u ovoj temi pre oko dva meseca: "... da je važan ulazak, ali mnogo je važnije izlazak iz trgovanja". U ovom slučaju taj signal je bio proboj jasne trend linije.
S druge strane, pošto je to bila moja prva long trgovina, najdublja želja mi je ipak bila, sada shvatam, da je pustim "do kraja" jer će mi kao takva biti vrednije iskustvo od uzimanja određenog broja pipova.