Autor Tema: SRDC Strategy  (Pročitano 19251 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: SRDC Strategy
« Odgovor #15 poslato: 17.08.2010, 21:23:47 »
Profit se gleda na duže staze, a on se naravno sastoji od pozitivnih i negativnih trgovanja, samo nastavi sa svojom strategijom, kasnije ćemo izvlačiti ukupan zaključak.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 17.08.2010, 21:41:52 »
Profit se gleda na duže staze, a on se naravno sastoji od pozitivnih i negativnih trgovanja, samo nastavi sa svojom strategijom, kasnije ćemo izvlačiti ukupan zaključak.

Naravno  ;)  Mada  ,moram  da  kazem  da nije  primarna  moja strategija :)   Zato  se moze  desiti  i  da  preskocim  neki  dan .  Ali  ,eto  potrudicu  se  koliko  mogu  da  redovno  updajtujem .

Inace  je  dan  bio  chopy ,vrlo  malo sam  imao  trejda i na  moj  real  account ,tako  da  me ne iznenadjuje  rezultat  .

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #17 poslato: 17.08.2010, 21:58:48 »
Slažem se, sutra će biti drmanja, bar tako vesti kažu, zajedno sa iščekivanjima investitora...
« Poslednja izmena: 17.08.2010, 22:03:37 FXMaster »

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #18 poslato: 18.08.2010, 18:33:41 »
Pozdrav svim trejderima nov sam na ovom forumu ali redovno citam postove svaki dan sam tu pa rekoh da nesto i ja napisem jako jednostavna strategija ali zanimljiva, doduse ja ne radim na tim velikim TF vise volim 30 minuta i 15 minuta :).

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #19 poslato: 18.08.2010, 20:02:11 »
Pozdrav i tebi Berkut i dobro nam došao, vremenom ćeš uvideti da su veći TF potrebni za sagledavanje veće slike kretanja cena, preporučnjivi su čak i ako radiš i na manjim TF pa čak i u sideway tržištima, koji se uglavnom rade na manjim TF.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 18.08.2010, 22:17:36 »
Sinoc  sam  bio jako   umoran i   zaboravio  sam  da  postavim  trade  :(    Medjutim  po  rezultatima  koji  se  mogu provjeriti  ,  EUR/USD  ,USD/CHF ,USD/YPU  ,EUR/YPU  se  nisu  aktivirali  .   Aktivirao se  GBP/USD i  GBP/YPU   I  USD/CAD ,  sve tri   su napravile  oko  30  pipa  pokret  prije  nego  su  uradili retrasement  .  Medjutim   mi  brojimo  samo  30  pipa  (po  10  za sve tri   aktivirane ,po  parametrima  strategije )  .USD  /CAD je  napravio  2 puta  po  10    pipa ,ali  brojimo  samo  10  :))

Zuta linija =Daily  LOW
Plava  =Entry  point 
Zelena  =Take profit
Crvena  =Protective stop
« Poslednja izmena: 18.08.2010, 22:22:17 markot »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 18.08.2010, 22:52:32 »
Super. Nešto mi je promaklo. Zašto Entry nije isti sa Daily low?
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 18.08.2010, 23:14:15 »
Super. Nešto mi je promaklo. Zašto Entry nije isti sa Daily low?

Pa ,kod svakog brokera  je  razlicit daily  Pivot  ,tako  da  je   i  razlicit  HIGH/LOW  .   10  pipa  od  LOW ili  HIGH     vase platforme  ,pegla  ove  razlike  :)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 19.08.2010, 09:08:31 »
Postavio sam odmah posle ponoći SRDC na EURUSD sa 10 pipa i TP i SL. Aktivirao se Sell stop. Sve se završilo uspešno noćas u roku od 5 minuta :). Pri postavljanju nisam primetio da se od TP samo 12 pipa dalje nalazi psihloški nivo 1.2800, a pošto znamo da cena voli da ga ispita, mogao je TP (i SL) da bude još desetak pipova više.
« Poslednja izmena: 19.08.2010, 09:29:38 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 23.08.2010, 13:38:25 »
evo me  opet  :)   Imao   sam  neku   prehladu  ,  strasno  :) 

Tango  meni  je  aktiviran   TP  na  istom  trejdu 

Svaka  strategija   je  individualna  na  kraju  ,cak   i  sa  mehanickim  pristupom  ,ni  jedan  trejder  nece  imati  isti  rezultat  .

Dodao  bih  da  ova    strategija  moze  da  se  izvodi  i  sa  Daily  open  i  Close  umjesto  HIGH/LOW  predhodnog  dana  ;)   Vidite  sta  vam  odgovara  :)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 10.09.2010, 18:37:42 »
Poceo sam i ja da testiram ovo na EUR/USD pa cu na kraju meseca da stavim rezultate. Stavljam po 3 pending ordera na svaku stranu 10 pipa od high/low sa TP 10, 15 i 20 a SL je na svima 15.
juce se nije nista aktiviralo dok je danas aktiviran low medjutim bio je uspesan samo ovaj sa TP 10 i cena se nakon toga vratila.
Za sad mi se ne cini da te high/low linije imaju neki bitan faktor podrske i otpora posto je cena danas glatko prosla preko low i odbila se od drugu linuju otpora pivota ali videcemo sta ce reci do kraja meseca :)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 10.09.2010, 21:07:10 »
Poceo sam i ja da testiram ovo na EUR/USD pa cu na kraju meseca da stavim rezultate. Stavljam po 3 pending ordera na svaku stranu 10 pipa od high/low sa TP 10, 15 i 20 a SL je na svima 15.
juce se nije nista aktiviralo dok je danas aktiviran low medjutim bio je uspesan samo ovaj sa TP 10 i cena se nakon toga vratila.
Za sad mi se ne cini da te high/low linije imaju neki bitan faktor podrske i otpora posto je cena danas glatko prosla preko low i odbila se od drugu linuju otpora pivota ali videcemo sta ce reci do kraja meseca :)

Kad  bi  trziste  ispostovalo svaki put  opste  znane strategije  onda  bi  svi  dobijali  :)   Ono sto  zelim da  kazem  jeste  da  ova  znanja  izkoriscavaju  i  veliki  igraci  kako  bi  aktivirali  SL  i TP  ostalih , prije  nego  krene  pravi  pokret  :)   Da  li se neko  zapitao  zasto  postoji  toliki  broj indikatora  i to  besplatno ?

Zato  sto  su veliki igraci  velikodusni ?  Ja  mislim ,zato sto  zele  da  mislimo  na  taj  nacin  ;) 
Zato moramo da  koristimo  eskluzivnu  strategiju  ,a  to  necete naci  na forumu  ,cak  ni  u skupocjenim knjigama  ..jer  su mnoge  samo prepakovane  ili  da koristimo  vise  strategija   gdje znamo njihove limite  ,tj.  kada  koja  strategija  daje  dobre  rezultate  ,za  sto  manje utrosenog vremena  !

Daily  High  ili  Daily  LOw   kao  strategija  je  nastala  jos  davno  ,60'  tih  kao varijacija  TUrtle strategije  ,koja  postavlja pitanje  :  Da  li se najveca  kolicina  novca  moze  zaraditi  ako  kupimo na  dno i prodamo  na  vrh ?? 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 10.09.2010, 21:29:25 »
eh  da  ,zaboravih  .....

Cijene  oko  znacajnih nivooa  ,  High,low  ,resistance  ,support  ...pivot  ...  rijetko  kada  prolaze  kroz  njih   ''lagano''   ,obicno je to  jak  proboj  koji  nama  svakako  odgovara  .  Cijena  se najvise  ''misli'' oko  tih  nivooa  ,tj  prije (prije  proboja  resistance )  ili  poslije  proboja  (proboj  resistance  koji kasnije  predstavlja support  )  pa odmaranje  na  tom  nivoou  ,prije  nego  krene  . Uostalom ,  nista  nije  tako ''cisto''  ,tj ima  dosta  laznih  breakout (fakeout  breakout ) poteza  koji upravo  sluze  za  aktiviranje  SL  koji  trejderi  postavljaju iza  ovih nivooa ili  TP  .
  Ono  sto  strategija  pokusava  da  iskoristi  jeste  ova  pomjeranja  bilo  da  su  lazna  (zato  tp  10 pipa )  ili stvarna   . E , sada  kako  ce  ko iskoristiti  ....na vama  je  ;)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 10.09.2010, 21:35:50 »
Nemoj me pogresno razumeti, nisam rekao ni da je strategija losa ni da nije profitabilna, to je samo moje vidjenje danasnjih desavanja. Sam si rekao da je bitan procenat uspesnosti tako da je potrebno dosta vremena da se za neku tehniku moze reci dali je uspesna ili ne.

A sto se tice besplatnih indkatora, danas sam o tom negde na forumu pisao, tehnicka analiza je cisto psiholoski faktor a svaka strategija i indikator je uspesan samo onoliko koliko je rasprostranjen tj primenjivan.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 10.09.2010, 22:53:36 »
Nemoj me pogresno razumeti, nisam rekao ni da je strategija losa ni da nije profitabilna, to je samo moje vidjenje danasnjih desavanja. Sam si rekao da je bitan procenat uspesnosti tako da je potrebno dosta vremena da se za neku tehniku moze reci dali je uspesna ili ne.

A sto se tice besplatnih indkatora, danas sam o tom negde na forumu pisao, tehnicka analiza je cisto psiholoski faktor a svaka strategija i indikator je uspesan samo onoliko koliko je rasprostranjen tj primenjivan.

Naravno ,naravno  :)  razumijemo  se  :)       Tesko je  testirati  ovako jednostavne   strategije ,potrebno  je   vrijeme  .  Mehanicki  pristup  za  novajlije  je  jednostavan ,ali dobar  trejder  moze  puno vise  izvuci iz  ove  strategije .    PO  Turtle  strategiji  ,najvise  novca  se pravi  kada  se  prboije  High  ili  LOW  ,a  ne kada  se  kupi  na  dno ili  proda  na  vrh ;)    Zato  se  High  i  low  uzmimaju  cesto  kao  moguce breakout  entry  point  .  Ovo  dobar  trejder  moze  da  iskoristi  i uhvati  veca  pomjeranja  ....

Sto se  tice  tehnicke  analize  ,ne  bih  se  u potpunosti  slozio.  Svakako  ne  osporavam  psihologiju  kao dio trzista  koja  svima nama  daje  razlicite  entry  i exit  pointe ,ali dugorocno  ..tehnicka  analiza  prati  fundamentlanu  !  Ono sto najveci broj  ljudi grijesi  jeste  sto smatraju da  je  prema  indikatorima  ,ili  linijama bas  ''taj  pokazani broj  ''  broj  preokreta  .  Upravo  taj broj  i  cekaju veliki  igraci ,da  odu  suprotno :)   Na  manjim  TF  ,  veliki igraci mogu  da  rade  sta  hoce  ..i tu  stvarno  vrlo  malo  sansi imamo .  Reci  cu vam primjer  : 
Ovog ljeta  imao  sam  slucajnu  i rijetku  priliku da  licno upoznam   Hedze  fund  menadzera koji  radi  za  jedan londonski  hedz  fund  . Uspio  sam da  mu ukradem nekoliko minuta  i   ponesto  pitam  . 
Parafraziracu  :    Mi (Hedge  fund  )  imamo   ''dogovore''  sa nekim  fondovima  iz   razlicitih  zemalja  u razlicitima  sesijama ,da  jedni  drugima  otkupljujemo  valute  ....  tako  ko  se nadje  u  suprotnom smjeru  bude  pojeden  ,iako  imamo  svoje  klijente  !   To  jeste  ,  na kracem  roku  ,mi radimo sta  zelimo ,ali generalno  moramo  ispostovati  jake  investitore  i njihove  zelje  za  zaradom  .,itd  ..:)