Znamo kako je važno dobro ući u poziciju, a to znači da se cena ide u pravcu u kome želimo i to od prvog pipa po ulasku, da bi se time odmah rešili negativnog spreda i da dođemo do nekog plusa koji bi nam omogućio BE (stop loss=entry prace) ili izlaz sa +1 (stop loss=entry price+/-1). S druge strane znamo koliko to nije lako (u mojim prvim danima forexa imao sam utisak da moj kompjuter kontroliše celo forex tržište, zato što god da uradim, tržište uradi kontra).
Želo bih da ovde razmotramo tehnike dobrih ulazaka.
Jak proboj psihloškog nivoa. Ono što za mene sada daje najbolje rezultate je ulazak na proboj psihloškog nivoa sa jakim momentom (zamahom, pokretom) cene. Psihološki nivoi su oni sa okruglim brojevima. 1.2000, 1.3000 itd, 85.00, 86.00 itd, znači na 100 pipa udaljenosti. Treba obratiti pažnju na među nivoe, npr 85.50. U prilogu je slika od trenutnog stanje USDJPY, 30 M. Školski primer. Višestruki pokušaji proboja cene na gore kroz 85.50. Konačno je nivo probijen i to bez dvoumljena cene, znači pravi momenat za ulazak. Naravno ne znamo dokle ćemo stići ali je zato šansa za gubitak/rizik sveden na minimum.
Ako smo propustili proboj, čekamo da cena stigne do sledećeg psihološkog nivoa i/ili tražimo u drugim parovima gde je cena blizu psihloškog nivoa.