Iako imam verifikovane račune kod više brokera, nekako me najviše privukao InstaForex. Tražio sam im objašnjenje zašto su na stavljeni na listu CSAM
www.forexpeacearmy.com i dobio sam objašnjenje, na forumima se može svašta pisati.
Ustvari, ovde se radi o dodeli bonusa preko 1000 i više dolara ili evra. Moguće da su neki malo zloupotrebljavali ovaj bonus pa je InstaForex uveo restrikcije na velike investicije jer, gledano realno, bonus je stimulacija za male investicije a InstaForex upravo najviše privlači male trgovce.
Bonus od 30% na investiciju nije mali iznos ali treba imati na umu da prilikom povlačenja novca povlači se ista količina bonusa sa balance sve dok se i zadnja novčanica bonusa ne vrati brokeru, dakle bonus se vraća. Ako ste ubili račun, otišao je i bonus i prilikom nove investicije, investicija se neće umanjiti za izgubljeni bonus ali se taj raniji bonus vraća paralelno sa povlačenjem zarade.
Što se tiče isplata, najbolje je isplatu zatražiti između 14 i 16 časova i tada će novac biti isplaćen u veoma kratkom roku (čak i za nekoliko minuta).
Sve moje transakcije vršim preko Moneybookers-a. Na MNB sam prijavio Visu i bankarski račun, imam račune u dolarima i evrima (jedan račun po osobi a otvorio sam po račun na mene i punoletne ukućane) i po računu imam sada tromesečni limit investicija od blizu 10.000 evra ili dolara ili oko 30.000 ukupno a nemam limit u povlačenju novca. Naravno, sve transakcije obavljam od kuće a u banku idem samo kada mi treba keš.
InstaForex ima i svoju debitnu karticu pa se razmišljam da i nju poručim, čisto da imam za džeparac.