Ova dva brokera tvrde da su ECN, na listi su preporucenih brokera i daju bonus koji traje 50tak dana pa se skida sa racuna... Bonus mi nije primaran, mada bi bio pozeljan...
Ako ova dva brokera nisu ECN, koji jesu? Na listi brokera pise da jesu, oni tvrde da jesu... Na forumu sam izmadju ostalog da bi dobio pravu informaciju a ne reklamu....
Pa objasnio sam ti kako da trazis ecn stp brokere, oni ne daju bonus na ecn-stp racunima, i rade direktan kliring. Svaki broker ce ti reci da je ecn, ali to u praksi ne znaci nista, cak sta vise support brokera ne zna da ti objasni sta znaci ecn i kako mehanizam radi. Obicno brokeri koji su recimo STP-ECn daju malo veci spread(na primer eurusd 1,5 2,5 pipsa) jer zive od interbank trgovanja i komisije, ako ti mali broker daje spread od 0 pipsa i komisje koja je zanemarljiva, znaj da nije to sto prica, jer ne moze broker da zivi od toga.
E sad ako deponujes 100 eur, onda ti je apsolutno sve jedno, ako mislis ozbiljno da trgujes onda se gledaju druge stvari, spread nije najbitniji.