Imam jedano nejasno ponasanje Trailing stopa. A i da ovekovecimo Grcku transu i sa slikom. Naime:
Postavio sam kupovni nalog na cekanju BUY STOP, nalog (vidi sliku u prilogu) sa sledecim parametrima, i otisao na spavanje (nije dalo vise izdrzati cekanje) - nista vise nisam dirao, sve do ujutro kada sam ga rucno zatvorio u 2012.02.21 06:02 .
Aktivirao se normalno, kad je dostigao cenu okidanja BUY STOP naloga, u 2012.02.21 02:49
po ceni 1.3235
SL Trailing stop 15 pipa
TP - bez TP
Ono sto mi nije jasno otkuda tako velika razlika ismedju Trailing SL i najvise dostignute cene na 1.3293 (od 35 pipa - vidi sliku, oznaceno crvenom strelicom opseg) , umesto da ne ide ispod 1.3293-15=1.3278 koliko bi po meni trebalo da je ostao SL fiksiran. Kako je to moguce?
Kao da je SL odlazio na dole sam od sebe.
Da li je to moguce da trailing SL ide na dole (kad je kupovni nalog) jer to nema smisla - moze da ode ispod cene po kojoj sam kupio sto je apsurd.
(Legenda na slici:
Zelena horizontalna linija - kupio po ceni 1.3235
Crvena horizontalna linija - SL u trenutku zatvaranja (bio je 14 pipa ispod cene) na 1.3257 - umesto po meni na 1.3278 (vec bi se ranije sam zatvorio)
Plava horizontalna linija - TP 1.3271
)
Dakle sumnjivo mi je ponasanje Trailing stop funkcije.
Ima li neko ideju sta je u pitanju?