Autor Tema: Preporučeni brokeri  (Pročitano 128392 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Preporučeni brokeri
« Odgovor #30 poslato: 21.09.2010, 22:05:30 »
Otvorio sam real acc kod FxOpen-a ali jos nisam uplatio, pa me zanima neko misljenje o njima, vidim da im je sediste u Panami a banka je u Latviji, pa se pitam koliko su pouzdani?

Mogu ti samo reći da nema mnogo veze gde se nalaze brokeri, banke itd., sve je to iz svima nama poznatih razloga na nekim Devičanskim osrtvima i sličnim poreskim rajevima.
Lično iskustvo je da je uplata i isplata kod FxOpena išla brzo i bez problema.
Ako već hoćeš da se baviš pouzdanošću, pre gledaj regulacije.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 21.09.2010, 22:07:07 »
Hvala na informacijama! Imam jos jedno pitanje. Otvorio sam real acc kod FxOpen-a ali jos nisam uplatio, pa me zanima neko misljenje o njima, vidim da im je sediste u Panami a banka je u Latviji, pa se pitam koliko su pouzdani?
 Pozdrav!

Po mojim kriterijumima su u TOP 10 !

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #32 poslato: 21.09.2010, 22:12:57 »
Interesuje me da li je neko radio na demo accountu Admiral Marketsa i da li ima razlike u spreadovima na demo accountu i live accountima.
U demo accountu za eur/usd i usd/jpy je spread 1 pips
                            za usd/chf , gbp/usd, aud/usd je 2 pipsa
                            za ostale je 3 i više.
Da li je to tako i na live-u.

Trenutno je sve tako kao što si napisao, osim AUDUSD koji se popeo na 5, kao i EURCHF i sl. Ali isto to ti je i na demu i na realu tako da nema foliranja i razlike.
U suštini live spreadove možeš da vidiš u njihovoj tabeli live quotes http://www.fxservice.com/analytics/quotes/.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 21.09.2010, 23:40:50 »
Hvala na odgovoru ali i dalje niko da mi jasno odgovori. Ako imam 400 usd koliko mogu pozicija da otovorim sa lotsize od 0,01 (1000 usd) a da je pri tome svaka pozicija u minusu od 100 pipa.

Po meni, za angažovanje 1000 usd je potrebno 10 usd na 1:100 leverage. Minus od 100 pipa od po 0,1 usd (tolika je vrednost pipa na sizeu od 0,01) pokrivamo za 10 usd (100x0,1). Znači 20 (10+19) usd po poziciji, odnosno ukupno 20 (400/20) pozicija.

To se uklapa u 20 tak naloga na čekanju koje navodiš. Svaka čast na tome, s obzirom da si početnika koji je tek 2 meseca na real.

+  SPREAD     /FIksni -varijablni 
+ Swap    / koji  moze  biti negativan 
+  provizije  /Neki  brokeri  naplacuju  provizije  ali  imaju  manji  spread  ili nemaju spread 
+  Marginal  call  /ako  predjete  odredjeni  level  rizika  vaseg  accounta   broker  vam zatvara  poziciju ,tj.  previse  ste  izlozili  vas nalog  ...npr  30%  od nalaoga  je  u minusu  ,,itd  .

Sve ovo  utice  da nemate   20  otvorenih  pozicija jer  se  ukljuci  marginal call ,ako  bilo  koji  od  ovih  uslova  postoji  ...a teoretski  je moguce  imati  20 pozicija  .

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 22.09.2010, 08:41:00 »
Hvala Vam na brzom odgovoru  :) Super ste brzi.
Kad smo već priči oko brokera, ja očigledno imam neku predrasudu pa mi je nekako opipljivije da to bude broker koji ima predstavništvo ili kancelariju u našoj zemlji (valjda zbog lakše komunikacije i resavanja problema ukoliko ih bude bilo). Nije problem engleski jezik, nego nekako tu su mi pa mogu lakše da rešim problem pa ako treba i face to face :)

Pišemo se...

Van mreže pavle

• Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 22.09.2010, 17:09:03 »
Hvala. Samo da napomenem acc mi ve verifikovan i sada mogu da uplatim sredstva. Uplaticu preko wiretransfera, kada udjem u opciju wiretransfer formira mi se invoice, pa me zanima jel njega treba da odstampam i odnesem u banku kao profakturu preko koje placam, validnost mu je 3 dana, pa jel to vreme u okviru koga treba da se uplati novac?
Pozdrav!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 22.09.2010, 22:14:14 »
Hvala. Samo da napomenem acc mi ve verifikovan i sada mogu da uplatim sredstva. Uplaticu preko wiretransfera, kada udjem u opciju wiretransfer formira mi se invoice, pa me zanima jel njega treba da odstampam i odnesem u banku kao profakturu preko koje placam, validnost mu je 3 dana, pa jel to vreme u okviru koga treba da se uplati novac?
Pozdrav!

Invoice snimi za sebe (pdf format). Njega ne trebaš da štampaš niti da ga nosiš u banku.
Inače oni samo radi pro forme naznače validnost na 3 dana, ali je u stvarnosti to čak i tri meseca.
Pozz...

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 23.09.2010, 10:05:30 »
Hvala Vam na brzom odgovoru  :) Super ste brzi.
Kad smo već priči oko brokera, ja očigledno imam neku predrasudu pa mi je nekako opipljivije da to bude broker koji ima predstavništvo ili kancelariju u našoj zemlji (valjda zbog lakše komunikacije i resavanja problema ukoliko ih bude bilo). Nije problem engleski jezik, nego nekako tu su mi pa mogu lakše da rešim problem pa ako treba i face to face :)

Pišemo se...

*** Reklama uklonjena. Molim Vas da pre postavljanja linkova pročitate uputstva i pravila foruma i ako niste sigurni kontaktirate moderatore, direktno reklamiranje brokera se više neće tolerisati.
« Poslednja izmena: 23.09.2010, 10:18:28 FXMaster »

Van mreže pavle

• Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 23.09.2010, 11:21:33 »
Pozdrav!
Sto se tice invoic-a, ja samo na njemu imam podatke o banci i racunu na koji treba da uplatim, tako da sam mislio da treba njega da ponesem u banku da bi oni videli podatke gde uplata treba da ide, izmedju ostalog tu u nekom obliku pise i broj mog accounta, ne znam kako ce to ici u banci, ali pitam se jel treba da na osnovu podataka iz invoica ukucaju i podatke o mom racunu kod brokera i na koji nacin to ide. Ne znam nista u vezi ovoga pa moram da pitam. Mozda je to neka prosta stvar ali meni je skroz nepoznata pa trazim pomoc.
Hvala unapred!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #39 poslato: 23.09.2010, 12:32:39 »
Pozdrav!
Sto se tice invoic-a, ja samo na njemu imam podatke o banci i racunu na koji treba da uplatim, tako da sam mislio da treba njega da ponesem u banku da bi oni videli podatke gde uplata treba da ide, izmedju ostalog tu u nekom obliku pise i broj mog accounta, ne znam kako ce to ici u banci, ali pitam se jel treba da na osnovu podataka iz invoica ukucaju i podatke o mom racunu kod brokera i na koji nacin to ide. Ne znam nista u vezi ovoga pa moram da pitam. Mozda je to neka prosta stvar ali meni je skroz nepoznata pa trazim pomoc.
Hvala unapred!

Globalno je to veoma slično kod svakog brokera, ali ti je savet da njima (brokeru) postaviš to pitanje. Oni će ti najtačnije reći.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 23.09.2010, 18:52:01 »
Iako imam verifikovane račune kod više brokera, nekako me najviše privukao InstaForex. Tražio sam im objašnjenje zašto su na stavljeni na listu CSAM www.forexpeacearmy.com i dobio sam objašnjenje, na forumima se može svašta pisati.
Ustvari, ovde se radi o dodeli bonusa preko 1000 i više dolara ili evra. Moguće da su neki malo zloupotrebljavali ovaj bonus pa je InstaForex uveo restrikcije na velike investicije jer, gledano realno, bonus je stimulacija za male investicije a InstaForex upravo najviše privlači male trgovce.
Bonus od 30% na investiciju nije mali iznos ali treba imati na umu da prilikom povlačenja novca povlači se ista količina bonusa sa balance sve dok se i zadnja novčanica bonusa ne vrati brokeru, dakle bonus se vraća. Ako ste ubili račun, otišao je i bonus i prilikom nove investicije, investicija se neće umanjiti za izgubljeni bonus ali se taj raniji bonus vraća paralelno sa povlačenjem zarade.
Što se tiče isplata, najbolje je isplatu zatražiti između 14 i 16 časova i tada će novac biti isplaćen u veoma kratkom roku (čak i za nekoliko minuta).
Sve moje transakcije vršim preko Moneybookers-a. Na MNB sam prijavio Visu i bankarski račun, imam račune u dolarima i evrima (jedan račun po osobi a otvorio sam po račun na mene i punoletne ukućane) i po računu imam sada tromesečni limit investicija od blizu 10.000 evra ili dolara ili oko 30.000 ukupno a nemam limit u povlačenju novca. Naravno, sve transakcije obavljam od kuće a u banku idem samo kada mi treba keš.
InstaForex ima i svoju debitnu karticu pa se razmišljam da i nju poručim, čisto da imam za džeparac. :)
« Poslednja izmena: 23.09.2010, 18:55:04 TheSage »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 24.09.2010, 18:29:28 »
Sve to o Insti je interesantno. Ako dobro razumem, ako smo dobili 100 usd bonusa, taj bonus se naravno ne može podići ali nam uvećava kapital. Na primer, ako smo ušli sa 1000 usd, dobili još 100 usd bonusa imamo 1100 usd. Ako padnemo na 100 usd ili manje, više nema dizanja sa tog računa ali još uvek može da trgujemo.

Koliki su troškovi povlačenja sa depozita? Šta je MNB? Šta znače limiti?
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 24.09.2010, 19:51:56 »
Sve to o Insti je interesantno. Ako dobro razumem, ako smo dobili 100 usd bonusa, taj bonus se naravno ne može podići ali nam uvećava kapital. Na primer, ako smo ušli sa 1000 usd, dobili još 100 usd bonusa imamo 1100 usd. Ako padnemo na 100 usd ili manje, više nema dizanja sa tog računa ali još uvek može da trgujemo.

Koliki su troškovi povlačenja sa depozita? Šta je MNB? Šta znače limiti?

U najvećem broju slučajeva broker daje određeni bonus koji je vezan sa lotom Vašeg trgovanja.
Šta to znači ?
Npr. , ako ste otvorili račun sa 10.000 $ i dobili od brokera bonus od 1.000 $ , on će Vam dati mogućnost da se trajno pripiše taj bonus vašem računu ako tokom trgovanja odigrate pozicija sa ukupnim lotom 100.
Sve dok to ne budete ostvarili on će vam služiti samo u svrhu trgovanja, tj. taj novac nije vaš , pa ga u tom slučaju ne možete ni podići.
Ako uplaćujete novac preko banke, troškovi transakcija mogu da iznose od 20 do 50$, nezavisno koliko para uplaćujete ili isplaćujete. Uplatom preko kartica troškovi transakcija su manji.
Tu važi pravilo da se mali iznosi ne povlače, jer će vam u tom slučaju u procentima biti veliki trošak same isplate.

Moneybookers (MNB) predstavlja jeftino slanje i primanje novca širom sveta, važi za jedno od najsigurnijih online plaćanja. Više na www.moneybookers.com

Devizni limit je maksimalni efektivni strani novac koji može biti isplaćen...
Limit naloga predstavlja maksimalni ili minimalni iznos kojim trgovac može prodati ili kupiti valutu...
« Poslednja izmena: 24.09.2010, 20:15:38 SuperFX »

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 27.09.2010, 09:50:32 »
Najbolje je plaćati karticom. Najbrže ti stiže lova na real acc i to u punom iznosu (bez troškova transakcije).

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 27.09.2010, 20:00:06 »
Najbolje je plaćati karticom. Najbrže ti stiže lova na real acc i to u punom iznosu (bez troškova transakcije).

Koliko  je meni poznato  ,mali  broj  brokera  uplacuje  preko  kartice ,pogotovo  za  ljude  sa nasih prostora   .  Obicno  koriste  wiretransfer  ,mooney booker  ,PayPal (koji  kod nas ne  postoji  )  .  Takodje  od  kako je kriza  ,zog mogucih problema  koji vrebaju  Visa  platise  ,ili Master  (zbog   mogucnosti  upadanja  u  minus  ,putem  zaduzivanja  preko  istoimene  banke  po puno  vecoj  kamatnoj  stopi )   mnogi  brokeri  uposte ne prihvataju  kartice  ,ili  cak  trzae  posebne uslove  placanja  preko  kartica  .