Autor Tema: Tehnike dobrog ulaska u poziciju  (Pročitano 23757 puta)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Tehnike dobrog ulaska u poziciju
« Odgovor #30 poslato: 10.09.2010, 12:08:34 »
koji indikator koristish za obelezhavanje pochetka rada berzi?
To je indikator TimeZones. Idi u deo sa indikatorima, stavio sam ga tamo (čini mi se da sam ga našao na ovom forumu ali nisam ponovo mogao da ga nađem ovde pa je možda sada dupliran).
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Ulaz posle konsolidacije (trouglovi)
« Odgovor #31 poslato: 23.09.2010, 19:39:29 »
Ulaz posle konsolidacije, odnosno trougla je jedan od najsigurnijih ulaza u poziciju. Šta je konsolidacija? To je pojava kada su i prodavci i kupci sve neodlučniji i dolazi do smirivanja cene na taj način da je svaka sledeća sveća manja od prethodne. Time se dobije formacija trougla. Na slici vidimo praktično idealan trougao usmeren ravno na desno. Trougao može biti usmeren i na dole ili na gore.

Zašto je trougao značajan? Zato što posle njega najčešće dolazi do naglog pomerenja cene na jednu ili drugu stranu što nam znači mali rizik ulaska u poziciju. Na priloženoj slici je situacija od danas. Poslednja nezatvorena sveća, na koju ukazje velika strelica, je od 8h. Upravo zato i imamo konsolidaciju, smirenje, jer se čeka otvaranje berze. Stohastika i MACD su povoljni i ukazuju da je veća šansa za pad cene. Dodatno se mora uočiti da smo na 00 što pogoduje proboju trogula. Cena jeste otišla skoro 100 pipa na dole zaključno sa narednom svećom.
« Poslednja izmena: 23.09.2010, 19:41:30 Tango »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Stohastika kao pomoć za ulaz u poziciju
« Odgovor #32 poslato: 23.09.2010, 19:50:38 »
Na priloženoj slici vidimo današnji slučaj odbijanja od 00 nivoa, prva elipsa. Obratite pažnju da je visoka stohastika i presek crvene i plave linije ukazao na ulaz. Druga elipsa pokazje odbijanje od nivoa na kome se otvorio dan. Stohastika je bila ok i u ovom slučaju. Drugo odbijanje se poklapa sa NY open.
« Poslednja izmena: 23.09.2010, 19:52:17 Tango »

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 23.09.2010, 20:15:05 »
Ne bih se bas slozio oko ovog ulaznog signala, cena je pocela da ide dole od 9 sati nakon sto su jedna za drugom pocele da izlaze lose euro vesti. Da su vesti bile po predvidjanjima eur/usd bi verovatno nastavio svoj dosadasnji up trend guran izuzetnim slabljenjem dolara od FOMC meeting pre dva dana.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 23.09.2010, 22:23:46 »
Slažem se. Stohastiku najviše držim zbog toga što je drugi vole da gledaju. Stalno pričaju sad je oversold idemo buy, odnosno sada je overbought, idemo sell. Pa kad je toliko vole, evo primera gde su pravu. Ja volim price action (kretanje cene), odnosno ono što nam sveće govore. Fundament jest bitan ali je stvarnost ono što pokažu sveće. Otpor, koga sveće u prvom slučaju jasno crtaju sat vremena ukazuje na pad. U drugom slučaju neodlučna sveća na daily openu mi je bolji pokazatalje od stohastike. Naravno, na foruxu je sve verovatnoća, pa i PA.
« Poslednja izmena: 23.09.2010, 22:26:08 Tango »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Ulazak u Long Term poziciju
« Odgovor #35 poslato: 24.09.2010, 09:51:17 »
Objasniću pokušaj ulaska u long term, dugotrajnu, poziciju. Ako uspemo da u nju uđemo onda smo mirni duže vreme a trend radi za nas. Šta nas sprečava? Vraćanje cene koje nas izbacuje iz pozicije sem ako niste voljni da idete sa velikim SL. Ja nisam. Radije ću da ulazim više puta sa BE ili mailim gubitkom.

Date su 4 karte od danas. W, D, H1 i M1.

Na W vidimo dosta dobar Fib do 61,8, zapravo to je 38,2 samo sam ga obrnuto nacrtao. Dobri uslovi za nastavak trenda up.

Na D vidimo trend up i poziciju ulaska.

Na H1 se vidi malo bolje ulazak, a na M1 detaljno.

Šansa da budemo vraćeni na ulaznu cenu je velika ali smo ušli sa nadom da se možda cena neće vratiti.
« Poslednja izmena: 25.09.2010, 12:38:29 Tango »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 24.09.2010, 19:56:50 »
Odlično !

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 30.09.2010, 21:10:20 »
Da pogledamo da li je pozicija, gore opisana pre četri dana,  preživela današnji buran dan. Sa slike vidimo da nas je 12 pipova delilo od izlaska. Posle toga je cena počela da se vraća na gore. Pozicija je za sada preživela.

Pomeranje SL niže, da bi spasli poziciju, nije dobro jer se postavlja pitanje koliko i po kom pravilu.

Ovde je dobar potez da se uđe sa još jednom buy pozicijom. Zašto? Ako cena ode dole izlazimo sa malim gubitkom te druge pozicije, prva sa nulom, tj. BE. Ali ako cena okrene na gore, onda smo profitirali.
« Poslednja izmena: 30.09.2010, 21:15:02 Tango »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 09.10.2010, 11:32:29 »
U prilogu je slika koja pokazje kako se odvija gore započeta long trgovina. Postupili smo disciplinovano po logici long trejdera, nismo izašli iz pozicije četvrtog dana kada je pretilo da se pozicija zatvori sa BE. To nas je odvelo do sadašnjih 300 pipova za 10 radnih dana, tj. 30 pipova dnevno. Za pozicione trejdere to je to dobar prosek po poziciji ali ukupno malo, i zato oni otvaraju više pozicija na više parova.

Nedeljna karta pokazuje da smo došli do kritičnog nivoa, ali treba da se podsetimo samog ulaska, poruke u kojoj je data nedeljna karta sa Fibionači nivoima u kojoj smo izneli plan da je u pitanju trend na gore sa Fib vraćanjem, tako da očekujemo dalji rast.
« Poslednja izmena: 09.10.2010, 17:26:43 Tango »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 14.10.2010, 20:53:01 »
U prilogu je današnja trgovina koju je odlikovao mali rizik ulaska zbog retko velike konecentracije indikatora.
« Poslednja izmena: 14.10.2010, 20:55:46 Tango »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #40 poslato: 14.10.2010, 21:12:28 »
A pa vidim ja, uskoro ćeš ti signale da postavljaš ovde  ;)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 14.10.2010, 21:24:49 »
Hvala, hvala... ali ima još mnogo da se uči, a posle ako Bog da, pravim EA.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #42 poslato: 16.10.2010, 14:10:18 »
Hvala, hvala... ali ima još mnogo da se uči, a posle ako Bog da, pravim EA.
I tu ćemo te potpuno podržavati, videćeš da je to normalan sled okolnosti,
koji će ti pružiti da ne moraš stalno da buljiš u monitor, a rezultati će ti ostati isti, a verovatno i bolji.
Samo tako nastavi...

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 16.10.2010, 14:55:53 »
Mislim da si  ti već sasvim spreman da počneš da radiš na Live računu jer sledeće sa čime  moraš da se izboriš je psihologija Live trejda,tehnički si potkovan sasvim dovoljno da kreneš sa radom, sa money managementom si dovoljno upoznat tako da ti je to sledeća faza da probiješ svoje psihološke barijere a to možes samo Live trejdom(to je bila inače i jedna od stvari u čemu su sva četvorica na Trejd šou u Budimpešti složili jednoglasno )!(Ovde mislim na Tanga,pratim tvoje postove od početka i ovo je moje najiskrenije mišljenje).
U vezi pisanja experta možemo da ti pomognemo samo reci kad si spreman,možemo da spojimo i neke zajedniče ideje,neke od tehnika što koristiš već imamo delimično napisano tako da to uopšte nije naučna fantastika  napraviti!
A najbolja stvar u svemu je što mi to stvarno možemo da uradimo vrlo brzo! U Forexu ako pomogneš drugome  i ako deliš sa drugima informacije ne znači da ćes hraniti svoju konkurenciju i da ćeš manje zarađivati kao što to obično biva u ostalim poslovima(jedan od razloga što se i mi bavimo ovim poslom )nego ćes samo svoj i tuđi napredak da podpomogneš i da ubrzaš.
Sve najbolje
« Poslednja izmena: 16.10.2010, 15:13:06 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 16.10.2010, 17:16:59 »
ako pomogneš drugome  i ako deliš sa drugima informacije ne znači da ćes hraniti svoju konkurenciju i da ćeš manje zarađivati kao što to obično biva u ostalim poslovima(jedan od razloga što se i mi bavimo ovim poslom )nego ćes samo svoj i tuđi napredak da podpomogneš i da ubrzaš.

Moram da pohvalim ovo gore postovano - gospodina i sve koji se ovoga drze...svaka cast i kapa dole  ovo pisem jer kada sam pocinjao covek koji mi je mnogo pomogao da udjem u sve ovo i kada sam ga pitao da li moze da mi pomogne isto odgovorio ovo gore...vise bogatih verujem i nama bolje...

Nastavite samo ..sve pohvale