Nemoj me pogresno razumeti, nisam rekao ni da je strategija losa ni da nije profitabilna, to je samo moje vidjenje danasnjih desavanja. Sam si rekao da je bitan procenat uspesnosti tako da je potrebno dosta vremena da se za neku tehniku moze reci dali je uspesna ili ne.
A sto se tice besplatnih indkatora, danas sam o tom negde na forumu pisao, tehnicka analiza je cisto psiholoski faktor a svaka strategija i indikator je uspesan samo onoliko koliko je rasprostranjen tj primenjivan.
Naravno ,naravno
razumijemo se
Tesko je testirati ovako jednostavne strategije ,potrebno je vrijeme . Mehanicki pristup za novajlije je jednostavan ,ali dobar trejder moze puno vise izvuci iz ove strategije . PO Turtle strategiji ,najvise novca se pravi kada se prboije High ili LOW ,a ne kada se kupi na dno ili proda na vrh
Zato se High i low uzmimaju cesto kao moguce breakout entry point . Ovo dobar trejder moze da iskoristi i uhvati veca pomjeranja ....
Sto se tice tehnicke analize ,ne bih se u potpunosti slozio. Svakako ne osporavam psihologiju kao dio trzista koja svima nama daje razlicite entry i exit pointe ,ali dugorocno ..tehnicka analiza prati fundamentlanu ! Ono sto najveci broj ljudi grijesi jeste sto smatraju da je prema indikatorima ,ili linijama bas ''taj pokazani broj '' broj preokreta . Upravo taj broj i cekaju veliki igraci ,da odu suprotno
Na manjim TF , veliki igraci mogu da rade sta hoce ..i tu stvarno vrlo malo sansi imamo . Reci cu vam primjer :
Ovog ljeta imao sam slucajnu i rijetku priliku da licno upoznam Hedze fund menadzera koji radi za jedan londonski hedz fund . Uspio sam da mu ukradem nekoliko minuta i ponesto pitam .
Parafraziracu : Mi (Hedge fund ) imamo ''dogovore'' sa nekim fondovima iz razlicitih zemalja u razlicitima sesijama ,da jedni drugima otkupljujemo valute .... tako ko se nadje u suprotnom smjeru bude pojeden ,iako imamo svoje klijente ! To jeste , na kracem roku ,mi radimo sta zelimo ,ali generalno moramo ispostovati jake investitore i njihove zelje za zaradom .,itd ..