Autor Tema: Preporučeni brokeri  (Pročitano 128418 puta)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Preporučeni brokeri
« Odgovor #45 poslato: 28.09.2010, 00:52:11 »
Koliko  je meni poznato  ,mali  broj  brokera  uplacuje  preko  kartice ,pogotovo  za  ljude  sa nasih prostora   .  Obicno  koriste  wiretransfer  ,mooney booker  ,PayPal (koji  kod nas ne  postoji  )  .  Takodje  od  kako je kriza  ,zog mogucih problema  koji vrebaju  Visa  platise  ,ili Master  (zbog   mogucnosti  upadanja  u  minus  ,putem  zaduzivanja  preko  istoimene  banke  po puno  vecoj  kamatnoj  stopi )   mnogi  brokeri  uposte ne prihvataju  kartice  ,ili  cak  trzae  posebne uslove  placanja  preko  kartica  .

Što se tiče Moneybookers-a, može  se otvoriti račun čak i u dinarima i vršiti prenos karticom dinara sa svog bankarskog računa na MNB. Pre nego što se depozituje kod nekog brokera, napuni se MNB dinarima sa svog bankarskog računa i izvrši se depozitovanje na račun brokera tako što se odabere opcija MNB. Ako treba preneti dolare onda se automatski dinari konvertuju u dolare i broker dobija depozit u dolarima, naravno treba imati dovoljno dinara u protivvrednosti potrebne količine dolara.
U svakom slučaju najbolje je imati deviznu elektron karticu i sa njom poslovati preko MNB. Ja eto imam Raiffeisen Visa elektron karticu i stvar ide bez ikakvih problema.

Ako se administrator slaže može se otvoriti posebna tema oko opcija depozita i povlačenja novca.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #46 poslato: 28.09.2010, 08:47:56 »
Ako se administrator slaže može se otvoriti posebna tema oko opcija depozita i povlačenja novca.

Nikakav problem.
http://www.forexsrbija.rs/forum/forex-brokeri/rad-sa-novcem-(depositwithdraw)/

A vi copy/paste postove koje želite ili napišite nove.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #47 poslato: 29.09.2010, 16:11:21 »
Butko i markot, postovi su vam premešteni pod drugu temu pošto smo malo sišli s teme ;)

http://www.forexsrbija.rs/forum/forex-brokeri/rad-sa-novcem-%28depositwithdraw%29/

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 15.10.2010, 00:51:29 »
Je l' neko zna,kakvu ja imam sigurnost kao trejder, da ce meni taj novac biti isplacen (u slucaju da zaradimo)?
Kako da budem siguran u brokera je l' ipak mu dajem svoj novac na raspolaganje ?!!!
Na sta treba obratiti paznju,jer su to ipak sve strane firme,koje ne mogu da se provere kao ovde kod nas u APR-u,pa da se vidi tacno upisan kapital,zastupnici itd...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #49 poslato: 15.10.2010, 08:47:00 »
Većina brokera ima svoju regulaciju, da li nekog globalnog regulacionog tela ili na nivou te države. Regulacije su ti jedna vrsta sigurnosti, a i one ti se nalaze u poslednjoj koloni tabele na našem sajtu http://www.forexsrbija.rs/brokeri.html.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 15.10.2010, 09:15:17 »
Hvala.

Da li je neko cuo za TeleTrade brokera,i da li je imao iskustva?

Inace oni imaju predstavnistvo u Bgd,a inace su iz Kazahstana ili Ukrajine!

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 15.10.2010, 11:02:32 »
Uros, ja sam imao problema sa stranim brokerima zato trgujem kod nasih brokera gde sam i seminar pohadjao. Vec sam pisao u proslim postovima. Moj broker, iako na forumima nije popularan me nikad nije izneverio. Imam potpisan ugovor sa njim i u slucaju bilo kakvih problema mogu da se obratim nadleznom sudu.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #52 poslato: 22.10.2010, 10:50:38 »
Kako su nova pravila CTFC stupila na snagu 18. oktobra, brokeri u Americi su morali da objave podatke o broju aktivnih i uspešnosti trejdera koje imaju. Tu se broker Oanda izdvojio od ostalih sa daleko većim brojem trejdera (skoro 50.000) i sa čak 51% uspešnih, u odnosu na ostale koje možete da vidite u tabeli.

Moramo da naglasimo da se podaci odnose na treći kvartal ove godine i da nije poznato da li je svaki broker koristio isti način proračunavanja podataka o uspešnosti trejdera.

Takođe, 3 velika igrača još uvek nisu objavila rezultate: FXDD, Advanced Markets i IG Markets.

Po ovome, Oanda ima 49.584 aktivnih trejdera ostavljajući IBFX (18.579) i FXCM (15.023) daleko iza. Gain (forex.com) je četvrti po broju aktivnih trejdera sa 11.344, a GFT peti sa ukupno 10.358 trejdera koji su obavili bar jednu trgovinu u trećem kvartalu ove godine.
Po uspešnosti se ponovo Oanda izdvojila jer su svi ostali između 20% u 33%.

Da li to znači da se kod Oande nalaze najbolji trejderi, imaju najbolje uslove ili su se samo zabrojali? :) Saznaćemo kada i ostali budu izbacili svoje rezultate...
« Poslednja izmena: 22.10.2010, 13:58:29 FXModerator »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 29.10.2010, 14:56:15 »
Neki brokeri traze da im se skeniraju dokumenta kao sto su pasos,licna karta i da im se posalje ???!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 29.10.2010, 15:09:44 »
Neki brokeri traze da im se skeniraju dokumenta kao sto su pasos,licna karta i da im se posalje ???!
To je normalna stvar, beži od brokera koji to ne traži...

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #55 poslato: 29.10.2010, 15:14:19 »
To ti je jedan vid verifikacije da su podaci koje si poslao tačni, što dovodi do zaključka da na tim dokumentima mora da ti stoje podaci koje si kod njih naveo. Najčešće se traži  pasoš i jedan račun (tel, struja, infostan...)

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 02.11.2010, 12:51:23 »
Danas sam od Atlas-brokera dobio bonus od 100 evra na live acc. Interesuje me je li još neko dobio tj. je li to neka akcija?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #57 poslato: 02.11.2010, 12:59:06 »
Jako puno brokera ima razne bonuse i akcije, tako da za konkretan slučaj moraš da se raspitaš kod njih.

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 02.11.2010, 14:26:28 »
Verovatno su me obavestili mail-om ali mi taj mail nije u funkciji pa rekoh da proverim na forumu.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 02.11.2010, 14:36:18 »
Danas sam od Atlas-brokera dobio bonus od 100 evra na live acc. Interesuje me je li još neko dobio tj. je li to neka akcija?

Koliki ti je tamo račun, kada si dobio 100e bonusa ?