Autor Tema: AutoFibonaci-Strategija trgovanja  (Pročitano 9936 puta)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
AutoFibonaci-Strategija trgovanja
« poslato: 26.02.2012, 22:00:34 »
Mnogo ljudi na Forexu trguje sa Fibonacijevim brojevima, nazalost vecina njih proizvoljno tumaci kako treba trgovati po tim pravilima, i cesto dovodi do toga da gube previse novca.

Iz tog razloga sam odlucio da podelim sa vama ovaj sistem. Indikator sam oznacava kada treba uci u trejd , koji sl i tp staviti. On je kodiran da ulaske postavlja na osnovu pravila trgovanja po fibonaciju tako da nema mnogo lutanja. Dobra stvar je sto ima sl koji moze eliminisati trejderove lose navike.

TF- Bilo koji, ali za pocetak pocnite sa H1 i H4
Valutni parovi- Bilo koji , ali bih preporucio Majors
Entry- sam indikator ce izbaciti liniju gde treba uci
SL, TP - sam indikator izbacuje linije za to
Ukoliko vidite da indikator menja buy sell signa vise puta , ne trgujte , jer je ranging market, tada mozete odraditi neki vas CTR sistem.
Ne drzite indikator danima na chartu vec ga s vremena na vreme prevucite na chart, jer zbog malog bug-a u MT4 desava se da se linije stope u jednu.
U prilogu imate uputstvo za koriscenje.
Ps Ovaj sistem je jednostavan za koriscenje , pa pocnite na demou dok ne steknete sigurnost...i uvek 1-3% rizika ne vise.
« Poslednja izmena: 26.02.2012, 22:09:11 Panzer »

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: AutoFibonaci-Strategija trgovanja
« Odgovor #1 poslato: 27.02.2012, 00:10:39 »
hvala, javim kako radi  :)

Van mreže bekan

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 27.02.2012, 15:13:22 »
dobar indikator panzer

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 27.02.2012, 17:03:21 »
za sada lepo radi, ali stvarno je bolje preko dana, nego neki deo noci

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 27.02.2012, 19:03:38 »
Mnogo ljudi na Forexu trguje sa Fibonacijevim brojevima, nazalost vecina njih proizvoljno tumaci kako treba trgovati po tim pravilima, i cesto dovodi do toga da gube previse novca.

Iz tog razloga sam odlucio da podelim sa vama ovaj sistem. Indikator sam oznacava kada treba uci u trejd , koji sl i tp staviti. On je kodiran da ulaske postavlja na osnovu pravila trgovanja po fibonaciju tako da nema mnogo lutanja. Dobra stvar je sto ima sl koji moze eliminisati trejderove lose navike.

Ukoliko vidite da indikator menja buy sell signa vise puta , ne trgujte , jer je ranging market, tada mozete odraditi neki vas CTR sistem.
Ne drzite indikator danima na chartu vec ga s vremena na vreme prevucite na chart, jer zbog malog bug-a u MT4 desava se da se linije stope u jednu.
Ps Ovaj sistem je jednostavan za koriscenje , pa pocnite na demou dok ne steknete sigurnost...i uvek 1-3% rizika ne vise.
Nemogu nesto da ga preuzmem nije nesto u redu kod mene ,mozes ga postaviti u nekom drugom obliku za preuzimanje.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.02.2012, 19:53:02 »

Nemogu nesto da ga preuzmem nije nesto u redu kod mene ,mozes ga postaviti u nekom drugom obliku za preuzimanje.
nece trebati drugacije uspeo sam nekako,i upravo pokazuje sel ono sto i ja predvidja dobar je .

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 29.02.2012, 16:59:04 »
za sada lepo radi, ali stvarno je bolje preko dana, nego neki deo noci

Izgleda dobar, tamo u uputstvu i pise da ga treba raditi na London i USA, zato što je bolje kretanje cijene.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 17.03.2012, 21:09:45 »
Udjite u kod indikatora i pogledajte ko je napisao indikator, covek koji ima jos nekoliko super profitabilnih indikatora koji su super profitabilni zaradjuju milione, ali on zeli da ih proda da i drugi zarade i to samo za 96$ i to samo ako DANAS POZOVETE.

Da li iko,iko moze da poveruje u ovo?

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 17.03.2012, 21:56:22 »
mile a kako ti trgujes napisi osnovni koncept...
ne kazem da treba traziti sveti gral niti je to bilo koji sistem ili indikator, ali nesto ti pomaze u donosenju odluka nesto ne. glavna stvar u trgovanju je psihologija. ima nekoliko vrsta trgovaca -to su bikovi medvedi ovce i veprovi.
bikovi i medvedi zaradjuju veprovi ulaze prerano a ovce prekasno...
Momentum counts.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 17.03.2012, 22:27:30 »
mile a kako ti trgujes napisi osnovni koncept...
ne kazem da treba traziti sveti gral niti je to bilo koji sistem ili indikator, ali nesto ti pomaze u donosenju odluka nesto ne. glavna stvar u trgovanju je psihologija. ima nekoliko vrsta trgovaca -to su bikovi medvedi ovce i veprovi.
bikovi i medvedi zaradjuju veprovi ulaze prerano a ovce prekasno...

Ja nisam nikakav profi trader,ja jos ucim, kao i svako(ili mozda ne svako) sprzio sam svoj prvi racun, imam dva live racuna kod razlicitih brokera, koje skoro i ne koristim, jer nisam zainteresovan da trgujem sve dok ne naucim sve ono sto smatram da moram znati, naravno trgujem na demo racunu.
Ono sto mene interesuje jeste scena iza paravana, sta se desava iza tog charta i zasto, dok ne doktoriram te grafikone i kretanje cene (naravno da ne mislim da naucim svaki potez i da budem 100% profitabilan, naravno da to nije moguce) necu se smiriti, jednostavno tako funkcionisem. Ne mogu jednostavno uzeti neki sablon i raditi po njemu, jer me to ne ispunjava, moram da znam mnogo vise da bih bio zadovoljan.

Ne radi se ovde o svetom gralu, to su price za malu decu, kao i mnoge druge manipulacije, trazim svoj mir u trgovanju :)

Kada budem kompletan trgovac, tj. kada budem smatrao da jesam, podelicu sva svoja razmisljanjima sa vama, za sada ne mogu o tome da pricam. Verovatno ce ovo nekom smesno zvucati, ali tako ja razmisljam.

I da napomenem da nisam ovde da se prepirem i svadjam, i da namecem neka svoj misljenja, jer u poslednje vreme mnogo ostro pisem, ali jednostavno neke stvari se jednom moraju razresiti.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 17.03.2012, 23:24:48 »
u potpunosti se slazem sa tobom .
ni ja ne zelim da se svadjam.
u pravu si kada kazes da se ne treba vezati za neki indikator ili strategiju kao da su 100 % profitabilni jer je to nemoguce. ali moras imati neki sistem neki plan neki indikator- pa makar i price action - cena kao glavni indikator.
uz to jako bitan faktor je FA bez koje je nemoguce donositi odluke u trgovanju
ali i tu ima zackoljica
nista nije onako kao sto izgleda
npr
objave dobre vesti za usd, i to ceo dan dobre i to drasticno ali to ne pomaze da eurusd pada vec upravo skace.nekad je to zbog velikih igraca koji prodaju usd kupuju akcije i indekse, i tako obaraju vrednost dolara, ali to izaziva reakciju trzista tako sto rastu akcije i indeksi a onda kad to zavrse tek onda se kupuje usd koiji tada jaca u odnosu na eur.
ovo se cesto desava bas ovako, aili nije u 100% slucajeva
uglavnom kretanje cene instrumenta pre i posle vesti zavisi od njegove relativne vrednosti i i sentimenta - npr trenutno je precenjen eur izadju lose vesti za usd ali usd ne pada jer je vec dosta pao.
isto i za euro u poslednje vreme oko problema sa grckom, - ceo dan dobre vesti iz nemacke i francuske pa i sire, ali onda bude neka vest iz grcke i odmah kolaps, 200 300 pipsa dole kod od sale..., samo zbog panike i straha...
malo sam odlutao ali poenta je da bi shvatio sa se krije iza charta mora se raditi FA i pored toga mora da se zna psihologija mase i psihologija vodja  - novac ide tamo de je profit- tamo de ide novac tu ide i cena
da bi se sklopile sve kockice mora se raditi TA +FA svi relevantih dogadjaja koju su se desili u blizoj ili daljoj proslosti + sentiment, psihologija, i na kraju disciplina da se tako radi u svakom trejdu.
obicno je dobro voditi dnevnik gde pises sve sto je bitno iz trejda u trejd iz dana u dan iz godine u godinu...
tako mozes da analiziras i uvidis greske pri svakom trejdu nebitno da li je pokupio sl l\ili tp

sto se fibonacija tice probacu ga...:)

« Poslednja izmena: 18.03.2012, 23:58:39 FXModerator »
Momentum counts.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 19.03.2012, 16:40:53 »
Udjite u kod indikatora i pogledajte ko je napisao indikator, covek koji ima jos nekoliko super profitabilnih indikatora koji su super profitabilni zaradjuju milione, ali on zeli da ih proda da i drugi zarade i to samo za 96$ i to samo ako DANAS POZOVETE.

Da li iko,iko moze da poveruje u ovo?

Posto si svez u Forexu , da ti pojasnim , u pitanju je programer Karl Ditman(jedan od 4 najbolja programera u industriji zabave ) , osoba koja je odlicna u programiranju i jos bolja u marketingu , ali ne i manuelnom trejdovanju, jer to i ne radi. U stanju je da automatizuje svaki sistem i napravi sve moguce indikatore ,i zivi od prodaje ovakvih indikatora a ne od IB i Money Managing a. Kao korisnik ovog foruma imas privilegiju da si ga dobio za dzabe :D E sad iskoristi mastu i indikator kao potrvdu FIb nivoa...

http://karldittmann.com/free-trend-indicator-draws-trend-lines-forex-metatrader4/
http://karldittmann.com/karl-dittmann-produts-full-list/
Ima dosta korisnih stvari koje su free
« Poslednja izmena: 19.03.2012, 17:15:56 Panzer »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 19.03.2012, 21:00:35 »
Imam moj MACD i preko RSI ispod nule sel iznad bay,a na ovoj stranici sto si postavio za oko mi je zapao ovaj indikator is prve Free Forex Intraday trading indicator – the power of 3 indicators in 1 kao da ga je za mene pravio samo je Moving Averages u pitanjuali isti princip ispod nule sel a iznad bay,dobro se slaze sa MACD i preko RSI.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 19.03.2012, 21:27:16 »
Imam moj MACD i preko RSI ispod nule sel iznad bay,a na ovoj stranici sto si postavio za oko mi je zapao ovaj indikator is prve Free Forex Intraday trading indicator – the power of 3 indicators in 1 kao da ga je za mene pravio samo je Moving Averages u pitanjuali isti princip ispod nule sel a iznad bay,dobro se slaze sa MACD i preko RSI.
Ovoj konbinaciji se treba dodati di napoli i preko njega RSI ,ali rsi da ima nivoe 30 70.Desava se nekada da da i lazan ispod nule pa da ga vrati gore,zato je dobar di napoli i preko rsi jer ako je u blizini prboja sel odnosno nule nivo 30 rsi-a onda sl drzati do 30 nivoa i cekati da di napoli presece liniju na gore ,ako ode ispod 30 sel poz,nisu velike razlike pip od nule do 30, a bitne za nenadani preokret da se primetiti.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 19.03.2012, 22:06:25 »

Ovoj temi ne pripada tvoj tekst i nacin trgovanja.