Autor Tema: Preporučeni brokeri  (Pročitano 128435 puta)

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
Odg: Preporučeni brokeri
« Odgovor #15 poslato: 19.08.2010, 10:43:30 »
Prvo da napomenem da jeste size 0.10 = 0,10 $, sto znaci ako dnevno napravim cca 100 pipa to je profit od 10$, drugo moj balans je dosta mali nesto preko 600$ i zato idem polako sa malim, ipak sam ja novajlija na live racunu.

Sto se tice brokera nisam imao ama bas nikakvih problema bonus mi je legao u roku od 24h i manje i nisam imao problema da imam nalog otvoren a da se platforma zamrzne ili pukne.

E sad voleo bih da cujem od svih vas kojeg brokera koristite pogotovo me zanima moderatori preko kojeg brokera rade, verujem da imaju iskustva i nikad se ne zna mozda otvorim jos jedan account.

Cuo sam da (tako kazu) Bronco nije los broker a imaju i predstavnika u Srbiji a vidim da je na listi pouzdanih brokera pa ima li neko sa njima iskustva.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 19.08.2010, 12:34:09 »
U redu je da za size od 0.10 pip bude 0,10$, naročito za početnika. Zanima me koliko dolara treba da angažujem za size  od 0.10 i kolika mi treba dolara za marginu za taj size? Konkretno, za 600$ koje imaš koliko možeš pozicija da otvoriš istovremeno na sizeu od 0.10?
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 19.08.2010, 12:38:19 »
Već kad smo kod brokera. Zna li neko nešto o ovima? http://www.forexclub.biz/open-real-srb/

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 19.08.2010, 12:54:28 »
U redu je da za size od 0.10 pip bude 0,10$, naročito za početnika. Zanima me koliko dolara treba da angažujem za size  od 0.10 i kolika mi treba dolara za marginu za taj size? Konkretno, za 600$ koje imaš koliko možeš pozicija da otvoriš istovremeno na sizeu od 0.10?

Minimalni uslovi :
Ako ti je vrednost 1 pipa sa lotom 0.01 , 0,10 $ - treba ti minimalni račun od 1.000 dolara.
Ovo drugo tvoje pitanje ti zavisi sa kojim leverage-om je otvoren račun...
Poz...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 19.08.2010, 13:37:24 »
Mislio sam da mi na to pitanje odgovori Berkut, pošto je kod Inste.
Hadjemo korak po korak.
Imam 400 usd.
Idemo kod brokera sa leverage 1:100, size 0,01 lot (mikro lot od 1000 usd).
Da bi angažovao tih 1000 usd treba mi 10 usd, zato što je 10x100=1000.
Dodajmo još toliko za marginu (možda ovo nije dovoljno, odnos margine i glavnice od 1:1).
Znači 20 usd za jednu poziciju.
To opet znači 20 pozicija za 400 usd?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 19.08.2010, 15:10:10 »
E sad voleo bih da cujem od svih vas kojeg brokera koristite pogotovo me zanima moderatori preko kojeg brokera rade, verujem da imaju iskustva i nikad se ne zna mozda otvorim jos jedan account.

Pozz...
Opet napominjem da sam koristio manje više sve brokere iz naše tabele. Trenutno radim sa 5 brokera.
Ne bih želeo ni jednog od njih da favorizujem, mogu samo da kažem da su svi oni ok.
« Poslednja izmena: 19.08.2010, 19:25:21 SuperFX »

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #21 poslato: 19.08.2010, 22:13:19 »
Dnevno imam oko 20-ak naloga na cekanju uglavno radim na taj nacin pending order na odredjenu cenu.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 20.08.2010, 18:30:29 »
Hvala na odgovoru ali i dalje niko da mi jasno odgovori. Ako imam 400 usd koliko mogu pozicija da otovorim sa lotsize od 0,01 (1000 usd) a da je pri tome svaka pozicija u minusu od 100 pipa.

Po meni, za angažovanje 1000 usd je potrebno 10 usd na 1:100 leverage. Minus od 100 pipa od po 0,1 usd (tolika je vrednost pipa na sizeu od 0,01) pokrivamo za 10 usd (100x0,1). Znači 20 (10+19) usd po poziciji, odnosno ukupno 20 (400/20) pozicija.

To se uklapa u 20 tak naloga na čekanju koje navodiš. Svaka čast na tome, s obzirom da si početnika koji je tek 2 meseca na real.

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 20.08.2010, 23:19:23 »
Na primeru EURUSD gde je vrednost jednog pipa sa Lotom 0.01  = 0.1 USD ,minus od 100 pipa bi bio minus od 10 dolara.
Ako nam je leverage 1:100 to znači da sa pozicijom od 0.01  zauzimamo od margine (100000*0.01)/100 =10usd .
Raćun od 400 dolara bi trpeo max 20 takvih pozicija .Vrednost lota naravno zavisi i od  valutnog para koji radimo i to treba uzeti u obzir.
U svakom slucaju si dobro izračunao a za podsetnik pogledaj
http://www.forexsrbija.rs/pip-i-lot-osnovni-koraci.html
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže pavle

• Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 25.08.2010, 14:00:48 »
Moze li mi ko objasniti sta moram uraditi da bih otvorio micro racun kod npr. FxOpena.
Procitao sam proceduru koja se popunjava, ali ne znam sta ide posle, kako njima uplacujem novac, kakav racun se otvara u banci, jel treba mooneybookers posle?
Izvinite sto ovako malo nestrucno objasnjavam, ali pojma nemam nista u vezi toga pa bih molio da mi neko objasni, ali detaljno, korak po kaorak.
Naucio sam da trgujem na demo racunu, sada bih da otvorim jedan micro realan, da vidim kako bih se ponasao sa pravim novcem. Hvala unapred i pozdrav svim traderima!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 25.08.2010, 15:14:06 »
Moze li mi ko objasniti sta moram uraditi da bih otvorio micro racun kod npr. FxOpena.
Procitao sam proceduru koja se popunjava, ali ne znam sta ide posle, kako njima uplacujem novac, kakav racun se otvara u banci, jel treba mooneybookers posle?
Izvinite sto ovako malo nestrucno objasnjavam, ali pojma nemam nista u vezi toga pa bih molio da mi neko objasni, ali detaljno, korak po kaorak.
Naucio sam da trgujem na demo racunu, sada bih da otvorim jedan micro realan, da vidim kako bih se ponasao sa pravim novcem. Hvala unapred i pozdrav svim traderima!

Procedura je krajnje jednostavna. Idemo redom :

1.Kod brokera na sajtu imaš polje otvori real acc.

2.Popuniš sve podatke što zahtevaju od tebe, ime i prezime, adresa prebivališta i mesto,broj pasoša ili lične karte, broj mob. telefona, tvoj e-mail... (podaci moraju da budu validni)

3. Kada završiš tu proceduru, u e-mail-u će ti stići sledeće :
Name       : (Tvoje ime i prezime što si prethodno popunio)
Email        : (Tvoj e-mail)
Login       : Broj real acc. (To ti oni daju)
Password   : Sifra terminala koju si ti zadao
Investor   :   Sifra investitora koju si ti dao
Trader Room password: Sifra na sajtu kod brokera koju si ti zadao
Takođe će ti poslati njihovo puno ime, adresu, ime banke preko koje oni rade, SWIFT i IBAN broj

4. Ako npr. hoćeš da brokeru pare uplatiš preko deviznog računa, treba da izabereš jednu od mnogobrojnih banaka (po tvom izboru) i da tamo otvoriš devizni račun (procedura od 5 min.)

5. Zatim uplaćuješ pare na svoj devizni račun i popunjavaš uplatnicu kojom ćeš tvoje pare deponovati kod brokera.

6. Na uplatnici upisuješ tvoje lične podatke i tvoj broj deviznog računa (dobijaš ga prilikom otvaranja deviznog računa), novčani iznos i podatke o brokeru (ime brokera, adresa brokera, SWIFT i IBAN broj (to su podaci koje ti je broker poslao u e-mail-u posle otvaranja real acc.), u napomeni je poželjno da staviš tvoj broj real acc. koji si dobio kod brokera.

7. Pare ti ležu kod brokera između 2 i 5 radna dana (subotu i nedelju ne računaj)

8. Ostalo već znaš... Sledi trejdanje...  :)

Pozdrav...

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 30.08.2010, 17:49:11 »
Pozdrav svim trejderima,
zadnjih dana je bilo dosta pitanja oko otvaranja real acc. , na koji način to da uradite, kojeg brokera mi preporučujemo itd...
Opet još jednom ponavljam da su na našem sajtu pod rubrikom BROKERI svi odlični i da smo mi kao ekipa FxS manje više sa svim tim brokerima i radili.
Ono što bih dodao ako imate dilemu kod kog brokera otvoriti real acc. je iznos para koji ulažete.
Moja preporuka (iskreno Vas savetujem) da ako imate nameru otvoriti račun do 3000 $ ili manje to iskljućivo radite na cent računu, i na osnovu toga takvog brokera treba izabrati.
Brokeri poput E-global-a i Forex4you-a su se na cent računima izuzetno dobro po meni pokazali.
Za veće iznose preko 10.000 njih bih zaobišao i gledao bi brokere poput Alpari UK, FXPro, Mig, Dukascopy,DBFx, TadaWUL FX i druge iza kojih stoji i njihova banka.
Što se tiče brokera koji rade iz Srbije, odličan je AdmiralMarkets. Sva pitanja oko uplata možete im postaviti na office@admiralmarkets.rs .
Toliko od mene...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 21.09.2010, 14:58:18 »
Prvo , pozdrav svim učesnicima foruma od novog člana.

Nov sam u Forex svetu i otvorio sam demo account kod Admiral Markets-a na 300 dolara (sa tom sumom planiram i prvo ulaganje u Forex pa malo vežbam par meseci).
Interesuje me da li je neko radio na demo accountu Admiral Marketsa i da li ima razlike u spreadovima na demo accountu i live accountima.

U demo accountu za eur/usd i usd/jpy je spread 1 pips
                            za usd/chf , gbp/usd, aud/usd je 2 pipsa
                            za ostale je 3 i više.

Da li je to tako i na live-u.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 21.09.2010, 16:20:31 »
Prvo , pozdrav svim učesnicima foruma od novog člana.

Nov sam u Forex svetu i otvorio sam demo account kod Admiral Markets-a na 300 dolara (sa tom sumom planiram i prvo ulaganje u Forex pa malo vežbam par meseci).
Interesuje me da li je neko radio na demo accountu Admiral Marketsa i da li ima razlike u spreadovima na demo accountu i live accountima.

U demo accountu za eur/usd i usd/jpy je spread 1 pips
                            za usd/chf , gbp/usd, aud/usd je 2 pipsa
                            za ostale je 3 i više.

Da li je to tako i na live-u.

Pozdrav, dobro došao na forum, za sva pitanja bićemo ti na raspolaganju.
Trenutno nemam real acc. kod admirala pa ti ne mogu tvrditi nešto sa 100% sigurnošću.
Oni su poznati po niskom spreadu.
U svakom slučaju dobar broker, uplata-isplata je expresna, egzekucija u samom trgovanju bez primedbi.
Za sve ostalo možeš ih kontaktirati na office@admiralmarkets.rs .
Pozz...

Van mreže pavle

• Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 21.09.2010, 21:48:23 »
Hvala na informacijama! Imam jos jedno pitanje. Otvorio sam real acc kod FxOpen-a ali jos nisam uplatio, pa me zanima neko misljenje o njima, vidim da im je sediste u Panami a banka je u Latviji, pa se pitam koliko su pouzdani?
 Pozdrav!