Autor Tema: Preporučeni brokeri  (Pročitano 133763 puta)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Preporučeni brokeri
« poslato: 12.08.2010, 07:34:00 »
Da li neko može da predloži nekog brokera? Uslovi bi bili:

1. da se imaju pozitivna iskustva u radu sa njim, ne demo nego real.
2. poželjno je da ima 0,01 lot
3. da depoziti može biti manji od 1000 usd
4. da se može odavde uplatii a i lako povući novac nazad

Naravno, poželno je da ispuni što više od stavki nevedenih u http://www.forexsrbija.rs/forum/index.php?topic=53.msg336#new
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Preporučeni brokeri
« Odgovor #1 poslato: 12.08.2010, 12:02:07 »
Da li neko može da predloži nekog brokera? Uslovi bi bili:

1. da se imaju pozitivna iskustva u radu sa njim, ne demo nego real.
2. poželjno je da ima 0,01 lot
3. da depoziti može biti manji od 1000 usd
4. da se može odavde uplatii a i lako povući novac nazad

Naravno, poželno je da ispuni što više od stavki nevedenih u http://www.forexsrbija.rs/forum/index.php?topic=53.msg336#new

Svi brokeri koje smo mi postavili na http://forexsrbija.rs/brokeri.html su odlični.
Ja sam radio i imao račune kod većine njih iz te skupine. Trenutno radim sa 5 brokera.
Pozz

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #2 poslato: 12.08.2010, 12:13:54 »
Slažem se da treba u svakom slučaju raspodeliti ulaganje na više brokera, ali gledaj da ima mt4 platformu kao najrasprostranjeniju i najkomercijalniju u upotrebi...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 12.08.2010, 14:22:18 »
Da MT4 obavezno, mnogo je zgodnije od raznih java, plus mogućnost programiranja. Ali to raspređivanje na više brokera. Zar time ne rasparčavamo naš kapital i smanjujemo marginu? Koja je ideja više brokera. Ako neki bankrotira da imamo manji gubitak? Zar nam ne otežava praćenje trgovine na više brokera odjedanput?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 12.08.2010, 14:42:17 »
Da MT4 obavezno, mnogo je zgodnije od raznih java, plus mogućnost programiranja. Ali to raspređivanje na više brokera. Zar time ne rasparčavamo naš kapital i smanjujemo marginu? Koja je ideja više brokera. Ako neki bankrotira da imamo manji gubitak? Zar nam ne otežava praćenje trgovine na više brokera odjedanput?

1. Od ovih spomenutih brokera ni jedan neće bankrotirati , ali ne kažem da je to ne moguće.
Ako postoji zrnce sumnje u bilo kog od njih, mi ćemo prvi znati, a istog trena i Vi.  ;)

2. Svaki broker ti nešto više daje u odnosu na drugog , ali pritom i uskraćuje (uzima).

3. U zavisnosti od tvoje strategije trebaš da izabereš brokera po tvom ukusu.

4. Ja radim sa više strategija, za jednu mi je pogodnije da mi je račun kod jednog brokera, za drugu već nije, itd... (u tom kontekstu se mislilo na raspoređivanje kapitala kod više brokera)

P.S U tvom slučaju je najbolje otvaranje jednog računa kod jednog brokera !

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #5 poslato: 12.08.2010, 16:38:52 »
Slažem se, imaš brokera koji ti nude razne pogodnosti kao što su npr. određen % od tvog inicijalnog depozita, nije loše i to da ti bude od presudnog značaja ako se dvoumiš između nekih...

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 12.08.2010, 17:18:58 »
Dukascopy,FXCM,Oanda ,Alpari ,AtlasEforex...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 12.08.2010, 22:57:07 »
Probao sam Alpari, i baš mi se svideo, uslovi, cena na 5 decimala, mali spred... Ono što je loše što sam dobijao poruke o zauzeću servera, nešto tipa Conn error, Contextula neki error (nisam ih popisao kada se pojavile). Zna li neko šta je to?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 12.08.2010, 23:27:14 »
Pripazi samo koji Alpari pošto postoji UK, RU i US verzija. Alpari US ne dozvoljava otvaranje hedge pozicija, tj. suprotna pozicije na istom valutnom paru.
Naravno da se i to da rešiti otvaranjem 2 različita računa kod istog brokera, ali onda gubiš money management...
Ukratko, ukoliko izabereš bilo kog brokera sa našeg sajta, nećeš da pogrešiš.
Oanda, Dukas nemaju MT4 ili imaju beta verzije. Alpari, FXOpen, Admiral, LiteForex, eGlobal... svi oni odgovaraju tvojim zahtevima. Procunjaj još po njihovim sajtovima, linkove ćeš naći na http://www.forexsrbija.rs/brokeri.html pa pogledaj ko nudi možda neke bonuse i pod kojim uslovima.
Velika je borba trenutno među brokerima i većina njih nude bonuse da bi što više privukli nove trejdere...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 13.08.2010, 18:42:23 »
Danas sam isprobavao kako radi Alpari UK. Sviđa mi se CET vreme, mali spred i živo kretanje cene tako da sam došao u iskušenje da skalpom čupam pipove. Posle dosta zezanja uspeo sam da budem na +20 pipa. To je moguće jer je spred mali ali za mikro i normalna naloge je 1,6. Tek za nalog od 20k USD je ispod 1. Ono što ne valja da je više puta je gubio vezi. Vrlo neprijatno.

Ovde sam našao mišljenja nekih korisnika. Nisu baš dobra: http://www.100forexbrokers.com/reviews-ratings/alpari-uk

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 15.08.2010, 11:56:42 »
Danas sam isprobavao kako radi Alpari UK. Sviđa mi se CET vreme, mali spred i živo kretanje cene tako da sam došao u iskušenje da skalpom čupam pipove. Posle dosta zezanja uspeo sam da budem na +20 pipa. To je moguće jer je spred mali ali za mikro i normalna naloge je 1,6. Tek za nalog od 20k USD je ispod 1. Ono što ne valja da je više puta je gubio vezi. Vrlo neprijatno.

Ovde sam našao mišljenja nekih korisnika. Nisu baš dobra: http://www.100forexbrokers.com/reviews-ratings/alpari-uk

Pretpostavljam da si koristio demo nalog. Što se tiče gubljenja veze, to je, recimo, normalna stvar, iako ti sa sigurnošću nikad nećeš znati da li je to do tvog interneta ili do jednog od njihovoh servera. Na CET vreme nemoj da obraćaš pažnju previše. Slažem se da početnicima to puno znači, ali od pre 2 dana na vrhu naše početne strane možeš da nađeš i GMT vreme tako da možeš vrlo lako da izračunaš koliko ti koji broker odstupa.
Što se tiče foruma, jedan od nejrelevantnijih je http://www.forexpeacearmy.com/ pa možeš i tamo da prostudiraš stavove o pojedinim brokerima. Znaj da ćeš na svakom forumu da nađeš nezadovoljne korisnike i one koji se samo tako predstavljaju (iz različitih razloga).
Još jednom napominjem da su navedeni brokeri na našem sajtu http://www.forexsrbija.rs/brokeri.html provereni i ujedno i najrespektabilniji u forex svetu...

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #11 poslato: 18.08.2010, 19:03:01 »
Pozdrav svima, ja sam relativno nov trejder na live ima dva meseca kako trgujem i moram da kazem da sam zadovoljan sa mojim brokerom "InstaForex" nije mi cilj da reklamiram niti bilo sta drugo nego samo da prenesem moja iskustva sa Instaforex brokerom.

Prvo size moze biti nisko kolko 0.01$, ja sam licno otvorio racun sa 400$ dobio sam bonus 110$ isplata je najmanja 300$ preko deviznog racuna ili na visa ili neku drugu karticu minimalno 500$.

Spreadovi  su na glavnim provima 3 pipa nisu ni najnizi ali ni najveci neka sredina.

Dozvoljavaju scalp i hedge trgovanje.

MT4 platforma radi u 95% vremena bez ikakvih problema bez prekida veze nalozi se momentalno ispunjavaju, nisam imao nekih problema osim kad meni nestane net i mozda jednom ili dvaput kod njih je bio prekid.

Radim sa size 0.10 do 0.20 jer ipak sam pocetnik na live bez obzira na 6 mesecno iskustvo na demo, live je live nije uopste isto.

Sve u svemu imaju sve regulacione papire Instaforex je proglasena 2009 za najboljeg brokera za azijsko trziste, inace je ruska kompanija.

Konstantno imaju razne vrste nagrada contesta i za demo i za live i mogu slobodno da ih preporucim kao dosta solidne.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #12 poslato: 18.08.2010, 21:00:05 »
Što se tiče instaforex brokera nemam ličnog iskustva, ali sam čuo za njih, pa sam uradio malo istraživanje vezano za iskustva sa njima...
Ako si čitao prethodne postove i sledio ih, siguran sam da si naleteo na ovaj link http://www.forexpeacearmy.com/public/review/www.instaforex.com
... gde su izneli dosta loših stvari o njima.
Ne znam šta ti znači “ 95% vremena...” šta ako u baš tih 5% vremena treba da zatvoriš nalog, to treba da proveriš. Imao sam ličnog iskustva sa nekim brokerima, baš oko takvih stvari pa su se završile na sreću dobro i bile su ispravljene.
Hvala što si izneo svoje mišljenje o ovom brokeru, možda si pomogao nekom, opet ponavljam da ovo nisu moja iskustva, već samo prenosim tuđa, a tebi ako on odgovara i ako do sada nisi imao sličnih iskustava, želim sve najbolje i ugodno trgovanje...
Moram dodati da ćete tamo naći verovatno o svakom brokeru po neku lošu reč, zato je bitno da oni Vama odgovaraju, jer je ipak Vaš novac u igri.
« Poslednja izmena: 18.08.2010, 21:02:08 FXMaster »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #13 poslato: 19.08.2010, 02:44:56 »
...otvorio racun sa 400$ ... Radim sa size 0.10 do 0.20...

Samo da ne zbunimo neke korisnike da te ne bi odmah napali za money management. Kod velike većine brokera, lot 0.10 označa ekvivalent 1 pip=1$ (recimo par EURUSD), ali ima onih, među kojima je je i Instaforex kod kojih je to 10 puta manja vrednost, tako da je kod njih pri lotu 0.10, 1 pip=0.10$.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 19.08.2010, 08:49:47 »
Kod velike većine brokera, lot 0.10 označa ekvivalent 1 pip=1$ (recimo par EURUSD), ali ima onih, među kojima je je i Instaforex kod kojih je to 10 puta manja vrednost, tako da je kod njih pri lotu 0.10, 1 pip=0.10$.

To je čudno. Znači ako idem sa jednim lotom, pip je 1$, a da bi angažovao jedan lot treba mi (pri uobičajnoj leverage 1:100) na računu 1000$ plus nepohodna margina?